•   Työikäisen väestön ja ympäristön terveyden edistäminen R0036-3008 01.08.2021-01.10.2021  5 op  (STV219KA) +-
    Opintojakson osaamistavoitteet
    Opiskelija osaa
    - suunnitella, toteuttaa ja arvioida työikäisen terveydenhoitajatyötä
    - soveltaa näyttöön perustuvia terveyden edistämisen työmenetelmiä työikäisen terveydenhoitajatyössä
    - arvioida ympäristön terveyttä edistäviä vaikutuksia ja ympäristöperäisiä uhkia
    - suunnitella, toteuttaa ja arvioida tartuntatautien ehkäisyä
    - käyttää terveyden edistämisen asiantuntijuutta moniammatillisessa yhteistyössä yksilö, ryhmä ja yhteisötasolla
    - työssään analysoida ja raportoida toimintaympäristön muutosten vaikutuksia työikäisen väestön terveyteen ja hyvinvointiin

    Vastuuopettaja

    Heli Karjalainen

    Toteutusmuoto

    40% Lähiopetus, 60% Etäopetus

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Altistelähtöinen työterveysseuranta, Kirsi Karvala, Timo Leino, Panu Oksa, Tiina Santonen, Markku Sainio, Jari Latvala, Jukka Uitti (toim).2019. Työterveyshuoltolaki 21.12.2001/1383, http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2001/20011383 http://www.terveysportti.fi/dtk/tyt/koti Muut ajankohtaiset artikkelit Canvasissa ja Zoom-luennoilla jaettava materiaali.

    Toteutustapa

    Työikäisen väestön terveyden edistäminen:
    Zoom-luennot, verkko-opinnot, verkkotehtävät ja tentti

    Ympäristön terveyden edistäminen: verkko-opinnot.

    Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

    Työikäisen väestön terveyden edistäminen tentti: Hylätty-H5

    Zoom-luennoilla suositellaan läsnäoloa

    Ympäristön terveyden edistäminen: Hyväksytty/hylätty
    Verkko-opinnot tulee tehdä viimeiseen palautuspäivään mennessä.

    kts.arviointikriteerit:
    https://laureauas.sharepoint.com/sites/linkfi/Dokumentit/Arviointikriteerit%20amk%20s2018-.pdf

    Opetuskieli/-kielet
    • suomi
    Ajoitus

    01.08.2021 - 01.10.2021

    Ilmoittautumisaika

    24.05.2021 - 30.05.2021

    Ryhmä(t)
    • STV219KA
    Paikkoja

    20 - 40

    Yksikkö

    Laurea Tikkurila, sote

    Opettaja(t)

    Irene Latva-Korpela, Miika Vestala

    Koulutus

    Terveydenhoitajakoulutus (STV2), Laurea Tikkurila

    Toimipiste

    Laurea Tikkurila

    Virtuaaliosuus

    3 op

    Arviointiasteikko

    H-5

    Vaihtoehtoiset suoritustavat

    Ei valinnaisia toteutustapoja.

    Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

    Ei TKI tai työelämäyhteistyötä

    Toteutuksen tärkeät päivät

    Työkäisen väestön terveyden edistäminen:
    Tentti tulee olla tehtynä: 1. uusintapäivä 2.uusintapäivä

    Ympäristön terveyden edistämisen tehtävät tulee olla palautettuna: 1. uusintapäivä 2.uusintapäivä

    Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

    5op= 133,5h

    Työikäisen väestön terveyden edistäminen: 3op = 80,5h
    Luennot+ tentti = 20h
    Itsenäistä työskentelyä=55,5h

    Ympäristön terveyden edistäminen: 2op=53h
    itsenäistä työskentelyä verkossa= 53h

    Aika ja paikka

    Työikäisen väestön terveyden edistäminen:

    Zoom -luennot + tentti
    Aikataulu Lukkarikoneessa

    Ympäristön terveyden edistäminen:
    Verkko-opinnot

    Arviointikriteerit
    Tyydyttävä

    OSAA - käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä ja osoittaa perehtyneensä tietoperustaan - raportoida ja viestiä ammattimaisesti - toimia itsenäisesti toimintaympäristö huomioiden - ottaa vastuuta asiakkaan ja /tai yhteistyötahon kanssa toimimisesta ja heidän tarpeisiinsa vastaamisesta - kuvata oman toimintansa merkitystä yhteistyön onnistumiseksi - kuvata osaamistaan suhteessa opinnon osaamistavoitteisiin

    Hyvä

    OSAA - arvioida kriittisesti tietoa ja perustella toimintaansa tutkitun tiedon avulla - esittää ratkaisuja ammatillisiin tehtäviin luovuutta hyödyntäen - edistää ammatillista yhteistyötä sekä kehittää asiakas- tai kumppanisuhdetta - edistää toiminnallaan ryhmän yrittäjämäistä ja vastuullista työskentelyotetta - kuvata oman osaamisensa kehittymistä suhteessa opinnon osaamistavoitteisiin

    Kiitettävä

    OSAA - analysoida hankittua tietoa ja tehdä päätelmiä sekä yhdistää teoreettisen ja kokemuksellisen tiedon toisiinsa - arvioida tuotetun tiedon, taidon tai idean sovellettavuutta ja vaikuttavuutta muihin yhteyksiin - ennakoida asiakkaan ja/tai yhteistyötahojen tarpeita - arvioida ja kehittää ryhmän yrittäjämäistä ja vastuullista työskentelyotetta - arvioida osaamisen hyödyntämismahdollisuuksia sekä suunnitella omaa ja ryhmän kehittymistä