Siirry suoraan sisältöön

Matkailu- ja tapahtumapalvelut (5 op)

Toteutuksen tunnus: ML00BJ53-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

23.11.2020 - 28.11.2020

Ajoitus

20.01.2021 - 31.03.2021

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

4 op

Toteutustapa

20 % Lähiopetus, 80 % Etäopetus

Yksikkö

Laurea Leppävaara, palvelu

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 40

Koulutus

  • Palveluelämysten tuottaminen ja kehittäminen (MSA2), Laurea Leppävaara

Opettaja

  • Annukka Korvenranta
  • Kaija Meriläinen

Vastuuopettaja

Kaija Meriläinen

Ryhmät

  • MSA221KN
    Palveluelämysten tuottaminen ja kehittäminen, päivätoteutus, K21, Leppävaara

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- muodostaa kokonaiskäsityksen matkailu- ja tapahtumapalveluista
- kuvata toimialan keskeiset käsitteet

Toteutustapa

Verkko/hybriditoteutus. Läsnäoloa edellytetään verkkotehtävien ja harjoitusten käsittelyjen yhteydessä. Verkkoluennot zoomissa, jotka nauhoitetaan.
Tämä on ensimmäisen vuoden pakollinen opintojakso restonomiopiskelijoille. Sisältö on sama kuin aiemmin Restonomina nyt ja tulevaisuudessa -opintojaksolla. Muiden koulutusalojen opiskelijoita ei oteta opintojaksolle.

Aika ja paikka

Erillisen aikataulun mukaan.
Aikataulu Canvas-oppimisalustalla ja outlookin kalenterissa.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Opintojakson pääteoksena ovat seuraavat teokset:

Matkailututkimuksen avainkäsitteet. 2017. Edelheim & Ilola (toim.) Lapland University Press.

Luku 1
Luku 2 (osa: matkailun kokonaisjärjestelmä)
Luku 3 (osa: tapahtumamatkailu)

ja

Human Resource Management for the Event Industry
Lynn Van Der Wagen and Lauren White
Luvut 1 ja 2

Lisäksi muu tunnilla ilmoitettava kirjallisuus/artikkelit.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

HOT käytännön mukaisesti.

Sisältö ja sen jaksotus

Käydään läpi sekä matkailun että tapahtumien keskeiset käsitteet.
Muodostetaan kokonaiskäsitys matkailu- ja tapahtumapalveluista.

Lisätietoja opiskelijoille

Opiskelija osaa
• muodostaa kokonaiskäsityksen matkailu- ja tapahtumapalveluista.
• kuvata toimialan keskeiset käsitteet.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Yksilötehtävät
Verkkotentti
Ryhmätehtävä

Hylätty (0)

Opiskleija ei täytä tyydyttävän arviointikriteeristön kriteereitä ja/tai tehtäviä on palauttamatta.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija osaa:
• Käyttää keskeisiä/yksittäisiä ja asianmukaisia ammattikäsitteitä sekä osoittaa perehtyneensä tietoperustaan.
• Noudattaa sääntöjä ja ohjeita sekä perustella toimintaansa annetuilla ohjeilla.
• Toimia ohjattuna asianmukaisesti.
• Käyttää opittuja tekniikoita ja malleja.
• Ottaa toiminnassaan asiakkaat huomioon.
• Toimia ryhmän jäsenenä.
• Toimia ammattieettisten periaatteiden mukaisesti.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija osaa:
• Käyttää systemaattisesti ammattikäsitteitä.
• Perustella, vertailla ja analysoida toimintaansa yleisillä ohjeilla.
• Selviytyä itsenäisesti erilaisissa tehtävissä kulloisessakin toimintaympäristössä.
• Soveltaa monipuolisesti opittuja tekniikoita ja malleja.
• Toimia ammatillisesti asiakastilanteissa.
• Toimia ryhmässä tavoitesuhteisesti.
• Perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa:
• Käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä.
• Perustella toimintaa tutkitun tiedon avulla.
• Toimia itsenäisesti ja aloitteellisesti tavoitteiden suunnassa. Toiminta on usein joustavaa, järjestelmällistä, kehittämispainotteista, luovaa ja aktiivista.
• Valita toimintaan soveltuvia tekniikoita ja malleja ja perustella valintansa.
• Toimia asiakaslähtöisesti ja tilanteenmukaisesti.
• Edistää ryhmän toimintaa.
• Kriittisesti soveltaa ammattieettisiä periaatteita toiminnassaan.

Lisätiedot

Opintojaksosta ei ole enää toteutuksia. Se on korvattavissa opintojaksoilla ML00BW55 Matkailun perusteet 5 op ja ML00BW56 Tapahtumatuotannon perusteet 5 op.