•   Hyvinvointioikeus HY00BR77-3001 01.05.2021-07.08.2021  5 op  (TYJ21KJ) +-
    Opintojakson osaamistavoitteet
    Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
    - määritellä yksilön hyvinvointiin liittyviä oikeuksia ja niiden toteutumista elämänkaaren eri vaiheissa
    - arvioida ja kehittää hyvinvointioikeuteen liittyviä yhteiskunnallisia palvelujärjestelmiä, palveluita ja niiden tuottajia
    - analysoida ja vahvistaa oikeuksien toteutumista yksittäisissä tilanteissa

    Vastuuopettaja

    Johanna Aalto

    Toteutusmuoto

    Etäopetus

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Opintojakson kirjallisuus on kuvattu Canvas-työtilassa.

    Toteutustapa

    Opintojakso toteutetaan verkko-opintoina.

    Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

    ”Osaamisen arviointi perustuu opetussuunnitelmien tavoitekuvauksiin ja opinnon toteutussuunnitelmalla ilmoitettavaan arviointikriteeristöön” (Laurean tutkintosääntö).

    Arviointikriteerit:

    Opiskelijan, joka ei ole suorittanut hyväksytyksi opintojakson läpäisemiseksi asetettuja tehtäviä tai tenttejä, tulee täydentää tai uusia suorituksensa opintojakson opettajan määrittelemällä tavalla ensisijaisesti opintojakson aikana ja aivan viimeistään vuoden 2021 loppuun mennessä. Hylätyn tentin tai muun suorituksen voi uusia kaksi kertaa. Varsinaiseen tenttiin osallistumatta jättäminen lasketaan yhdeksi suorituskerraksi.

    Kaikkien Laurean toimijoiden odotetaan noudattavan hyviä tieteellisiä käytänteitä, joihin kuuluu asianmukainen lähteisiin viittaaminen. Perehdy ja kysy käytänteistä tarvittaessa. Kaikki opintotehtävät tehdään yksilötyönä, jollei tehtävässä ole muuta ohjeistettu. Urkundin käyttö on säännönmukaista palautusten yhteydessä.

    Opetuskieli/-kielet
    • suomi
    Ajoitus

    01.05.2021 - 07.08.2021

    Ilmoittautumisaika

    05.04.2021 - 11.04.2021

    Ryhmä(t)
    • TYJ21KJ
    Paikkoja

    60 - 80

    Yksikkö

    Korkeakouluyksikkö D /YAMK

    Opettaja(t)

    Johanna Aalto

    Lisätietoja opiskelijoille

    Opinto on vaatimuksiltaan yamk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.

    Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija. (Lauran tutkintosääntö.) Virtuaalitoteutuksilla voidaan edellyttää muunlaista aktiivisuuden osoitusta paikan vahvistamiseksi viikon sisällä toteutuksen alkamisesta (Opetuksesta vastavan vararehtorin päätös 7/2019). ”

    Toteutuksella on avoimen AMK:n ja CampusOnlinen kautta saatavilla 10 + 10 paikkaa.

    Mikäli opintojaksolle tulee ilmoittautumisia yli varatun paikkamäärän, ratkaistaan tilanne Laurean yleisten ohjeiden mukaan.

    Opintototeutuksen laatua on arvioitu ja raportti itsearvioinnista löytyy Canvasista.

    Koulutus

    Laurea täydentävä osaaminen, yamk-tutkinto, Yhteiset opinnot

    Toimipiste

    Laurea Verkkokampus

    T&K osuus

    3 op

    Virtuaaliosuus

    5 op

    Arviointiasteikko

    H-5

    Vaihtoehtoiset suoritustavat

    Opintojakso suoritetaan toteutussuunnitelman mukaan.

    Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”kaikilla opiskelijalla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa moduulista tai opintojaksosta vastaava opettaja tai muu korkeakouluyksikön johtajan nimeämä henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja arviointiasteikkoa kuin opintojaksolla.” Katso lisätietoa opiskelijoiden intrasta Linkistä ja otathan ohjaajaan yhteyttä, mikäli pohdit tällaista omalla kohdallasi.

    Toteutuksen tärkeät päivät

    Perehdythän opintojakson infokirjeeseen ja Canvasin työtilaan huolella opintojakson alkaessa.

    Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

    5 op:n opintojakso tarkoittaa noin 135 h opiskelijan työmäärää.

    Sisältö ja sen jaksotus

    Opintojaksolla keskityt tarkastelemaan ihmisen hyvinvoinnin kannalta keskeistä lainsäädäntöä, oikeuskäytäntöä ja palvelujärjestelmää eri näkökulmista. Opintojaksolla on yhteinen osio ja vapaasti valittava osio, jossa voit keskittyä yhteen hyvinvointioikeuden osa-alueeseen tarkemmin (valittavana olevat osa-alueet opintojakson ensimmäisessä toteutuksessa ovat lapsioikeus, vanhuus- ja edunvalvontaoikeus ja vammaisoikeus).

    Aika ja paikka

    Verkkototeutus.

    Opiskelu omassa tahdissa.

    Opintojakson aloitus on mahdollista 1.5.2021. Sen jälkeen voit valita etenemisnopeutesi.

    Ohjaaja kesävapaalla 21.6-8.8.2021. Tehtävien arviointiin vaikuttaa kesävapaa seuraavasti: ennen 14.6 palautetut tehtävät arvioidaan 21.6 mennessä. Ajalla 15.6-7.8.2021 palautetut tehtävät arvioidaan 22.8.2021 mennessä.

    Arviointikriteerit
    Tyydyttävä

    Tyydyttävän arvosanan 1 tasolla opiskelija osaa: -hankkia, käsitellä, tuottaa ja arvioida tietoa laaja-alaisesti. (Tietoperusta) -käyttää systemaattisesti asiantuntijuusalueen käsitteitä. (Tietoperusta) -ratkaista ongelmia tutkimus-, kehittämis- ja/tai innovaatiotoiminnassa. (Ongelmanratkaisu) -tunnistaa ja analysoida kehittämiskohteita tietoperustaa hyödyntäen. (Kehittäminen) -viestiä selkeästi sekä suullisesti että kirjallisesti.

    Hyvä

    Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa: -hankkia, käsitellä, tuottaa ja arvioida tietoa kriittisesti ja laaja-alaisesti sekä kotimaisia että kansainvälisiä tieteellisiä lähteitä hyödyntäen. (Tietoperusta) -käyttää perustellusti asiantuntijuusalueen käsitteitä. (Tietoperusta) -ratkaista ongelmia tutkimus-, kehittämis- ja/tai innovaatiotoiminnassa soveltamalla ja yhdistämällä eri alojen tietoja. (Ongelmanratkaisu) -luoda tavoitteellisia, perusteltuja kehittämissuunnitelmia ottaen yhteisön huomioon. (Kehittäminen) -viestiä asiantuntevasti, selkeästi ja johdonmukaisesti sekä suullisesti että kirjallisesti. (Viestintä)

    Kiitettävä

    Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa: -luoda johdonmukaisen viitekehyksen/tietoperustan hyödyntäen sekä kotimaisia että kansainvälisiä tieteellisiä lähteitä kriittisesti analysoiden. (Tietoperusta) -ratkaista vaativia ongelmia tutkimus-, kehittämis- ja/tai innovaatiotoiminnassa, jossa luodaan uutta tietoa ja osaamista sekä soveltaa ja yhdistää eri alojen tietoja. (Ongelmanratkaisu) -tavoitteellisesti ja yhteisöllisesti kehittää osaamisalueen toimintaa (Kehittäminen) -viestiä vakuuttavasti suullisesti ja kirjallisesti sekä alan että alan ulkopuoliselle yleisölle. (Viestintä)