•   Omavalvonnalla turvallisuutta palveluelämyksiin AV00BR24-3001 19.10.2020-13.11.2020  3 op +-
    Vastuuopettaja

    Mervi Niemelä

    Toteutusmuoto

    Etäopetus

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    KURSSIN ENNAKKOMATERIAALI: Toimialaraportit, Matkailu. 2019. Työ- ja elinkeinoministeriön julkaisuja 2019:3. TEM Toimialapalvelu. Raportista luetaan sivut 7 – 21. Elpyminen koronapandemiasta voi käynnistyä pian, mutta kriisin vaikutukset näkyvät vielä pitkään. 2020. Työ- ja elinkeinoministeriö. Julkaisu luetaan kokonaan Omavalvonnan periaatteet. 2020. Ruokavirasto. Omavalvontaan liittyviä määritelmiä. 2020. Ruokavirasto. Omavalvonnan rakenne. 2020. Ruokavirasto. MUU MATERIAALI: Ilmoitetaan kurssin aikana. Kurssin kaikki materiaali on sähköisessä muodossa,

    Toteutustapa

    Opiskelija osaa:
    * soveltaa elintarvikkeiden ja ruokapalvelujen turvallisuutta ohjaavaa lainsäädäntöä
    * tunnistaa ruokien mikrobiologisten, kemiallisten ja muiden riskien mahdolliset vaikutukset
    * laatia korjaavia toimenpiteitä ruokatuotantoprosessiin

    Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

    Opintojaksolla sovelletaan Laurean I-tason arviointikriteerejä.
    Kriteerien pohjalta oppimistehtäviin ja kokonaisarviointiin on laadittu pisteytykset ja arviointikriteerit.

    Valintaopintojakso maksimipistemäärä on 100 pistettä. Jotta hakija voi tulla valituksi tutkinto-opiskelijaksi hänen tulee valintaopintojaksosta saada vähintään 60 pistettä. Kaikki kolme tehtäväkokonaisuutta ja motivaatiovideo, viisi erillistä tehtävää, tulee olla tehtynä hyväksytysti. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen ja 20 parasta valitaan tutkinto-opiskelijoiksi tammikuussa alkaviin koulutuksiin, 10 opiskelijaa / koulutus. Hakijalla tulee olla toisen asteen tutkinto suoritettuna, jotta hän voi tulla valituksi tutkinto-opiskelijaksi.

    Opetuskieli/-kielet
    • suomi
    Suorituskieli/-kielet
    • suomi
    Ajoitus

    19.10.2020 - 13.11.2020

    Ilmoittautumisaika

    17.09.2020 - 01.10.2020

    Paikkoja

    15 - 40

    Opettaja(t)

    Marjo Pääskyvuori, Mervi Niemelä

    Lisätietoja opiskelijoille

    Opintojakso on restonomikoulutuksen valintaopintojakso.

    Tarjoamme yhteensä 20 paikkaa kahdessa restonomikoulutuksessamme valintaopintojakson suorittaneille:

    Restonomi, Palveluelämysten tuottaminen ja kehittäminen, päivätoteutus, 10 paikkaa
    Restonomi, Palveluliiketoiminnan koulutus, monimuotototeutus, 10 paikka

    Koulutukseen haetaan Opintopolun kautta hakuaikana 17.9.-1.10.2020 Kaikki hakukelpoiset hakijat hyväksytään hakuajan päättymisen jälkeen opintojaksolle ja opintojaksolla kymmenen parhaiten suoriutunutta valitaan tutkinto-opiskelijoiksi tammikuussa alkaviin koulutuksiin.

    Koulutus

    Palveluliiketoiminnan koulutus (MLA2), Laurea Leppävaara, Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus (MKA2), Laurea Leppävaara

    Toimipiste

    Laurea Leppävaara

    T&K osuus

    1 op

    Virtuaaliosuus

    3 op

    Arviointiasteikko

    H-5

    Vaihtoehtoiset suoritustavat

    -

    Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

    -

    Toteutuksen tärkeät päivät

    Opintojakson työtila avautuu 19.10.2020 klo 8.00 ja sulkeutuu 13.11.2020 klo 16.00.

    Kansainvälisyys toteutuksella

    -

    Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

    Kurssilla on viisi tehtävää. Kurssin materiaalien luku ja tehtävien teko kuormittaa opiskelijaa seuraavasti. Tuntimäärä on laskennallinen keskiarvo.

    1a.) Toimialatuntemus- testi, 15h
    1b.) Elämyksellisyys ja ravitsemistoiminta -testi, 5h
    2.) Ravintolan omavalvonta -testi 18h
    3.) Turvallinen ruoka ravintolassa -tehtävä, 15h
    4.) Motivaatiovideo, 27h

    Sisältö ja sen jaksotus

    Kurssin osat ovat:

    Kurssin esittely
    1.) Matkailun ydinklusteri
    2.) Omavalvonta
    3.) Ruoan turvallisuus
    4.) Motivaatiovideo

    Aika ja paikka

    Kurssi toteutetaan Canvas-alustalla 19.10.-13.11.2020 välisenä aikana.