Omavalvonnalla turvallisuutta palveluelämyksiin (3 op)
Toteutuksen tunnus: AV00BR24-3001
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
17.09.2020 - 01.10.2020
Ajoitus
19.10.2020 - 13.11.2020
Opintopistemäärä
3 op
Virtuaaliosuus
3 op
TKI-osuus
1 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Korkeakouluyksikkö D, Leppävaara, palvelu
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
15 - 40
Koulutus
- Palveluliiketoiminnan koulutus (MLA2), Laurea Leppävaara
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus (MKA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
- Marjo Pääskyvuori
- Mervi Niemelä
Vastuuopettaja
Mervi Niemelä
Toteutustapa
Opiskelija osaa:
* soveltaa elintarvikkeiden ja ruokapalvelujen turvallisuutta ohjaavaa lainsäädäntöä
* tunnistaa ruokien mikrobiologisten, kemiallisten ja muiden riskien mahdolliset vaikutukset
* laatia korjaavia toimenpiteitä ruokatuotantoprosessiin
Aika ja paikka
Kurssi toteutetaan Canvas-alustalla 19.10.-13.11.2020 välisenä aikana.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
KURSSIN ENNAKKOMATERIAALI:
Toimialaraportit, Matkailu. 2019. Työ- ja elinkeinoministeriön julkaisuja 2019:3. TEM Toimialapalvelu.
Raportista luetaan sivut 7 – 21.
Elpyminen koronapandemiasta voi käynnistyä pian, mutta kriisin vaikutukset näkyvät vielä pitkään. 2020. Työ- ja elinkeinoministeriö.
Julkaisu luetaan kokonaan
Omavalvonnan periaatteet. 2020. Ruokavirasto.
Omavalvontaan liittyviä määritelmiä. 2020. Ruokavirasto.
Omavalvonnan rakenne. 2020. Ruokavirasto.
MUU MATERIAALI:
Ilmoitetaan kurssin aikana. Kurssin kaikki materiaali on sähköisessä muodossa,
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
-
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
-
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Opintojakson työtila avautuu 19.10.2020 klo 8.00 ja sulkeutuu 13.11.2020 klo 16.00.
Kansainvälisyys toteutuksella
-
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kurssilla on viisi tehtävää. Kurssin materiaalien luku ja tehtävien teko kuormittaa opiskelijaa seuraavasti. Tuntimäärä on laskennallinen keskiarvo.
1a.) Toimialatuntemus- testi, 15h
1b.) Elämyksellisyys ja ravitsemistoiminta -testi, 5h
2.) Ravintolan omavalvonta -testi 18h
3.) Turvallinen ruoka ravintolassa -tehtävä, 15h
4.) Motivaatiovideo, 27h
Sisältö ja sen jaksotus
Kurssin osat ovat:
Kurssin esittely
1.) Matkailun ydinklusteri
2.) Omavalvonta
3.) Ruoan turvallisuus
4.) Motivaatiovideo
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakso on restonomikoulutuksen valintaopintojakso.
Tarjoamme yhteensä 20 paikkaa kahdessa restonomikoulutuksessamme valintaopintojakson suorittaneille:
Restonomi, Palveluelämysten tuottaminen ja kehittäminen, päivätoteutus, 10 paikkaa
Restonomi, Palveluliiketoiminnan koulutus, monimuotototeutus, 10 paikka
Koulutukseen haetaan Opintopolun kautta hakuaikana 17.9.-1.10.2020 Kaikki hakukelpoiset hakijat hyväksytään hakuajan päättymisen jälkeen opintojaksolle ja opintojaksolla kymmenen parhaiten suoriutunutta valitaan tutkinto-opiskelijoiksi tammikuussa alkaviin koulutuksiin.
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojaksolla sovelletaan Laurean I-tason arviointikriteerejä.
Kriteerien pohjalta oppimistehtäviin ja kokonaisarviointiin on laadittu pisteytykset ja arviointikriteerit.
Valintaopintojakso maksimipistemäärä on 100 pistettä. Jotta hakija voi tulla valituksi tutkinto-opiskelijaksi hänen tulee valintaopintojaksosta saada vähintään 60 pistettä. Kaikki kolme tehtäväkokonaisuutta ja motivaatiovideo, viisi erillistä tehtävää, tulee olla tehtynä hyväksytysti. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen ja 20 parasta valitaan tutkinto-opiskelijoiksi tammikuussa alkaviin koulutuksiin, 10 opiskelijaa / koulutus. Hakijalla tulee olla toisen asteen tutkinto suoritettuna, jotta hän voi tulla valituksi tutkinto-opiskelijaksi.