Anikó Lehtinen
80% Lähiopetus, 20% Etäopetus
Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan jakson A9221-3001 Ruoka- ja juomakulttuuri Optima-työtilassa.
Opintojaksossa lähijaksoja, jonka lisäksi ruokaprojektin toteutus syksyllä 2020. Osallistuminen lähitunneille on kaikille välttämätöntä. Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee A9221-3001 Ruoka- ja juomakulttuuri Optima-työtilaan.
Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien ja projektien avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat jakson Optima-työtilassa.
Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa
- kertoa ruoka- ja juomakultuurin keskeiset käsitteet asiakaslähtöisesti
- tunnistaa erityyppiset ruokakulttuurit, ruokatotumukset ja niidet taustat
- kertoa ruuan ja juoman yhdistämisestä asiakaslähtöisesti ja kaupallista kulmaa hyödyntäen
- suunnitella ruoka- ja juomakultuurin liittyvää kaupallista toimintaa
- ideoida, suunnitella ja kehittää kohderyhmälähtöisesti ruoka- ju juomakulttuuriin liittyviä tuotteita ja kokonaisuuksia kaupallista tarkoitusta varten
- toimia vastuullisesti ruoka- ja juomatarjoiluiden palveluprosessissa
01.08.2021 - 31.12.2021
24.05.2021 - 30.05.2021
20 - 40
Laurea Leppävaara, palvelu
Anikó Lehtinen, Henry Lybäck
Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat työtilassa Optimassa.
Opintojakson suoritus edellyttää osallistumista ruokaprojektiin.
Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Laurea Leppävaara
2 op
1 op
H-5
Jaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.
Jaksolla toteutetaan ruoka- ja juomakulttuuria koskeva projekti toimeksiantajan kanssa. Koulutuksessa yritysyhteistyötä alan toimijoiden kanssa.
Opintojakson ohjelma tarkempi aikataulu päivittyy Optima-työtilaan A9221-3002 Ruoka- ja juomakulttuuri.
Opintojakson teoriatunnit ovat perjantaisin 11.9. alkaen.
Toimeksiantajan projektin täydentyessä ilmoitetaan toteutettavan tapahtuman aika ja paikka tarkemmin.
Lähiopetus 20 tuntia
Tiimissä tapahtuva ja itsenäinen opiskelu 113,5 tuntia, sisältöen ruokakokonaisuuden suunnittelun, kehittämisen ja toteutuksen.
Yhteensä 133,5 tuntia
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.
Jakson laajuus 5 op /133.5 tuntia ja sen osat:
1. Projekti: (tiimissä toimiminen): arviointi T1 - K5 (70 %)
2. Oppimispäiväkirja T1-K5 (30%)
3. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Lähijaksot toteutetaanLeppävaaran kampuksella, myös yritysvierailuja. Ruokaprojekti toteutetaan muualla.