•   Ruoka- ja juomakulttuuri A9221-3003 01.08.2021-31.12.2021  5 op  (TOP221SY) +-
    Opintojakson osaamistavoitteet
    Opiskelija osaa:
    - esitellä suomalaista ja eri maiden ruokakulttuuria
    - tunnistaa erilaisia ruokatottumuksia sekä niiden taustaa
    - suunnitella ja valita erilaisiin tilaisuuksiin ja käyttötarkoituksiin sopivat ruoka- ja juomatarjoilut
    - toimia vastuullisesti ruoka- ja juomatarjoilujen palveluprosesseissa

    Vastuuopettaja

    Anikó Lehtinen

    Toteutusmuoto

    80% Lähiopetus, 20% Etäopetus

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan jakson A9221-3001 Ruoka- ja juomakulttuuri Optima-työtilassa.

    Toteutustapa

    Opintojaksossa lähijaksoja, jonka lisäksi ruokaprojektin toteutus syksyllä 2020. Osallistuminen lähitunneille on kaikille välttämätöntä. Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee A9221-3001 Ruoka- ja juomakulttuuri Optima-työtilaan.
    Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien ja projektien avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat jakson Optima-työtilassa.

    Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

    Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa
    - kertoa ruoka- ja juomakultuurin keskeiset käsitteet asiakaslähtöisesti
    - tunnistaa erityyppiset ruokakulttuurit, ruokatotumukset ja niidet taustat
    - kertoa ruuan ja juoman yhdistämisestä asiakaslähtöisesti ja kaupallista kulmaa hyödyntäen
    - suunnitella ruoka- ja juomakultuurin liittyvää kaupallista toimintaa
    - ideoida, suunnitella ja kehittää kohderyhmälähtöisesti ruoka- ju juomakulttuuriin liittyviä tuotteita ja kokonaisuuksia kaupallista tarkoitusta varten
    - toimia vastuullisesti ruoka- ja juomatarjoiluiden palveluprosessissa

    Opetuskieli/-kielet
    • suomi
    Suorituskieli/-kielet
    • suomi
    Ajoitus

    01.08.2021 - 31.12.2021

    Ilmoittautumisaika

    24.05.2021 - 30.05.2021

    Ryhmä(t)
    • TOP221SY
    Paikkoja

    20 - 40

    Yksikkö

    Laurea Leppävaara, palvelu

    Opettaja(t)

    Anikó Lehtinen, Henry Lybäck

    Lisätietoja opiskelijoille

    Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
    Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat työtilassa Optimassa.
    Opintojakson suoritus edellyttää osallistumista ruokaprojektiin.

    Koulutus

    Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat

    Toimipiste

    Laurea Leppävaara

    T&K osuus

    2 op

    Virtuaaliosuus

    1 op

    Arviointiasteikko

    H-5

    Vaihtoehtoiset suoritustavat

    Jaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.

    Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

    Jaksolla toteutetaan ruoka- ja juomakulttuuria koskeva projekti toimeksiantajan kanssa. Koulutuksessa yritysyhteistyötä alan toimijoiden kanssa.

    Toteutuksen tärkeät päivät

    Opintojakson ohjelma tarkempi aikataulu päivittyy Optima-työtilaan A9221-3002 Ruoka- ja juomakulttuuri.
    Opintojakson teoriatunnit ovat perjantaisin 11.9. alkaen.
    Toimeksiantajan projektin täydentyessä ilmoitetaan toteutettavan tapahtuman aika ja paikka tarkemmin.

    Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

    Lähiopetus 20 tuntia
    Tiimissä tapahtuva ja itsenäinen opiskelu 113,5 tuntia, sisältöen ruokakokonaisuuden suunnittelun, kehittämisen ja toteutuksen.
    Yhteensä 133,5 tuntia
    Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.

    Sisältö ja sen jaksotus

    Jakson laajuus 5 op /133.5 tuntia ja sen osat:
    1. Projekti: (tiimissä toimiminen): arviointi T1 - K5 (70 %)
    2. Oppimispäiväkirja T1-K5 (30%)
    3. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.

    Aika ja paikka

    Lähijaksot toteutetaanLeppävaaran kampuksella, myös yritysvierailuja. Ruokaprojekti toteutetaan muualla.