•   Shelf Life of Cosmetics V1591-3003 30.09.2021-17.11.2021  5 credits  (PKV220SN) +-
    Learning outcomes of the course
    The student is able to
    - justify the significance of microbiology in the manufacture, preservation and use of cosmetics and identify the risks of deficient hygiene in beauty care sector operating environments
    - recognise key ingredients that have an effect on the microbiological or chemical self life of a cosmetics product in the list of ingredients: preservatives and antioxidants
    - describe the operating principles of ingredients that have an effect on shelf life

    Teacher in charge

    Teija Hyppönen-Paloheimo

    Mode of delivery

    Face-to-face

    Learning materials and recommended literature

    Materiaali ja linkit opintojakson sisältöön löytyvät Canvas-työtilasta. Lisää kannattaa etsiä esim. http://libguides.laurea.fi/kauneudenhoitoala -sivuston kautta. (not translated)

    Teaching methods

    Opintojaksolla käsitellään kosmetiikan mikrobiologista ja kemiallista säilyvyyttä sekä sitä, miten niihin voidaan vaikuttaa erilaisilla säilyvyyttä lisäävillä aineosilla kuten säilöntäaineilla ja antioksidanteilla. Lisäksi käydään läpi erilaisia säilyvyyteen vaikuttavien aineiden toimintaperiaatteita.
    Ensimmäisellä kontaktilla on pakollinen läsnäolo tutkintosäännön mukaan. Oppimisympäristönä toimii Canvas. (not translated)

    Evaluation methods and criteria

    Opintojakson arvosanaan vaikuttaa tentin lisäksi annettujen tehtävien tekeminen annetussa aikataulussa. Myöhässä tehdyt tehtävät laskevat arvosanaa. Osassa tehtäviä voi olla käytössä itsearviointi ja/tai vertaisarviointi.
    Tentti arvioidaan kolmen viikon kuluessa tenttipäivästä.

    Osaamisen arviointi perustuu opetussuunnitelmien tavoitekuvauksiin ja opinnon toteutussuunnitelmalla ilmoitettavaan arviointikriteeristöön (Laurean tutkintosääntö).

    Opinnon arvioinnissa käytetään amk-tutkinto-opiskelijan osaamisen arviointikehikon vaatimustason I mukaisia kriteereitä.

    Opiskelijan, joka ei ole suorittanut hyväksytyksi opintojakson läpäisemiseksi asetettuja tehtäviä tai tenttejä, tulee täydentää tai uusia suorituksensa opintojakson opettajan määrittelemällä tavalla ja opettajan määrittelemässä ajassa. Hylätyn tentin tai muun suorituksen voi uusia kaksi kertaa. Varsinaiseen tenttiin osallistumatta jättäminen lasketaan yhdeksi suorituskerraksi. (Laurean tutkintosääntö.)

    Kaikkien Laurean toimijoiden odotetaan noudattavan hyviä tieteellisiä käytänteitä, joihin kuuluu asianmukainen lähteisiin viittaaminen. Perehdy ja kysy käytänteistä tarvittaessa. Kaikki opintotehtävät tehdään yksilötyönä, jollei tehtävässä ole muuta ohjeistettu. (not translated)

    Language of instruction
    • Finnish
    Timing

    30.09.2021 - 17.11.2021

    Enrollment period

    24.05.2021 - 30.05.2021

    Group(s)
    • PKV220SN
    Seats

    20 - 45

    Unit

    Laurea Tikkurila, service

    Teacher(s)

    Sari Viitala, Teija Hyppönen-Paloheimo

    Further information for students

    Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija. (Lauran tutkintosääntö.) Virtuaalitoteutuksilla voidaan edellyttää muunlaista aktiivisuuden osoitusta paikan vahvistamiseksi viikon sisällä toteutuksen alkamisesta (Opetuksesta vastavan vararehtorin päätös 7/2019). ”

    Opintototeutuksen laatua on arvioitu ja raportti itsearvioinnista löytyy Canvasista. (not translated)

    Programme(s)

    Kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutus (PKV2), Laurea Tikkurila (Finnish)

    Campus

    Laurea Tikkurila

    RDI portion

    1 credits

    Evaluation scale

    H-5

    Alternative completion methods

    Laurean tutkintosäännön mukaisesti kaikilla opiskelijalla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja arviointiasteikkoa kuin opintojaksolla. Katso lisätietoa Linkistä. (not translated)

    Important dates

    Opintojakso alkaa 30.9. ja tentti on viimeisellä kontaktikerralla 17.11. Ryhmätyö esitetään 10.11. Siltä kerralta poissaolo vaikuttaa arviointiin.
    Uusintatentit ovat tammi- ja helmikuun yleisinä tenttipäivinä.
    Tehtävien aikataulutus löytyy Canvas-työtilasta.
    Ajantasaiset kontaktitiedot löydät aina Pakista! (not translated)

    Students workload

    1 opintopiste vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä. Eli 5 op on 135 tuntia työtä. Vain osa tästä työstä kuluu kontakteissa. Sinulle jää hyvin aikaa tehdä tehtäviä kontaktien ulkopuolella. (not translated)

    Content and scheduling

    Sisältö:
    Mikrobit, niiden hyödyt ja haitat sekä kasvu ja kasvun estäminen.
    Kosmetiikan säilöntäaineet. (not translated)

    Location and time

    Ajantasaiset kontaktit löytyvät Pakista.
    Opintojakso toteutetaan Tikkurilan kampuksella. (not translated)

    Evaluation criteria
    Satisfactory

    AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa: - käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja -tilanteita selittäessään - etsiä tietoa eri tietolähteistä - raportoida AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa: - toimia ryhmän jäsenenä - suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä - toimia turvallisesti ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti - noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa: - toimia ryhmän jäsenenä - suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä - toimia turvallisesti ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti - noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä (not translated)

    Good

    AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa: - käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja tilanteita selittäessään - koota tietoa ja hyödyntää tietoperustaansa - raportoida sovitulla tavalla AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa: - toimia opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen - osallistua ohjaukseen ja hyödyntää sitä RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa: - toimia tavoitteellisesti ryhmässä - suunnitella ja hallita oman työn etenemistä ja ajankäyttöä - havaita turvallisuuteen liittyviä riskejä - perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti (not translated)

    Excellent

    AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa: - käyttää monipuolisesti ammattikäsitteitä - vertailla ja valita tarkoituksenmukaista tietoa - raportoida ja viestiä ammattimaisesti AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa: - toimia itsenäisesti opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen - ennakoida ohjaustarpeitaan RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa: - edistää toiminnallaan ryhmän toimintaa ja ilmapiiriä - hallita ajankäyttöään tehden sovitut tehtävät työssä vaadittavalla laatutasolla - toimia vastuullisesti ja soveltaa opittuja taitoja ja menetelmiä - suunnitella ja arvioida toimintaansa turvallisuus ja/tai eettiset näkökulmat huomioiden (not translated)