•   The Basics of Event Production and Management TO00BN90-3005 20.01.2022-31.03.2022  5 credits  (TOP221SY) +-
    Learning outcomes of the course
    Student is able to
    - describe the basic process of event production
    - use in practice the critical event resources: time, HR and financial
    - communicate in professional way: use master plan and other relevant reporting and communicating plans IN both stakeholder and production team context

    Teacher in charge

    Kaija Meriläinen

    Mode of delivery

    Distance learning

    Learning materials and recommended literature

    Materiaalilistaus Canvas-oppimisalustalla linkkeineen. Lisäksi verkkoluennot . Shone, Anton ; Parry, Bryn 2019 tai 2013 Successful event management : a practical handbook Cengage Learning Human Resource Management for the Event Industry Lynn Van Der Wagen and Lauren White https://ebookcentral.proquest.com/lib/laurea/detail.action?docID=1818173 Festival and Events Management : An International Arts and Culture Perspective Ian Yeoman, Martin Robertson, Jane Ali-Knight, Siobhan Drummond, and Una McMahon-Beattie https://ebookcentral.proquest.com/lib/laurea/detail.action?docID=294126 Damster, Greg. ; Tassiopoulos, Dimitri 2005: Event management : a professional and developmental approach. Lansdowne : Juta. Tästä löytyy myös uudempia painoksia. Van der Wagen, Lynn. & White Lauren 2010: Events management : for tourism, cultural, business, and sporting events. Upper Saddle River : Pearson Udempiakin painoksia saatavilla, sisällöllisesti vain pieniä muutoksia. Watt, David C.: 2001 Event management in leisure and tourism / Addison Wesley Longman, 2001. Conway, Des. 2009. The event manager's bible : the complete guide to planning and organising a voluntary or public event Oxford : How To Books, Allen, Johnny ; O'Toole, William ; Harris, Robert ; McDonnel, Ian 2011 Festival and special event management John Wiley. 5th ed Hanya Pielichaty, Els, Georgiana, Reed, Ian, Mawer, Vanessa, Events project management Ferdinand, Nicole, Kitchin, Paul J. 2017 Events management : an international approach SAGE 2017. Second edition Dowson, Ruth, kirjoittaja. ; Bassett, David, kirjoittaja. 2018 Event planning and management : principles, planning and practice Kogan Page 2018. Second edition Raj, Razaq ; Walters, Paul ; Rashid, Tahir 2013 (voi löytyä myös uudempi painos) Events management : principles & practice (not translated)

    Teaching methods

    The implementation plan is available in Finnish.

    Evaluation methods and criteria

    Osaamisen arviointi perustuu opetussuunnitelmien tavoitekuvauksiin ja opinnon toteutussuunnitelmalla ilmoitettavaan arviointikriteeristöön (Laurean tutkintosääntö).

    Välitehtävät arvioidaan hyväksytty/täydennettävä. Kotitentin arviointimatriisi käydään läpi yhteisesti aloituskerralla. Kriteerit ja matriisi on nähtävillä opintojakson ajan Canvas työtilassa kotitentti tehtävän yhteydessä. Matriisin pohjana käytetään alla olevia yleisiä arviointikriteerejä.

    Opinnon arvioinnissa käytetään amk-tutkinto-opiskelijan osaamisen arviointikehikon vaatimustason I mukaisia kriteereitä:

    AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI

    Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
    - käyttää monipuolisesti ammattikäsitteitä
    - vertailla ja valita tarkoituksenmukaista tietoa
    - raportoida ja viestiä ammattimaisesti

    Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
    - käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja tilanteita selittäessään
    - koota tietoa ja hyödyntää tietoperustaansa
    - raportoida sovitulla tavalla

    Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
    - käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja -tilanteita selittäessään
    - etsiä tietoa eri tietolähteistä
    - raportoida

    AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN

    Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
    - toimia itsenäisesti opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
    - ottaa vastuuta asiakkaan ja /tai yhteistyötahojen kanssa toimimisesta ja heidän tarpeisiinsa vastaamisesta
    - ennakoida ohjaustarpeitaan

    Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
    - toimia opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
    - toimia ammatillisesti asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa ja tunnistaa heidän tarpeensa
    - osallistua ohjaukseen ja hyödyntää sitä

    Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
    - toimia ryhmän jäsenenä
    - suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
    - toimia turvallisesti ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
    - noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä

    RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS

    Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
    - edistää toiminnallaan ryhmän toimintaa ja ilmapiiriä
    - hallita ajankäyttöään tehden sovitut tehtävät työssä vaadittavalla laatutasolla
    - toimia vastuullisesti ja soveltaa opittuja taitoja ja menetelmiä
    - suunnitella ja arvioida toimintaansa turvallisuus ja/tai eettiset näkökulmat huomioiden

    Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
    - toimia tavoitteellisesti ryhmässä
    - suunnitella ja hallita oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
    - havaita turvallisuuteen liittyviä riskejä
    - perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti

    Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
    - toimia ryhmän jäsenenä
    - suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
    - toimia turvallisesti ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
    - noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä

    Opiskelijan, joka ei ole suorittanut hyväksytyksi opintojakson läpäisemiseksi asetettuja tehtäviä tulee täydentää tai uusia suorituksensa opintojakson opettajan määrittelemällä tavalla ja opettajan määrittelemässä ajassa. Hylätyn Rantin tai muun suorituksen voi uusia kaksi kertaa. Varsinaiseen tenttiin osallistumatta jättäminen lasketaan yhdeksi suorituskerraksi. (Laurean tutkintosääntö.)

    Kaikkien Laurean toimijoiden odotetaan noudattavan hyviä tieteellisiä käytänteitä, joihin kuuluu asianmukainen lähteisiin viittaaminen. Perehdy ja kysy käytänteistä tarvittaessa. Kaikki tehtävät tehdään yksilötyönä, jollei tehtävässä ole muuta ohjeistettu. (not translated)

    Language of instruction
    • Finnish
    Completion language(s)
    • Finnish
    Timing

    20.01.2022 - 31.03.2022

    Enrollment period

    29.11.2021 - 05.12.2021

    Group(s)
    • TOP221SY
    Seats

    20 - 40

    Unit

    Laurea Leppävaara, service

    Small group(s)
    • Pienryhmä 1 (Size: 5. Open university: 5.)
    Teacher(s)

    Kaija Meriläinen, Heidi Vähänikkilä

    Further information for students

    Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija. (Laurean tutkintosääntö.) Virtuaalitoteutuksilla voidaan edellyttää muunlaista aktiivisuuden osoitusta paikan vahvistamiseksi viikon sisällä toteutuksen alkamisesta (Opetuksesta vastavan vararehtorin päätös 7/2019). ” (not translated)

    Programme(s)

    Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat

    Campus

    Laurea Virtual Campus

    Virtual portion

    5 credits

    Evaluation scale

    H-5

    Alternative completion methods

    Laurean tutkintosäännön mukaisesti kaikilla opiskelijalla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisennäytön vastaanottamisesta ja arvioinnista vastaa opintojakson vastuuopettaja Kaija Meriläinen. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja arviointiasteikkoa kuin opintojaksolla. Katso lisätietoa opiskelijaintrasta. (not translated)

    Important dates

    Aloituskerralla oltava läsnä. Kotitentin eli Rantin sekä välitehtävien palautukset Canvasin kalenterissa. (not translated)

    Students workload

    Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. (not translated)

    Content and scheduling

    Opiskelija osaa
    - tapahtumatuotannon perusprosessin = käydään läpi tapahtumatuotantoprosessi ja keskeiset työkalut
    - mitoittaa oikein tapahtuman järjestämisen kriittiset resurssit = Harjoitellaan budjetointia, projektisuunnittelua ja ajolistan tekemistä
    (aika-, henkilöstö- ja taloudelliset resurssit)
    - viestiä asianmukaisesti: laatia ja mallintaa tuotantosuunnitelman ja raportoida sekä tuotantotiimille että sidosryhmille =Jatketaan projektisuunnitelman parissa ja sisällytetään siihen viestintä- ja markkinointisuunnittelu sekä raportointi

    Opintojaksolla tehdään kaksi hyväksytty/täydennettävä välitehtävää (1 yksilö- ja 1 ryhmätehtävä) sekä kotitentti eli rantti, joka arvioidaan arvosanalla 1-5. (not translated)

    Location and time

    [Kenttä ei ole Laureassa käytössä] (not translated)