Nutrition (2 cr)
Code: SU00BV92-3001
General information
- Enrollment
-
01.01.2000
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
17.04.2023 - 28.05.2023
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 2 cr
- Local portion
- 2 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Campus
- Laurea Tikkurila
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 51 - 60
- Degree programmes
- Ortopedinen osteopatia, täydennyskoulutus (USV3), Laurea Tikkurila
- Teachers
- Satu Vuorela
- Marja Vellonen
- Teacher in charge
- Marja Vellonen
- Groups
-
USV322SUOrtopedinen osteopatia, S22, täydennyskoulutus
- Study unit
- SU00BV92
Objective
- tietää keskeiset kansalliset ja kansainväliset ravitsemusohjelmat ja -suositukset
- ymmärtää kehittyvän ravitsemustieteellisen tiedon merkityksen kansansairauksien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa
- osaa arvioida potilaan ravitsemustilaa ja perustella potilaan ravitsemushoitoa suositusten perusteella
- tuntee keskeiset sairauksien hoitoon liittyvät erikoisruokavaliot
Location and time
Opetus toteutetaan Tikkurilassa seuraavasti:
22.5.2022 klo 9-11.30
24.5.2022 klo 8.15-11.30
25.5.2022 klo 10-13.45
26.5.2022 klo 8.15-11.30
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Opintojakson materiaali löytyy opintojakson Canvas-työtilasta.
Toteutustapa
Opintojakso sisältää lähiopetusta sekä tehtäviä. Lähiopetus toteutetaan Tikkurilan kampuksella. Lähiopetus muodostuu luennoista sekä ryhmätyöskentelystä. Ryhmätyöskentelyssä tehdään tehtäviä ryhmissä ja ne palautetaan ryhmäpalautuksena Canvasiin. Lisäksi opintojakso sisältää yksilötehtäviä, jotka palautetaan Canvasiin.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
22.5.2022 opetuspäivä
24.5.2022 opetuspäivä
25.5.2022 opetuspäivä
26.5.2022 opetuspäivä
10.6. etätehtävien palautus
Sisältö ja sen jaksotus
- Ruoansulatus ja ravintoaineiden imeytyminen
- Ravintoaineet ja niiden saanti elintarvikkeista
- Ravitsemussuositukset
- Erityisruokavaliot
- Ravitsemustilan arviointi
Evaluation scale
Approved/Failed