•   Leadership, Entrepreneurship and Innovative Nursing SH00BJ48-3006 01.08.2021-31.12.2021  10 credits  (SHB219SA, ...) +-
    Learning outcomes of the course
    The student is able to
    - explain the key national and international health care policies related to changes in the social welfare and health care operating environment
    - evaluate the impact of services promoting health and well-being and the needs for reform from the perspective of individuals and society
    - analyse the good practices of transformational organisations, well-functioning work communities and leadership
    - lead and coordinate their own and their team’s activities
    - evaluate quality management, cost-effectiveness and patient safety as well as the factors that affect their execution and results
    - identify the special features of entrepreneurship in the social welfare and health care sector and the significance of entrepreneurship to the service system
    - develop and describe a new business idea (product or service) related to social welfare and health care services
    - plan, implement and evaluate an innovation project in the context of a multidisciplinary expert community and network
    - employ applicable research, project-work and service-design methods in an innovation project
    - evaluate the process of an innovation project and the project’s outcome with regard to the goals set

    Teacher in charge

    Sanna Pirinen

    Mode of delivery

    40% Face-to-face, 60% Distance learning

    Learning materials and recommended literature

    Oppimateriaali ilmoitetaan Canvas -työtilassa. (not translated)

    Teaching methods

    Johtajuus: kokonaan verkossa Canvas -työtilassa.

    Yhteiskehittäminen osana uudistuvaa hoitotyötä: Lähiopetus, työpaja ja hanke.
    Aktivoiva ja osallistava kontaktiopetus/-verkko-opetus, työskentely työpajoissa (kampus/Zoom) palvelumuotoilun vaiheiden mukaisesti. Kehittämisprojektin puitteissa yhteistyö hankekumppanin kanssa.

    Yrittäjyys: Yrittäjyysopinnot suoritetaan verkko-opintoina Yrittäjyys osana uraa -kokonaisuudesta (kaksi Canvas-modulia). Ensimmäinen näistä keskittyy tulevaisuuden työelämään ja jälkimmäinen oman osaamisen tunnistaminen. Opintojakson yrittäjyys -moduulit ovat itsenäisesti ja omassa aikataulussa suoritettavia kokonaisuuksia. (not translated)

    Evaluation methods and criteria

    Opinnon tavoitteena olevan osaamisen arvioinnissa käytetään Laurean yhteisten arviointikriteereiden vaativuustasoa 2. Opintojaksojen osien tarkemmat arviointiperusteet ilmoitetetaan ja käydään läpi opintojaksojen orientaatioissa. (not translated)

    Language of instruction
    • Finnish
    Completion language(s)
    • Finnish
    Timing

    01.08.2021 - 31.12.2021

    Enrollment period

    24.05.2021 - 30.05.2021

    Group(s)
    • SHB219SA
    • SHB221KA
    Seats

    20 - 40

    Unit

    Laurea Hyvinkää, sote

    Teacher(s)

    Pirkko Rimpilä-Vanninen, Sanna Pirinen, Hilkka Lydén, Katja Laukkanen

    Further information for students

    Moduulissa määriteltyä osaamista voi kehittää joko osallistumalla opintojaksoihin tai työskentelemällä projekteissa.

    Ensimmäisellä lähiopetuskerralla tulee olla paikalla, jolloin vahvistetaan osallistuminen ja paikka opintojaksolle.Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija.(Lauran tutkintosääntö.) (not translated)

    Programme(s)

    Sairaanhoitajakoulutus (SHY2), Laurea yhteinen (Finnish)

    Campus

    Laurea Hyvinkää

    RDI portion

    4 credits

    Virtual portion

    6 credits

    Evaluation scale

    H-5

    Alternative completion methods

    Campusonlinen vastaavat opinnot. (not translated)

    Co-operation with working life and/or RDI

    Osallistava yhteiskehittäminen -projekti toteutuu alkavassa hankkeessa Hyvinvoiva terveydenhuolto, jonka tavoitteena on parantaa hoitohenkilöstön työssäjaksamista ja työhyvinvointia koronan aiheuttamien poikkeusolojen vuoksi.
    Johtajuusopintoja integroidaan osittain harjoittelussa/työelämässä toteutettaviksi. (not translated)

    Important dates

    Katso aikataulu lukujärjestyksestä.
    Opintojaksoon kuuluu lähiopetusta ja työpajoja palvelumuotoilusta. Opintojakson lopussa seminaaripäivä. Hankeohjauksiin on varattu kalenteriin yhteisiä ajankohtia ja lisäksi hankkeeseen voi liittyä muitakin tapaamisia etänä, jotka sovitetaan pienryhmien aikatauluihin joustavasti. (not translated)

    Students workload

    Johtajuus 4 op 108 h
    Kehittäminen 4 op 108 h
    Yrittäjyys 2 op 54 h (not translated)

    Content and scheduling

    Opintojakson ydintä on sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaympäristön ja palveluiden arviointi ja kehittäminen sekä hyvinvointiyrittäjyyden perusteiden tunteminen. Tavoitteena on, että opiskelija osaa toimia tiimivastaavana, alansa vaikuttajana ja kehittäjänä sekä hyvinvointipalvelujen tuottajana. Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa kriittisesti arvioida oman, tiimin ja työyhteisön toiminnan merkitystä ja vaikuttavuutta osana terveydenhuollon palvelujärjestelmää sekä verkostoja nyt ja tulevaisuudessa. Opiskelija saa valmiudet kehittää ja innovoida uusia palveluita, tuotteita ja työprosesseja.

    Johtajuus 4 op, verkossa

    Yhteiskehittäminen 4 op

    Yrittäjyys 2 op, verkossa: Yrittäjyys osana uraa -kokonaisuuden kaksi Canvas -moduulia (not translated)

    Location and time

    Hyvinkään kampus ja verkkoympäristö Canvas. Syksy 2021.
    Johtajuusopinnot sekä yrittäjyysopinnot on verkkokursseja, joiden toteutus tapahtuu Canvasissa opiskelijan oman aikataulun mukaisesti. (not translated)

    Evaluation criteria
    Satisfactory

    Opiskelija osaa -käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä ja osoittaa perehtyneensä tietoperustaan - raportoida ja viestiä ammattimaisesti -toimia itsenäisesti toimintaympäristö huomioiden - ottaa vastuuta asiakkaan ja /tai yhteistyötahon kanssa toimimisesta ja heidän tarpeisiinsa vastaamisesta -kuvata oman toimintansa merkitystä yhteistyön onnistumiseksi - kuvata osaamistaan suhteessa opinnon osaamistavoitteisiin (not translated)

    Good

    Opiskelija osaa -arvioida kriittisesti tietoa ja perustella toimintaansa tutkitun tiedon avulla -esittää ratkaisuja ammatillisiin tehtäviin luovuutta hyödyntäen - edistää ammatillista yhteistyötä sekä kehittää asiakas- tai kumppanisuhdetta -edistää toiminnallaan ryhmän yrittäjämäistä ja vastuullista työskentelyotetta - kuvata oman osaamisensa kehittymistä suhteessa opinnon osaamistavoitteisiin (not translated)

    Excellent

    Opiskelija osaa -arvioida ja kehittää ryhmän yrittäjämäistä ja vastuullista työskentelyotetta - arvioida osaamisen hyödyntämismahdollisuuksia sekä suunnitella omaa ja ryhmän kehittymistä -arvioida tuotetun tiedon, taidon tai idean sovellettavuutta ja vaikuttavuutta muihin yhteyksiin - ennakoida asiakkaan ja/tai yhteistyötahojen tarpeita -analysoida hankittua tietoa ja tehdä päätelmiä sekä yhdistää teoreettisen ja kokemuksellisen tiedon toisiinsa (not translated)