•   Professional Development in Practice III R0195-3030 04.01.2021-31.12.2021  15 credits  (STG220KA) +-
    Learning outcomes of the course
    The Student is able to
    - analyse the basis of decision-making in daily care
    - use methods of clinical examination and care need assessment of the patient to identify pathological changes in vital functions as early as possible
    - propose solutions to help acutely ill mental health or substance abuse clients as a member of a multidisciplinary team
    - plan, implement and evaluate nursing care when clients’ vital functions are threatened
    - plan, implement and evaluate nursing care of surgery patients
    - build a care relationship with clients who need psychological support and/or suffer from a mental health disorder and their significant others
    - build a care relationship with substance abuse clients and significant others
    - justify the pharmacotherapy used by the main client groups and evaluate their effectiveness
    - administer intravenous medication andinfusions safely
    Further information
    LEARNING ENVIRONMENTS FOR ACQUIRING PRACTICAL COMPETENCE
    Anaesthesia and surgical wards, surgical inpatient wards, surgical outpatient clinics, day surgery units
    Gynaecological inpatient wards and outpatient clinics
    Emergency clinics and emergency care units
    Units providing services for sick children and adolescents
    Mental health and substance abuse care units
    Hospital at home
    Simulation and workshops
    LbD project focusing on the module's core competence

    Teacher in charge

    Kaija Marttila

    Mode of delivery

    Face-to-face

    Teaching methods

    Kliininen harjoittelu sekä kirurgisen/perioperatiivisen että mielenterveys/päihdehoitotyön harjoitteluympäristössä yhteensä 10 viikkoa. (not translated)

    Language of instruction
    • Finnish
    Completion language(s)
    • Finnish
    Timing

    04.01.2021 - 31.12.2021

    Enrollment period

    23.11.2020 - 29.11.2020

    Group(s)
    • STG220KA
    Seats

    0 - 40

    Unit

    Laurea Otaniemi, sote

    Teacher(s)

    Anna Ojala, Kaija Marttila, Pia Lahtinen

    Further information for students

    Suoritetut opinnot:
    R0188 Asiakaslähtöisyys ja näyttöön perustuva hoitotyö
    R02020 Ammattitaitoa edistävä harjoittelu I
    Moduuli II opinnot pääsääntöisesti suoritettuna
    Opintoihin, joihin tulee olla osallistunut:
    R0193 päätöksenteko akuuttihoitotyössä
    R0194 mielenterveys,- kriisi- ja päihdetyö
    Moduuli III lääkelaskut tulee olla suoritettuna ennen harjoittelua.
    Jos opiskelijalta puuttuu edeltäviä opintoja, opiskelijan on ilmoitettava harjoittelusta vastaavalle opettajalle niistä ja sopia, kuinka suorituksen toteuttaa. Varattu paikka voidaan joutua perumaan. Varattu harjoittelupaikka perutaan Jobiili-järjestelmästä viimeistään 2 viikkoa ennen harjoittelun alkua.
    Harjoittelun aikana opiskelijan velvollisuutena on seurata Optima harjoittelu-työtilaa ja Laurean sähköpostia. Opiskelija täyttää myös eLääkehoidon passia harjoitteluviikkojen aikana. Harjoittelujakson päättyessä ohjaajalta pyydetään vahvistus opiskelijan toteuttamasta/oppimasta lääkehoidosta.
    Opiskelija varaa harjoittelupaikan Jobiili-järjestelmän kautta harjoittelua edeltävän lukukauden aikana työnantajien ilmoitettua varattavissa olevat harjoittelupaikat. Opintojakson vastuuopettaja vahvistaa opiskelijan varauksen järjestelmässä. Jos opiskelija varaa perustason harjoittelupaikaksi loppuvaiheen harjoittelupaikan, on harjoittelupaikkaan otettava yhteyttä, jotta paikan sopivuus voidaan varmistaa ennen kuin harjoittelun vastuuopettaja vahvistaa harjoittelupaikkaa. Ennen harjoittelupaikan varaamista opiskelija täydentää Jobiili-järjestelmässä olevan cv:nsä vastaamaan tilannetta, joka opiskelijalla todennäköisesti on opinnoissa juuri ennen kuin harjoittelu alkaa.
    .
    OPPIMISTEHTÄVÄT:
    Molempiin harjoitteluihin kuuluu oppimistehtävä, joista tarkemmin harjoittelun infossa.

    HUOM!
    ROKOTUKSET:
    Tarkista rokotusohje ja tarvittaessa ole yhteydessä opiskelijaterveydenhuoltoon. HUS vaatii tartuntatautitodistuksen ja opiskelija on siitä itse vastuussa.
    .
    Tartuntatautikysely:
    Työharjoitteluun osallistuvalla opiskelijalla on oltava tartuntatautilain 48 pykälän mukaisesti joko rokotuksen tai sairastetun taudin antama suoja tuhkarokkoa ja vesirokkoa vastaan. Opiskelijoilta edellytetään rokotuksen antamaa suoja influenssaa vastaan vuosittain ja alle 1-vuotiaita hoitavilla hinkuyskää vastaan 5 vuoden välein. Lisäksi vaaditaan tartuntatautilain 55 ja 56 pykälien mukainen terveydentilan selvitys keuhkotuberkuloosista ja salmonellasta. Opiskelijan tulee täyttää tartuntatautikysely, ja toimittaa se opiskelijaterveydenhuoltoon mahdollisimman pian opintojen alettua.

    .
    Rikosrekisteriote:
    Vuoden 2003 alusta lukien tuli voimaan laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä. Työantajan tai eräiden viranomaisten on vaadittava rikostaustaote nähtäväksi, jos työtehtävään pysyväisluontoisesti ja olennaisesti kuuluu työskentelyä lasten kanssa. Vuoden 2012 alusta oppilaitos voi vaatia rikostaustaotteen nähtäväksi opiskelijalta, silloin kun opintoihin liittyy olennaisesti alaikäisten parissa työssä oppimista tai työharjoittelua. Opintoja varten myönnettävä ote on maksuton. Rikostaustaote annetaan vain henkilölle itselleen, jonka opiskelija toimittaa työharjoittelupaikalla esitettäväksi. Rikostaustaotteeseen merkitään ainoastaan ne rikosrekisteriin sisältyvät tiedot, joilla on arvioitu olevan erityistä merkitystä, kun henkilö työskentelee lasten kanssa. Edm. rikokset on lueteltu oikeusrekisterikeskuksen sivuilla.
    Oikeusrekisterikeskus: http://oikeusrekisterikeskus.fi/fi/index/rekisterit/rikosrekisteri/yksityisenhenkilontiedonsaantioikeus/rikostaustaote.html
    Oikeusrekisterikeskuksen sivuilla ilmoitetaan, että toimitusaika on 7 päivää. (not translated)

    Programme(s)

    Terveydenhoitajakoulutus (STY2), Laurea yhteinen (Finnish)

    Campus

    Laurea Otaniemi

    RDI portion

    15 credits

    Evaluation scale

    Approved/Failed

    Students workload

    Harjoittelun pituus on 10 vkoa ja se koostuu kahdesta eri osasta. Suositeltavaa on jakaa 10 viikon jakso kahteen viiden viikon mittaiseen harjoitteluun, mutta jako voi olla myös 4 vkoa + 6 vkoa. Harjoittelussa eli harjoittelupaikassa tehtävästä tuntimäärästä 40h/viikko saa vähentää oppimistehtävän tekoon 2 h/vko. (not translated)