•   Quality in Food Services A9467-3011 25.08.2021-31.10.2021  10 credits  (MSA221SN) +-
    Learning outcomes of the course
    The student is able to
    - produce high-quality customer-oriented services
    - act ergonomically and safely in a work community
    - act as a member of a multicultural work community interactively and in a working life-oriented manner

    Teacher in charge

    Leila Jaakkola

    Mode of delivery

    80% Face-to-face, 20% Distance learning

    Learning materials and recommended literature

    Oppimateriaalit ja kirjallisuus ilmoitetaan tehtävänantojen yhteydessä lähikerroilla. Tehtävänannot ovat Canvas-työtilassa A9467/3011 Laatu ravitsemispalveluissa. Harjoitteluvuoroihin liittyvää materiaalia on BarLaurea-työtilassa Canvasissa. (not translated)

    Teaching methods

    Opintojakson toteutus koostuu
    •kontaktiopetuksesta torstaisin, satunnaisesti myös muina viikonpäivinä, ja
    •käytännön oppimisvuoroista BarLaurean ruokapalveluissa.

    Teoria-aiheiden kontaktiopetus ja BarLaurea-oppimisvuorot tapahtuvat vuoroviikoin, joka toinen viikko on teoriaa ja joka toinen BarLaurea.oppimisvuoroja.

    Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulevat Canvas-työtilaan A9467/3011 Laatu ravitsemispalveluissa.
    Harjoitteluvuorot BarLaureassa toteutuvat erillisen ravintolapäällikön ilmoittaman vuorolistan mukaan. Vuorolista tulee BarLaurea-työtilaan Canvasissa.

    Harjoitteluvuorot BarLaureassa ovat läsnäololtaan pakollisia, ne suoritetaan loppuun asti opintojakson aikana sekä kaikki kontaktiopetuksen tehtävät hyväksytysti ennen opinotojakson opintopisteiden ja kokonaisarvosanan saamista.

    Opintojakson tehtäviä työstetään itsenäisesti lähiopetuskertojen ja BarLaurea-harjoitteluvuorojen välillä. Osaa tehtävistä tehdään myös harjoitteluvuoroissa. (not translated)

    Evaluation methods and criteria

    Arvioinnissa käytetään amk-tutkintosaamisen opiskelijan arviointikehikkoa, vaativuustaso1. Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti 1 - 5 tai hyv/hyl. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
    Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat A9467/3003 Laatu ravitsemispal-työtilassa Optimassa.
    Tehtävät ja niiden arviointi:
    1) BarLaurea-harjoitteluvuorot, yksilötehtävä, arviointi 1 - 5
    2) Erityisruokavaliot ja ravitsemustehtävä, ryhmätehtävä, arviointi 1 - 5
    3) Elintarviketieto-tehtävä, ykislö/paritehtävä, arviointi 1-5
    4) Palvelupolkutehtävä, ryhmätehtävä, arviointi 1-5
    5) Työsuojelu ja ergonomia-tehtävä, yksilötehtävä, arviointi 1-5
    6) Ravitsemuspassi, yksilötehtävä, arviointi HYV/HYL
    7) Kokoava itsearviointi, yksilötehtävä, arviointi HYV/HYL
    LISÄKSI KURSSILLA ON MAHDOLLISUUS SUORITTAA HYGIENIAPASSI ELI HYGIANIAOSAAMISEN TESTI, JOS SITÄ EI OLE SUORITETTU. (not translated)

    Language of instruction
    • Finnish
    Completion language(s)
    • Finnish
    Timing

    25.08.2021 - 31.10.2021

    Enrollment period

    24.05.2021 - 30.05.2021

    Group(s)
    • MSA221SN
    Seats

    15 - 20

    Unit

    Laurea Leppävaara, service

    Small group(s)
    • Ryhmä 1A (Size: 10. Open university: 0.)
    • Ryhmä 1B (Size: 10. Open university: 0.)
    Teacher(s)

    Anikó Lehtinen, Henry Lybäck, Leila Jaakkola, Tuula Kuivanen

    Further information for students

    Arvioinnissa käytetään amk-tutkintosaamisen opiskelijan arviointikehikkoa, vaativuustaso 1. Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
    Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat A9467/3011 Laatu ravitsemispal-työtilassa Canvasissa. (not translated)

    Programme(s)

    Palveluelämysten tuottaminen ja kehittäminen (MSA2), Laurea Leppävaara (Finnish)

    Campus

    Laurea Leppävaara

    RDI portion

    5 credits

    Virtual portion

    2 credits

    Evaluation scale

    H-5

    Alternative completion methods

    Ei koske tätä opintojaksoa. (not translated)

    Co-operation with working life and/or RDI

    Opintojaksolla opiskellaan BarLaurea-LivingLabissa ja tehdään yhteistyötä mm. Löfbergsin kahvipaahtimon kanssa. (not translated)

    Important dates

    Opintojakson ohjelma on Canvas-työtilassa A0467/3011 Laatu ravitsemispalveluissa. Työtila avautuu ke 26.8.
    Opintojakson aloitusinfo on ke 25.8.. klo 12.45 - 15.15.

    Harjoitteluvuorot BarLaureassa alkavat perehdytykselllä ma 30.8. ja ti 31.8.
    1. lähiopetuskerta on ke 25.8.
    Toteutus päättyy su 31.10. (not translated)

    Internationality

    Harjoitteluvuoroissa BarLaureassa viestitään suomen kielen lisäksi myös englanniksi. (not translated)

    Students workload

    BarLaurea-oppimisvuorot 21 x 7 tuntia = 147 tuntia
    Lähiopetus 32 tuntia
    Tiimissä tapahtuva ja itsenäinen opiskelu 90 tuntia
    Yhteensä 270 tuntia
    Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 10 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 270 tuntia. (not translated)

    Content and scheduling

    Sisällön jaksotus on Canvas-työtilassa.
    Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa
    •tuottaa asiakaslähtöisiä palveluja laadukkaasti:
    aiheissa elintarvikehygienia ja omavalvonta, erityisruokavaliot ja ravitsemus, elintarviketieto ja tuotetuntemus,
    •toimia ergonomisesti ja turvallisesti työyhteisössä
    Keskeisen sisällön lisäksi tavoitteena on osata toimia vuorovaikutteisesti ja työelämälähtöisesti monikulttuurisen työyhteisön jäsenenä. (not translated)

    Location and time

    Opintojakso toteutetaan Leppävaaran kampuksella. (not translated)

    Evaluation criteria
    Satisfactory

    AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI -käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja –tilanteita selittäessään -etsiä tietoa eri tietolähteistä -raportoida AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN - toimia ohjattuna opiskeltavia taitoja ja menetelmiä käyttäen - toimia asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa - ottaa vastaan ohjausta Arvioidaan soveltuvin osin: RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS -toimia ryhmän jäsenenä -suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä - toimia turvallisesti ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti -noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä Englanniksi (not translated)

    Good

    AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI - käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja –tilanteita selittäessään - koota tietoa ja hyödyntää tietoperustaansa - raportoida sovitulla tavalla AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN - toimia opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen - toimia ammatillisesti asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa ja tunnistaa heidän tarpeensa - osallistua ohjaukseen ja hyödyntää sitä Arvioidaan soveltuvin osin: RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS - toimia tavoitteellisesti ryhmässä - suunnitella ja hallita oman työn etenemistä ja ajankäyttöä - havaita turvallisuuteen liittyviä riskejä - perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti (not translated)

    Excellent

    AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI - toimia opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen - toimia ammatillisesti asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa ja tunnistaa heidän tarpeensa - osallistua ohjaukseen ja hyödyntää sitä AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN - toimia itsenäisesti opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen - ottaa vastuuta asiakkaan ja /tai yhteistyötahojen kanssa toimimisesta ja heidän tarpeisiinsa vastaamisesta - ennakoida ohjaustarpeitaan Arvioidaan soveltuvin osin: RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS - edistää toiminnallaan ryhmän toimintaa ja ilmapiiriä - hallita ajankäyttöään tehden sovitut tehtävät työssä vaadittavalla laatutasolla - toimia vastuullisesti ja soveltaa opittuja taitoja ja menetelmiä - suunnitella ja arvioida toimintaansa turvallisuus ja/tai eettiset näkökulmat huomioiden (not translated)