•   Developing Food Services into an Experience A9220-3005 18.03.2022-20.05.2022  10 credits  (TOP221SY) +-
    Learning outcomes of the course
    The student is able to
    - recognize the importance of customer experience and trends in developing food services towards a peak experience
    - plan, implement, analyze and develop food services and concepts responsibly for different customer segments
    - implement a development process while taking quality criteria into consideration

    Teacher in charge

    Henry Lybäck

    Mode of delivery

    90% Face-to-face, 10% Distance learning

    Learning materials and recommended literature

    Elämystuottajan käsikirja Lapin elämysteollisuus osaamiskeskus 2009. Moniaistinen keittokirja Hopia, A.& Ihanus S. Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen hallinnoima KUMURU-hanke 2014. This is service design Schneider, Jakob ; Stickdorn, Marc BIS Publishers 2010. The experience economy Pine, B. Joseph ; Gilmore, James H. Harvard Business Review Press 2011. Updated ed (not translated)

    Teaching methods

    Projektitoimeksiantajan kanssa yhteistyössä tehtävä elämyksellisen tapahtuma, jossa suunnittelu, ideointi ja toteutus ovat tärkessä osassa.
    Opintojakso tehdään yhteistyössä Järvenpään Citymarketin kanssa.
    Opintojaksolla tehdään toimeksiantona elämyksellinen ruoka- ja juomatapahtuma.

    Opintojakson työskentely pohjautuu yhteiskehittämiseen, jota tehdään tiimeissä viikoittain.

    Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
    - tunnistaa asiakaskokemuksen ja trendien tärkeyden ruokapalvelujen kehittämisessä kohti elämyksellisyyttä.
    - suunnitella, toteuttaa, analysoida ja kehittää palveluja ja konsepteja eri asiakasryhmille vastuullisesti.

    -toteuttavat kehittämisprosessin laatukriteerit huomioon ottaen.

    Keskeinen sisältö
    - kehittää toimeksiantajan kanssa erilaisia elämyksellisiä palveluita.

    - elämyksellinen palvelu ja sen tuottamisessa tarvittavat menetelmät.. (not translated)

    Evaluation methods and criteria

    Arviointikriteerit ja arviointimenetelmät

    - yleiset AMK-tutkinnon arviointikriteerit.
    Opintojakson tehtävänannon mukainen arviointi.
    Arviointikriteereinä ovat

    33% Tiimityöskentely
    33% Elämyskäsikirjan tuotos
    33% Take a way konseptin ideointi ja toteuttaminen

    Opintojakso arvioidaan arviointiasteikolla 1-5.
    Hyväksytyn suorituksen edellytys on tekeminen aikataulussa siten, että niistä näkyy perehtyminen aiheeseen sekä oma/tiimin ajattelu ja kehittyminen. (not translated)

    Language of instruction
    • Finnish
    Completion language(s)
    • Finnish
    Timing

    18.03.2022 - 20.05.2022

    Enrollment period

    29.11.2021 - 05.12.2021

    Group(s)
    • TOP221SY
    Seats

    20 - 40

    Unit

    Laurea Leppävaara, service

    Teacher(s)

    Anikó Lehtinen, Henry Lybäck

    Further information for students

    Lisätietoja: Vastuuopettaja Henry Lybäck
    henry.lyback@laurea.fi (not translated)

    Programme(s)

    Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat

    Campus

    Laurea Leppävaara

    RDI portion

    2 credits

    Virtual portion

    1 credits

    Evaluation scale

    H-5

    Co-operation with working life and/or RDI

    Opintojaksolla toimeksiantajana toimii Järvenpään Citymarket. Opintojakso pitää sisällään tiedon keräämistä erilaisista ruoka- ja juomatapahtumista ja vierailuja messuilla sekä asiantuntijaluentoja. Opintojaksolla toimitaan tiiviissä yhteistyössä yritysten kanssa. (not translated)

    Important dates

    Käydään läpi ensimmäisellä kontatikerralla. (not translated)

    Students workload

    1 opintipiste vastaa keskimäärin 27 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Tässä opintojaksolla on käytännön toteutus tärkeässä roolissa, josta kertyy osa opintojakson tunneista.
    Opiskelijan työmäärän jakautuminen:

    Teoria ja vuorovaikutus 70 h
    Oppaan tekeminen ja eri menetelmien käyttö 70 h
    Tiedon kerääminen ja kartoitus 80 h
    Take a way konseptin ideointi ja toteuttaminen 50 h (not translated)

    Location and time

    Pääosin opintojakson opetus tapahtuu ZOOM-verkkotyökalun kautta. Opintojakso alkaa 18.3. ja on perjantaisin klo 09:00-11::30..Opintojakso päättyy 20.5. palautepäivään.

    ZOOM tapaamisia on lähes joka viikko ja toimeksiantoa tehdään myös ukopuolella yhteistyöyritysten kanssa. (not translated)