•   Operating Environment in a Service Company A9129-3017 23.03.2022-15.05.2022  5 credits  (MSA221KN) +-
    Learning outcomes of the course
    The student is able to
    - interpret the operating environment of the hospitality sector and identify the changes in it
    - recognize value chains and value networks

    Teacher in charge

    Leila Jaakkola

    Mode of delivery

    Face-to-face

    Learning materials and recommended literature

    Marttonen, S. & Parkko, J. 2009. Yrityksen ulkoisen toimintaympäristön arviointi. Kandidaatin työ. Lappeenrannan teknillinen yliopisto. https://doria.fi/bitstream/handle/10024/45022/nbnfi-fe200905071426.pdf?sequence=3 Muu oppimateriaali ilmoitetaan tehtävien yhteydessä opintojakson työtilassa Canvasissa. (not translated)

    Teaching methods

    Opintojaksolla on 5 lähiopetuskertaa ja 2 tiimityöskentelykertaa.
    Opintojakson tehtäviä työstetään tiimissä ja yksilötyönä näiden kertojen välillä.

    TÄRKEÄÄ:
    VARMISTAT OPISKELUPAIKKASI TOTEUTUKSELLA OSALLISTUMALLA ALOITUSKERRALLE KE 23.3. TAI ILMOITTAMALLA POISSAOLOSTA ALOITUSKERRALTA ETUKÄTEEN LEILA JAAKKOLALLE, leila.jaakkola@laurea.fi.
    .
    Opintojakson tarkempi aikataulu, tehtävät ja kaikki muu opiskeluun liittyvä materiaali on opintojakson Canvas- työtilassa.
    Ohjaus ja viestintä tapahtuu lähiopetuskerroilla ja Canvasissa. (not translated)

    Evaluation methods and criteria

    Tehtävät:

    1) PESTEL- raportti, ryhmätehtävä, arviointi 1-5
    2) itse- ja vertaisarviointitehtävä hyv/hyl

    Arvioinnissa käytetään amk-tutkintosaamisen opiskelijan arviointikehikkoa, vaativuustaso1. Opintojakson tehtävät arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia. (not translated)

    Language of instruction
    • Finnish
    Timing

    23.03.2022 - 15.05.2022

    Enrollment period

    29.11.2021 - 05.12.2021

    Group(s)
    • MSA221KN
    Seats

    20 - 40

    Unit

    Laurea Leppävaara, service

    Teacher(s)

    Leila Jaakkola, Mervi Niemelä

    Further information for students

    HUOMIO: VARMISTAT OPISKELUPAIKKASI OPINTOJAKSOLLA OSALLISTUMALLA ENSIMMÄISELLE OPETUSKERRALLE KE 23.3. - ILMOITATHAN, JOS ET VOI OSALLISTUA.
    TIIMIEN MUODOSTAMINEN ALOITETAAN 1. OPETUSKERRALLA. (not translated)

    Programme(s)

    Palveluelämysten tuottaminen ja kehittäminen (MSA2), Laurea Leppävaara (Finnish)

    Campus

    Laurea Leppävaara

    RDI portion

    4 credits

    Evaluation scale

    H-5

    Alternative completion methods

    Ei koske tätä opintojaksoa. (not translated)

    Co-operation with working life and/or RDI

    Opintojaksolla tehdään projektityö opiskelijoiden muodostamissa tiimeissä: Tuotoksena on PESTEL- analyysi ja -raportti MaRaVA-alan toimintaympäristöstä yritykselle hyödynäten Palveluyrityksen lliketoiminta - markkinointin-opintojaksolla tuotettua liiketoimintasuunnitelmaa. Raportti kirjoitetaan tutkimuksellisen kirjoittamisen osaamista syventämällä. (not translated)

    Important dates

    Opintojakson aikataulu ja työtilan perustiedot Canvasissa avautuvat ke 23.3..
    Opintojakso päättyy 15.5. (not translated)

    Internationality

    Ei koske tätä opintojaksoa. (not translated)

    Students workload

    Keskimääräinen työmäärä/opiskelija (h) tehtävää kohden:
    PESTEL-analyysi ja raportin kirjoittaminen 105 h
    Itse- ja vertaisarviointi 10 h
    Osallistuminen lähiopetuskerroilla ja tiimityöskentykertoihin 20 h
    Yhteensä 135 h
    Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 135 tuntia. (not translated)

    Content and scheduling

    MaRaVa-alalla keskeistä sisältöä:
    - yrityksen makroympäristö ja PESTEL-viitekehys: taloudellinen ympäristö, ekologinen ympäristö, sosiaalinen ympäristö, teknologinen ympäristö, poliittiinen ympäristö ja lainsäädännöllinen ympäristö
    - toimialat ja niiden muutostekijät sekä muutostekijöiden ennakointi Pestel-viitekehyksessä (not translated)

    Evaluation criteria
    Satisfactory

    AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI -käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja –tilanteita selittäessään -etsiä tietoa eri tietolähteistä -raportoida AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN - toimia ohjattuna opiskeltavia taitoja ja menetelmiä käyttäen - toimia asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa - ottaa vastaan ohjausta Arvioidaan soveltuvin osin: RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS -toimia ryhmän jäsenenä -suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä - toimia turvallisesti ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti -noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä (not translated)

    Good

    AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI - käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja –tilanteita selittäessään - koota tietoa ja hyödyntää tietoperustaansa - raportoida sovitulla tavalla AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN - toimia opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen - toimia ammatillisesti asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa ja tunnistaa heidän tarpeensa - osallistua ohjaukseen ja hyödyntää sitä Arvioidaan soveltuvin osin: RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS - toimia tavoitteellisesti ryhmässä - suunnitella ja hallita oman työn etenemistä ja ajankäyttöä - havaita turvallisuuteen liittyviä riskejä - perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti (not translated)

    Excellent

    AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI - toimia opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen - toimia ammatillisesti asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa ja tunnistaa heidän tarpeensa - osallistua ohjaukseen ja hyödyntää sitä AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN - toimia itsenäisesti opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen - ottaa vastuuta asiakkaan ja /tai yhteistyötahojen kanssa toimimisesta ja heidän tarpeisiinsa vastaamisesta - ennakoida ohjaustarpeitaan Arvioidaan soveltuvin osin: RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS - edistää toiminnallaan ryhmän toimintaa ja ilmapiiriä - hallita ajankäyttöään tehden sovitut tehtävät työssä vaadittavalla laatutasolla - toimia vastuullisesti ja soveltaa opittuja taitoja ja menetelmiä - suunnitella ja arvioida toimintaansa turvallisuus ja/tai eettiset näkökulmat huomioiden (not translated)