Siirry suoraan sisältöön

Svenska i vården (5 op)

Toteutuksen tunnus: R0197-3031

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

30.03.2020 - 19.04.2020

Ajoitus

11.05.2020 - 13.08.2020

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

4 op

Toteutustapa

20 % Lähiopetus, 80 % Etäopetus

Yksikkö

Laurea Yhteinen

Toimipiste

Laurea Tikkurila

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 40

Koulutus

  • Sairaanhoitajakoulutus (SHY2), Laurea yhteinen

Opettaja

  • Teija Lehto

Vastuuopettaja

Teija Lehto

Ryhmät

  • TOY219SY
    Täydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S19, Yhteiset opinnot

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- viestiä ruotsin kielellä suullisesti ja kirjallisesti omassa työssään siten, että hän saavuttaa vähintään eurooppalaisen viitekehyksen mukaisen taitotason B1-2 ja saa merkinnän valtionhallinnon kielitutkinnon suorittamisesta.
- kehittää vuorovaikutus-, viestintä- , tiedonhaku- ja raportointitaitojaan ruotsin kielellä.

Toteutustapa

Tavoitteet:
Opiskelija osaa käyttää ruotsin kieltä kirjallisesti ja suullisesti työympäristössään.
Opiskelija osaa soveltaa ruotsinkielisistä lähteistä etsimäänsä tietoa.
Opiskelija saavuttaa ruotsin kielessä vähintään eurooppalaisen viitekehyksen mukaisen taitotason B1.2. Lisäksi hän saa valtiohallinnon kielitutkinnon mukaisen arvioinnin hyvä tai tyydyttävä suullisesta ja kirjallisesta kielitaidosta.
Keskeinen sisältö:
Hoitoalan ruotsia: opiskelu, työ, sairaala, ammattinimikkeet, anatomia, ensiapu, sairaudet, lääkkeet, hoitotilanteet, ym. teemat.

Opintojakson lähiopetustunnit pyritään käyttämään erityisesti suullisen kielitaidon kehittämiseen ja yhdessä tekemiseen. Vietämme mahdollisesti myös aikaa simulaatiosairaalassa ja mahdollisesti vierailemme Folkhälsanhusetissa Tikkurilassa. Tuntien ulkopuolelle jää paljon itsenäistä työtä, jolloin hyödynnetään erilaisia verkkotyökaluja, Optimaa ja tekstejä. Opintojakson aikana kirjoitetaan työharjoitteluraportti ruotsiksi.. Lähiopetuksessa on 75% läsnäolovelvoite.

Koska kyseessä on kesäopinto, joka pyritään sovittamaan opiskelijoiden harjoitteluun, kurssilla on poikkeava toteutustapa:
- opintojakso avautuu oppimisalustalle ma 11.5. ja toukokuun ajan tehdään verkossa ohjatusti (videoviestit) lähiopetusta valmistavia tehtäviä. Toukokuussa siis ei ole aikaan sidottua opetusta, vaan itseopiskelua.
- opintojakson lähiopetuspäivät ovat Tikkurilan campuksella 9-16 neljänä päivänä, eli pe 5.6., ma 8.6., to 11.6. ja ma 15.6. Näinä päivinä läsnäolovelvoite on 75%, eli voi olla poissa korkeintaan yhden päivän tai kaksi puoltapäivää.
-Opintojakso on mahdollista tenttiä joko ke 17.6. (palautettavat kurssitehtävät 16.6. mennessä) tai to 13.8. (palautettavat kurssitehtävät 31.7. mennessä), eli opiskelija voi itse päättää kurssinsa keston. Suullinen ja kirjallinen tentti em. tenttipäivinä.


Oppimisalusta toimii opintojakson keskeisimpänä tiedotuksen ja viestinnän välineenä. Sieltä löydät tarkat tiedot kaikesta opintojaksoon liittyvästä kuten aikatauluista, ohjelmasta, tehtävistä sekä arvioinnista. Se avautuu 11.5
.
Opettajaan saat parhaiten yhteyden sähköpostitse teija.lehto@laurea.fi.

Aika ja paikka

Koska kyseessä on kesäopinto (sekä verkossa että lähiopetuksena Tikkurilassa), joka pyritään sovittamaan opiskelijoiden harjoitteluun, kurssilla on poikkeava toteutustapa:
- opintojakso avautuu oppimisalustalle ma 11.5. ja toukokuun ajan tehdään verkossa ohjatusti (videoviestit) lähiopetusta valmistavia tehtäviä. Toukokuussa siis ei ole aikaan sidottua opetusta, vaan itseopiskelua.
- opintojakson lähiopetuspäivät ovat Tikkurilan campuksella 9-16 neljänä päivänä, eli pe 5.6., ma 8.6., to 11.6. ja ma 15.6. Näinä päivinä läsnäolovelvoite on 75%, eli voi olla poissa korkeintaan yhden päivän tai kaksi puoltapäivää.
-Opintojakso on mahdollista tenttiä joko ke 17.6. (palautettavat kurssitehtävät 16.6. mennessä) tai to 13.8. (palautettavat kurssitehtävät 31.7. mennessä), eli opiskelija voi itse päättää kurssinsa keston. Suullinen ja kirjallinen tentti em. tenttipäivinä.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Opettajan lähiopetuksen yhteydessä ja oppimisalustalla jakama materiaali.
Suositeltava (ei pakollinen) oppikirja itseopiskeluun Flexvård: Svenska för högskolor (Otava, Tuunanen & Wallinheimo)

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Opintojakso on mahdollista suorittaa HOT-menettelyllä. Tarkemmat ohjeet link.laurea.fi
> opintojenkulku > kieli- ja viestintäopinnot

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Mahdolliset vierailut Folkhälsanhusetissa Tikkurilassa.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Opintojakso avautuu oppimisalustalla 11.5.
Lähiopetuspäivät Tikkurilassa klo 9-16 pe 5.6., ma 8.6., to 11.6. ja ma 15.6.
Tehtäväpalautukset joko 16.6. tai 31.7.
Kirjallinen ja suullinen tentti joko 16.6. tai 31.7.

Kansainvälisyys toteutuksella

Opintojaksolla tutustutaan ruotsalaiseen terveydenhoitojärjestelmään.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakson laajuus on 5 op, mikä tarkoittaa käytännössä keskimäärin 5 x 27 h = 135 h opiskelijan työtä, josta suurin osa on itsenäistä työskentelyä.

Sisältö ja sen jaksotus

Selviää oppimisalustalta 11.5.

Lisätietoja opiskelijoille

Edeltävät opinnot:
Hyväksytty lähtötasotesti TAI
Hyväksytty suoritus Ruotsin perusviestinnän /Valmentava ruotsi -opinnoista
tai vastaava muuten hankittu osaaminen.
Mikäli edeltävyysehdot eivät täyty, ota yhteys opettajaan.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojaksolla arvioidaan erikseen suullinen ja kirjallinen kielitaito. Tarkemmat tiedot valtakunnallisista korkeakoulujen ruotsin arviointiperusteista löydät Optiman työtilasta ja Laurean Linkistä. Arvosanat 1-3 vastaavat tyydyttävää valtionhallinnon henkilöstöltä vaadittavaa kielitaitoa, arvosanat 4-5 hyvää kielitaitoa.
https://laureauas.sharepoint.com/sites/linkfi/opintojenkulku/opinnot/kielijaviestintaopinnot/Sivut/default.aspx
Opiskelija osaa viestiä ruotsin kielellä siten, että hän saavuttaa vähintään eurooppalaisen viitekehyksen mukaisen taitotason B1.2. ja saa merkinnän valtionhallinnon kielitutkinnon suorittamisesta.

HUOM. AVOIMEN AMMATTIKORKEAKOULUN OPISKELIJOILLE! Julkisyhteisöjen henkilöstöltä vaadittavan toisen kotimaisen kielen arviointi tulee viralliseksi vain tutkinnon ja siis tutkintotodistuksen liitteen kielilausekkeen mukana, siitä ei voida antaa avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijoille erillistä todistusta. Jos opiskelet muualla kuin Laureassa tutkintoasi, sinun siis täytyy ”virkamiesruotsin” arviointi suorittaa erikseen siellä, missä teet tutkintoasi, tai osallistua erilliseen valtionhallinnon kielikokeeseen.

Lisätiedot

Opintojakso kuuluu pakollisena ydinopintoihin niille, joiden koulusivistyskieli on suomi. Opintojakson perusteella opiskelijalle tulee arviointi opintojaksoille 00634 Ruotsin kielen suullinen taito ja 00635 Ruotsin kielen kirjallinen taito sekä tutkintotodistuksen liitteeseen arviointi toisen kotimaisen kielen suullisesta ja kirjallisesta taidosta.

Aiempi opintojakso R0197 Svenska i Vården 5 op korvautuu uuden opetussuunnitelman opinnoilla. SH00BS92 Vårdsvenska 4op. Voit keskustella englannin opettajan kanssa mahdollisuudesta suorittaa opintojakso tätä laajempana lisätehtävin. Vaihtoehtoisesti voit tehdä opettajatuutori kanssa suunnitelman, miten korvaat opintopistevajeen siten, että ydinosaamisen laajuus opintopistemäärä täyttyy.