Palvelujärjestelmien kehittäminen (10 op)
Toteutuksen tunnus: A9146-MKA1812
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
14.05.2018 - 31.05.2018
Ajoitus
28.08.2018 - 21.12.2018
Opintopistemäärä
10 op
Virtuaaliosuus
2 op
TKI-osuus
4 op
Toteutustapa
80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus
Yksikkö
Laurea Leppävaara, palvelu
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus (MKA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
- Leila Jaakkola
- Tuula Kuivanen
- Anikó Lehtinen
- Henry Lybäck
Vastuuopettaja
Henry Lybäck
Ajoitusryhmät
- Ryhmä 2A (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
- Ryhmä 2B (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
MKA217SNMatkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus, päivätoteutus, S17, Leppävaara
Pienryhmät
- Ryhmä 2A
- Ryhmä 2B
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- kehittää palveluprosesseja osana palvelujärjestelmää
- arvioida ja kehittää palvelutuotantoa
- suunnitella ja tuottaa asiakaslähtöisiä palveluja
- toimia esimiehenä palvelutuotannossa
Toteutustapa
•kehittää palveluprosesseja osana palvelujärjestelmää
•arvioida ja kehittää palvelutuotantoa
•suunnitella ja tuottaa asiakaslähtöisiä palveluja
•toimia esimiehenä palvelutuotannossa
Opintojakson toteutus koostuu
•kontaktiopetuksesta keskiviikkoisin/torstaisin, satunnaisesti myös muita viikonpäiviä, ja
•käytännön oppimisvuoroista BarLaurean ruokapalveluissa.
Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Optima-työtilaan A9146/MKA1812 Palvelujärjestelmien kehittäminen
Harjoitteluvuorot BarLaureassa toteutuvat erillisen ravintolapäällikön ilmoittaman vuorolistan mukaan. Vuorolista tulee BarLaurea-työtilaan Optimassa.
Harjoitteluvuorot BarLaureassa ovat läsnäololtaan pakollisia, ne suoritetaan loppuun asti opintojakson aikana sekä kaikki kontaktiopetuksen tehtävät hyväksytysti ennen opinotojakson opintopisteiden ja kokonaisarvosanan saamista.
Opintojakson tehtäviä työstetään itsenäisesti lähiopetuskertojen ja BarLaurea-harjoitteluvuorojen välillä. Osaa tehtävistä tehdään myös harjoitteluvuoroissa.
Aika ja paikka
Vkot 43-51 22.10 - 21.12.2018
BarLaurea ravintolamaailma
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Opetusmateriaali löytyy palvelujärjestelmien kehittäminen Optima-työtilassa ja käydään opiskelijoiden kanssa läpi ensimmäisellä teoriatunnilla.
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
BarLaurea ja mukana olevat elintarvike-alan yritykset
Kansainvälisyys toteutuksella
BarLaurea on kansainvälinen oppimisympäristö.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
-10 op = 270 tuntia: BL-vuoroja 24 kpl X 7 tuntia = 168 tuntia lisäksi tähän tulee 2 Catering vuoro per opiskelija yht 182 h, jää 90 tuntia teoriaopintoihin.
Kun 2-3 BL-pv/vko, jää aikaa tiimissä tehdä teoriaopintoja, varsinkin jos rinnalla menee yksi verkko-opetus opintojakso. -
Lähiopetus ½ pv A:lle ke-pv ja ½ pv B:lle to-pv ½ pv -> on linjassa ½ pv lähiopetusta/vko ja 5 op teoriaopintoja konseptin kanssa
Lisätietoja opiskelijoille
Arvioinnissa käytetään alkuvaiheen opiskelijan arviointkriteerejä. Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat A9146/MKA1812 Palvelujärjestelmien kehittämisen Optimassa-työtilassa.
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arvosanan muodostuminen Opintopisteet painokerroin Arviointi
Laajuus
1 BarLaurea Käytäntö 4,00 0,40 1-5
2 Flow-teemavkon toteuttaminen ja raportointi 4,00 0,40 1-5
3 Omavalvonta 0,00 0,00 Hyv/hyl
4 Työturvallisuus 0,00 0,00 Hyv/hyl
5 Ravitsemus 0,00 0,00 Hyv/hyl
6 Ymäristöpassi 0,00 0,00 Hyv/hyl
7 Itse-arvioiniti 2,00 0,20 1-5
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
Arvioinnissa käytetään alkuvaiheen opiskelijan arviointkriteerejä. Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat A9146/MKA1812 Palvelujärjestelmien kehittämisen Optimassa-työtilassa.
Lisätiedot
Viimeinen toteutus syyslukukaudella 2023. Mikäli opinto on suorittamatta tämän jälkeen, voit korvata sen opintojaksolla ML00BW67 Ravitsemispalveluprosessit 10 op edellyttäen, että et ole suorittanut vastaavaa opintoa.