Ruokamatkailu (5 op)
Toteutuksen tunnus: TO00BN86-3001
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
18.05.2020 - 24.05.2020
Ajoitus
07.09.2020 - 19.10.2020
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
1 op
TKI-osuus
3 op
Toteutustapa
80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus
Yksikkö
Laurea Yhteinen
Toimipiste
Laurea Verkkokampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Opettaja
- Marjaana Salomaa
- Henry Lybäck
- Anikó Lehtinen
Vastuuopettaja
Marjaana Salomaa
Ryhmät
-
TOP220SYTäydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S20, Palvelualat
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- kasvattaa ymmärrystä ruokamatkailun kokonaiskuvasta ja merkityksestä alalle
- kuvata ja hyödyntää alan trendejä
- kuvata alueelliset matkailun vetovoimatekijät
- integroida paikallisen ruoan ja juoman osaksi kokonaiselämystä matkailussa
- hyödyntää kannattavuuden ja markkinoinnin näkökulmia ruokamatkailupalveluissa
- kehittää asiakaslähtöisiä palveluita ja prosesseja ruokamatkailussa
Toteutustapa
Opintojaksolla tutustutaan ruokamatkailuun ja tehdään kehittämistehtävä, jonka kautta opiskelija saa ymmärrystä ruokamatkailusta ja ruokareiteistä Suomessa, perehtyy tuotekehitykseen huomioiden kohderyhmän tarpeet ja alueen vetovoimatekijät ja oppi integroimaan paikallisen ruoan ja juoman osaksi kokonaiselämystä.
Aika ja paikka
Laurea Leppävaara kampus
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Esimerkiksi:
Visit Finland. Tunne asiakkaasi. Kohderymäopas matkailuyrityksille.
Ruokamatkailuhanke. Haaga-Helia amk: www.hungryforfinland.fi
Visit FInland. Ruokamatkailun tuotesuositukset 2020
Ruokamatkailustrategia 2015-2020 (uusi strategia julkaistaan 2020)
Havas, K., Adamsson, K. & Sievers, S. 2017. Hungry for Finland. Strategian jalkautusvaihe 2015-2017.
Havas, K. & Jaakonaho, K. 2012. Evästä matkailuun. Luotsi makumatkan rakentamiseen. Haaga-Helia amk.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
N/A
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Opintojakso tehdään yhteistyössä Hungry for Finland -hankkeen kanssa.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Osallistuminen maanantaisin 7.9.2020 alkaen opintojakson tunneille.
Pakollinen koko päivän työpajatyöskentely 21.9.2020
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Intensiivitoteutus:
Luennot
Työpaja
Ryhmätehtävä
Sisältö ja sen jaksotus
7.9.-19.10.2020
Viikottaiset luennot kurssin teemoista
Aktiivinen, itsenäinen ryhmätyöskentely
Lisätietoja opiskelijoille
Pakollinen koko päivän työpajatyöskentely 21.9.2020