Terveyttä ruoasta (5 op)
Toteutuksen tunnus: A9222-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
26.11.2018 - 02.12.2018
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
11.03.2019 - 19.05.2019
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- TKI-osuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Yksikkö
- Laurea-ammattikorkeakoulu
- Toimipiste
- Laurea Yhteinen
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 30
- Koulutus
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- tunnistaa ruokaan ja -palveluihin liittyvät riskit
- arvioida uusimpia ruokatrendejä
- toteuttaa ja kehittää terveellistä ja turvallista ruokatuotantoprosessia asiakaslähtöisesti
Aika ja paikka
Opintojakson Optima -työtila avataan opiskelijoille ma 11.3..
Opintojakso on täysin virtuaalinen.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Oppimateriaalina käytetään pääsääntöiseti ravitsemuskirjallisuutta, lisäksi hyödynnetään palvelun laatu- ja tutkimus- sekä kehittämismenetelmäkirjallisuutta.
Oppimateriaali ja lähteet ovat opintojakson Optima -työtilassa.
HUOMIO:
KIRJAA
Voutilainen, E., Fogelholm, M. & Mutanen M. 2015. RAVITSEMUSTAITO. Helsinki: SanomaPro.
TARVITAAN JO HETI VIIKOLLA 11 ENSIMMÄISESSÄ TEHTÄVÄSSÄ. KIRJA KANNATTAA LAINATA LEPPÄVAARAN KAMPUSKIRJASTOSTA HETI OPINTOJAKSON ALKUUN. KIRJAA ON MYÖS OSASSA MUITA LAUREAN KAMPUSKIRJASTOJA.
Toteutustapa
Opintojakso on täysin virtuaalinen. Se ei sisällä kontaktikertoja.
Opintojakson tarkempi aikataulu, tehtävät ja kaikki muu opiskeluun liittyvä materiaali on opintojakson Optima- työtilassa.
Ohjaus ja viestintä tapahtuu opintojakson Optima- työtilan kautta ja Zoom-ohjauksissa.
Tervetuloa opintojaksolle!
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Palvelun kehittämistehtävä opiskelijan valitsemaan mara-alan yritykseen, pakkaamattomia ruoka-annoksia myyvään ravintolaan tai kahvilaan. Tavoitteena on kehittää terveyttä edistävän ruoan palvelupolkua asiakkaan näkökulmasta ja kokemana.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Toteutus alkaa 11.3., jolloin Optima-työtila avautuu.
Toteutus päättyy 19.5.
Kansainvälisyys toteutuksella
Ei ole tällä opintojaksolla.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ei koske tätä opintojaksoa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojaksolla on kolme tehtävää, ja kaikki tehtävät ovat yksilötehtäviä.
Opiskelijan työmäärän jakautuminen opintojaksolla, arvio tunteina
1. Terveyttä edistävä ruoka ja ravitsemus- tehtävä sisältäen orientoitumisen ja tutustumisen 30 h
2. Ruokatrendit-tehtävä 45 h
3. Palvelun kehittämistehtävä 55 h
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 130 tuntia.
Sisältö ja sen jaksotus
- terveytta edistävä ruoka ja ravitsemus: sekaruokavalio ja kasvisruokavalio
- ruokatrendit ja terveys: muotidieetit ja -elintarvikkeet
- palvelun kehittämistehtävä mara-alan yritykseen
Arviointiasteikko
H-5
Lisätiedot
Suositus edeltävistä opinnoista:
- A9131 Laatu ravitsemispalveluissa ja
- A9146 Palvelujärjestelmien kehittäminen -opintojaksot TAI
- vastaava osaaminen.
Opintojakso soveltuu myös mm. terveydenhuolto- ja sosiaalialan opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneet ruoasta, ravitsemuksesta ja terveydestä.
HUOMIO: Opintojaksolla suoritetaan ravitsemuspassi, www.ravitsemuspassi, fi, jos sellaista ei ole suoritettu. Tämä koskee lähinnä muita kuin restonomiopiskelijoita, joiden ydinosaamisen opintoihin passisuoritus on yleensä jo sisältynyt.