Siirry suoraan sisältöön

Terveyttä ruoasta (5 op)

Toteutuksen tunnus: A9222-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
26.11.2018 - 02.12.2018
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
11.03.2019 - 19.05.2019
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
5 op
TKI-osuus
3 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Laurea-ammattikorkeakoulu
Toimipiste
Laurea Yhteinen
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 30
Koulutus
Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Opettajat
Leila Jaakkola
Vastuuopettaja
Leila Jaakkola
Opintojakso
A9222

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- tunnistaa ruokaan ja -palveluihin liittyvät riskit
- arvioida uusimpia ruokatrendejä
- toteuttaa ja kehittää terveellistä ja turvallista ruokatuotantoprosessia asiakaslähtöisesti

Aika ja paikka

Opintojakson Optima -työtila avataan opiskelijoille ma 11.3..
Opintojakso on täysin virtuaalinen.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Oppimateriaalina käytetään pääsääntöiseti ravitsemuskirjallisuutta, lisäksi hyödynnetään palvelun laatu- ja tutkimus- sekä kehittämismenetelmäkirjallisuutta.
Oppimateriaali ja lähteet ovat opintojakson Optima -työtilassa.
HUOMIO:
KIRJAA
Voutilainen, E., Fogelholm, M. & Mutanen M. 2015. RAVITSEMUSTAITO. Helsinki: SanomaPro.
TARVITAAN JO HETI VIIKOLLA 11 ENSIMMÄISESSÄ TEHTÄVÄSSÄ. KIRJA KANNATTAA LAINATA LEPPÄVAARAN KAMPUSKIRJASTOSTA HETI OPINTOJAKSON ALKUUN. KIRJAA ON MYÖS OSASSA MUITA LAUREAN KAMPUSKIRJASTOJA.

Toteutustapa

Opintojakso on täysin virtuaalinen. Se ei sisällä kontaktikertoja.
Opintojakson tarkempi aikataulu, tehtävät ja kaikki muu opiskeluun liittyvä materiaali on opintojakson Optima- työtilassa.
Ohjaus ja viestintä tapahtuu opintojakson Optima- työtilan kautta ja Zoom-ohjauksissa.
Tervetuloa opintojaksolle!

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Palvelun kehittämistehtävä opiskelijan valitsemaan mara-alan yritykseen, pakkaamattomia ruoka-annoksia myyvään ravintolaan tai kahvilaan. Tavoitteena on kehittää terveyttä edistävän ruoan palvelupolkua asiakkaan näkökulmasta ja kokemana.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Toteutus alkaa 11.3., jolloin Optima-työtila avautuu.
Toteutus päättyy 19.5.

Kansainvälisyys toteutuksella

Ei ole tällä opintojaksolla.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei koske tätä opintojaksoa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojaksolla on kolme tehtävää, ja kaikki tehtävät ovat yksilötehtäviä.
Opiskelijan työmäärän jakautuminen opintojaksolla, arvio tunteina
1. Terveyttä edistävä ruoka ja ravitsemus- tehtävä sisältäen orientoitumisen ja tutustumisen 30 h
2. Ruokatrendit-tehtävä 45 h
3. Palvelun kehittämistehtävä 55 h
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 130 tuntia.

Sisältö ja sen jaksotus

- terveytta edistävä ruoka ja ravitsemus: sekaruokavalio ja kasvisruokavalio
- ruokatrendit ja terveys: muotidieetit ja -elintarvikkeet
- palvelun kehittämistehtävä mara-alan yritykseen

Arviointiasteikko

H-5

Lisätiedot

Suositus edeltävistä opinnoista:
- A9131 Laatu ravitsemispalveluissa ja
- A9146 Palvelujärjestelmien kehittäminen -opintojaksot TAI
- vastaava osaaminen.
Opintojakso soveltuu myös mm. terveydenhuolto- ja sosiaalialan opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneet ruoasta, ravitsemuksesta ja terveydestä.
HUOMIO: Opintojaksolla suoritetaan ravitsemuspassi, www.ravitsemuspassi, fi, jos sellaista ei ole suoritettu. Tämä koskee lähinnä muita kuin restonomiopiskelijoita, joiden ydinosaamisen opintoihin passisuoritus on yleensä jo sisältynyt.

Siirry alkuun