Ruokapalvelujen kehittäminen elämykseksi (10 op)
Toteutuksen tunnus: A9220-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
23.11.2020 - 14.02.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
19.03.2021 - 14.05.2021
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 10 op
- Lähiosuus
- 6 op
- Virtuaaliosuus
- 4 op
- TKI-osuus
- 6 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Toimipiste
- Laurea Leppävaara
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 50
- Koulutus
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- tunnistaa asiakaskokemuksen ja trendien tärkeyden ruokapalvelujen kehittämisessä kohti elämyksellisyyttä
- suunnitella, toteuttaa, analysoida ja kehittää palveluja ja –konsepteja eri asiakasryhmille vastuullisesti
- toteuttaa kehittämisprosessin laatukriteerit huomioon ottaen
Aika ja paikka
Pääosin opintojakson opetus tapahtuu ZOOM-verkkotyökalun kautta. Opintojakso alkaa 19.3. ja on perjantaisin klo 12:30-15:00..Opintojakso päättyy 21.5. palautepäivään.
ZOOM tapaamisia on lähes joka viikko ja toimeksiantoa tehdään myös ukopuolella yhteistyöyritysten kanssa.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Elämystuottajan käsikirja
Lapin elämysteollisuus osaamiskeskus 2009.
Moniaistinen keittokirja
Hopia, A.& Ihanus S.
Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen hallinnoima KUMURU-hanke 2014.
This is service design
Schneider, Jakob ; Stickdorn, Marc
BIS Publishers 2010.
The experience economy
Pine, B. Joseph ; Gilmore, James H.
Harvard Business Review Press 2011. Updated ed
Toteutustapa
Projektitoimeksiantajan kanssa yhteistyössä tehtävä elämyksellisen tapahtuma, jossa suunnittelu, ideointi ja toteutus ovat tärkessä osassa.
Opintojakso tehdään yhteistyössä Unilever Food Solution kanssa.
Opintojaksolla tehdään toimeksiantona elämyksellinen Take a Way-ruoka ja juoma konsepti.
Opintojakson työskentely pohjautuu yhteiskehittämiseen, jota tehdään tiimeissä viikoittain.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
- tunnistaa asiakaskokemuksen ja trendien tärkeyden ruokapalvelujen kehittämisessä kohti elämyksellisyyttä.
- suunnitella, toteuttaa, analysoida ja kehittää palveluja ja konsepteja eri asiakasryhmille vastuullisesti.
-toteuttavat kehittämisprosessin laatukriteerit huomioon ottaen.
Keskeinen sisältö
- kehittää toimeksiantajan kanssa erilaisia elämyksellisiä palveluita.
- elämyksellinen palvelu ja sen tuottamisessa tarvittavat menetelmät..
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Opintojaksolla toimeksiantajana toimii Unilever Food Solution. Opintojakso pitää sisällään tiedon keräämistä erilaisista take a way konsepteista ja vierailuja messuilla sekä asiantuntijaluentoja. Opintojaksolla toimitaan tiiviissä yhteistyössä yritysten kanssa.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Käydään läpi ensimmäisellä kontatikerralla.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
1 opintipiste vastaa keskimäärin 27 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Tässä opintojaksolla on käytännön toteutus tärkeässä roolissa, josta kertyy osa opintojakson tunneista.
Opiskelijan työmäärän jakautuminen:
Teoria ja vuorovaikutus 70 h
Oppaan tekeminen ja eri menetelmien käyttö 70 h
Tiedon kerääminen ja kartoitus 80 h
Take a way konseptin ideointi ja toteuttaminen 50 h
Arviointiasteikko
H-5
Lisätiedot
Lisätietoja: Vastuuopettaja Henry Lybäck
henry.lyback@laurea.fi