Siirry suoraan sisältöön

Ruokapalvelujen kehittäminen elämykseksi (10 op)

Toteutuksen tunnus: A9220-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
03.02.2020 - 09.02.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
20.03.2020 - 29.05.2020
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
10 op
Lähiosuus
6 op
Virtuaaliosuus
4 op
TKI-osuus
6 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
suomi
Paikat
10 - 50
Koulutus
Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Opettajat
Henry Lybäck
Anikó Lehtinen
Vastuuopettaja
Henry Lybäck
Opintojakso
A9220

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- tunnistaa asiakaskokemuksen ja trendien tärkeyden ruokapalvelujen kehittämisessä kohti elämyksellisyyttä
- suunnitella, toteuttaa, analysoida ja kehittää palveluja ja –konsepteja eri asiakasryhmille vastuullisesti
- toteuttaa kehittämisprosessin laatukriteerit huomioon ottaen

Aika ja paikka

Pääosin opintojakson opetus tapahtuu Leppävaaran kampuksella luokassa 234. Opintojakso alkaa 20.3. ja on perjantaisin klo 12:30-15:00..Opintojakso päättyy 18.5.. palautepäivään.

Lähitapaamisia on lähes joka viikko ja toimeksiantoa tehdään myös kampuksen ukopuolella yhteistyöyritysten kanssa.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Elämystuottajan käsikirja
Lapin elämysteollisuus osaamiskeskus 2009.

Moniaistinen keittokirja
Hopia, A.& Ihanus S.
Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen hallinnoima KUMURU-hanke 2014.

This is service design
Schneider, Jakob ; Stickdorn, Marc
BIS Publishers 2010.

The experience economy
Pine, B. Joseph ; Gilmore, James H.
Harvard Business Review Press 2011. Updated ed

Toteutustapa

Projektitoimeksiantajan kanssa yhteistyössä tehtävä elämyksellisen tapahtuma, jossa suunnittelu, ideointi ja toteutus ovat tärkessä osassa.
Opintojakso tehdään yhteistyössä Sellon Markkinoinnin, BarLaurean ja Dietan.
Opintojakso huipentuu 15.5.-16.5.2020 Sellon Viaporin aukiolla järjestettävään Street Food Sello tapahtumaan, johon luodaan elämyksellinen tapahtuma.

Opintojakson työskentely pohjautuu yhteiskehittämiseen, jota tehdään tiimeissä viikoittain.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
- tunnistaa asiakaskokemuksen ja trendien tärkeyden ruokapalvelujen kehittämisessä kohti elämyksellisyyttä.
- suunnitella, toteuttaa, analysoida ja kehittää palveluja ja konsepteja eri asiakasryhmille vastuullisesti.

-toteuttavat kehittämisprosessin laatukriteerit huomioon ottaen.

Keskeinen sisältö
- kehittää toimeksiantajan kanssa erilaisia elämyksellisiä palveluita.

- elämyksellinen palvelu ja sen tuottamisessa tarvittavat menetelmät..

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Opintojaksolla toimitaan Sellon markkinoinnin Street Food tapahtumassa. Opintojakso pitää sisällään vierailuja messuilla ja asiantuntijaluentoja. Opintojaksolla toimitaan tiiviissä yhteistyössä Sellon ravintolatoiminnan kanssa.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Käydään läpi ensimmäisellä kontatikerralla.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

1 opintipiste vastaa keskimäärin 27 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Tässä opintojaksolla on käytännön toteutus tärkeässä roolissa, josta kertyy osa opintojakson tunneista.
Opiskelijan työmäärän jakautuminen:

Teoria ja vuorovaikutus 70 h
Oppaan tekeminen ja eri menetelmien käyttö 70 h
Esivalmistelut tapahtumaan 80 h
Street Food elämystapahtuman toteuttaminen 50 h

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Lisätiedot

Lisätietoja: Vastuuopettaja Henry Lybäck
henry.lyback@laurea.fi

Siirry alkuun