Palvelujärjestelmien kehittäminen (10 op)
Toteutuksen tunnus: A9146-MKA1811
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
14.05.2018 - 31.05.2018
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
28.08.2018 - 21.12.2018
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 10 op
- Lähiosuus
- 8 op
- Virtuaaliosuus
- 2 op
- TKI-osuus
- 4 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Toimipiste
- Laurea Leppävaara
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus (MKA2), Laurea Leppävaara
- Opettajat
- Leila Jaakkola
- Tuula Kuivanen
- Anikó Lehtinen
- Henry Lybäck
- Vastuuopettaja
- Henry Lybäck
- Ajoitusryhmät
- Ryhmä 1A (Koko: 0 . Avoin AMK : 0.)
- Ryhmä 1B (Koko: 0 . Avoin AMK : 0.)
- Pienryhmät
- Ryhmä 1A
- Ryhmä 1B
- Opintojakso
- A9146
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- kehittää palveluprosesseja osana palvelujärjestelmää
- arvioida ja kehittää palvelutuotantoa
- suunnitella ja tuottaa asiakaslähtöisiä palveluja
- toimia esimiehenä palvelutuotannossa
Aika ja paikka
Vkot 34-42 20.8.2018-21.10.2018
BarLaurea ravintolamaailma
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Opetusmateriaali löytyy palvelujärjestelmien kehittäminen Optima-työtilassa ja käydään opiskelijoiden kanssa läpi ensimmäisellä teoriatunnilla.
Toteutustapa
•kehittää palveluprosesseja osana palvelujärjestelmää
•arvioida ja kehittää palvelutuotantoa
•suunnitella ja tuottaa asiakaslähtöisiä palveluja
•toimia esimiehenä palvelutuotannossa
Opintojakson toteutus koostuu
•kontaktiopetuksesta keskiviikkoisin/torstaisin, satunnaisesti myös muita viikonpäiviä, ja
•käytännön oppimisvuoroista BarLaurean ruokapalveluissa.
Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Optima-työtilaan A9146/MKA1811 Palvelujärjestelmien kehittäminen
Harjoitteluvuorot BarLaureassa toteutuvat erillisen ravintolapäällikön ilmoittaman vuorolistan mukaan. Vuorolista tulee BarLaurea-työtilaan Optimassa.
Harjoitteluvuorot BarLaureassa ovat läsnäololtaan pakollisia, ne suoritetaan loppuun asti opintojakson aikana sekä kaikki kontaktiopetuksen tehtävät hyväksytysti ennen opinotojakson opintopisteiden ja kokonaisarvosanan saamista.
Opintojakson tehtäviä työstetään itsenäisesti lähiopetuskertojen ja BarLaurea-harjoitteluvuorojen välillä. Osaa tehtävistä tehdään myös harjoitteluvuoroissa.
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
BarLaurea ja mukana olevat elintarvike-alan yritykset
Kansainvälisyys toteutuksella
BarLaurea on kansainvälinen oppimisympäristö.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
-10 op = 270 tuntia: BL-vuoroja 24 kpl X 7 tuntia = 168 tuntia lisäksi tähän tulee 2 Catering vuoro per opiskelija yht 182 h, jää 90 tuntia teoriaopintoihin.
Kun 2-3 BL-pv/vko, jää aikaa tiimissä tehdä teoriaopintoja, varsinkin jos rinnalla menee yksi verkko-opetus opintojakso. -
Lähiopetus ½ pv A:lle ke-pv ja ½ pv B:lle to-pv ½ pv -> on linjassa ½ pv lähiopetusta/vko ja 5 op teoriaopintoja konseptin kanssa
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
Arvioinnissa käytetään alkuvaiheen opiskelijan arviointkriteerejä. Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat A9146/MKA1811 Palvelujärjestelmien kehittämisen Optimassa-työtilassa.
Arviointiasteikko
H-5
Lisätiedot
Arvioinnissa käytetään alkuvaiheen opiskelijan arviointkriteerejä. Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat A9146/MKA1811 Palvelujärjestelmien kehittämisen Optimassa-työtilassa.