Fysioterapiaprosessi ja kliininen päättely (7 op)
Toteutuksen tunnus: SF00BZ79-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
25.11.2024 - 01.12.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
09.01.2025 - 10.04.2025
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 7 op
- Lähiosuus
- 7 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- 20 Sosiaali- ja terveysala
- Toimipiste
- Laurea Otaniemi
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Fysioterapeuttikoulutus (SFG2), Laurea Otaniemi
- Opettajat
- Valpuri Seikkula
- Kaisa Porkka-Toivonen
- Riikka Saukkola
- Vastuuopettaja
- Riikka Saukkola
- Ryhmät
-
SFG224SNFysioterapeuttikoulutus, päivätoteutus, S24, Otaniemi
- Opintojakso
- SF00BZ79
Tavoitteet
Opiskelija osaa:
- määritellä fysioterapiaprosessin eri vaiheet ja etenemisen asiakkaiden arjessa
- kuvata asiakkaan toimintakyvyn arvioinnin ja mittaamisen merkityksen vaikuttavassa fysioterapiaprosessissa
- kerätä tietoa asiakkaan tilanteesta ja hänen toimintakyvystään erilaisilla luotettavilla fysioterapian tutkimis- ja arviointimenetelmillä
- selittää kliinisen päättelyn ja päätöksentekoprosessin fysioterapiassa ja tehdä alustavia johtopäätöksiä asiakkaan toimintakyvystä
- arvioida ja tulkita kerättyä toimintakykytietoa ja laatia asiakaslähtöisiä fysioterapiatavoitteita
- perustella toimintaansa tutkittuun tietoon pohjautuen
- kirjata asiakasta koskevat tiedot halliten rakenteisen kirjaamisen perusperiaatteet.
Aika ja paikka
Katso opinnon aikataulut Lukkarikoneesta osoitteesta https://lukkarit.laurea.fi. Laurea pidättää oikeudet muutoksiin.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Opintojaksolla jaettu materiaali.
Toteutustapa
Opinnon toteutusta tukee Canvasiin rakennettu oppimisympäristö. Opinnolla on aikataulutettua opetusta tai ohjausta sekä kampuksella että etänä. Etäopetusta ei pääsääntöisesti tallenneta. Opinnossa on sekä yksilö- että ryhmätyöskentelyä. Tehtävistä annetaan henkilökohtaista palautetta opettajan toimesta sekä voidaan hyödyntää myös työelämä- ja vertaispalautteenantoa.
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Opiskelija suorittaa fysioterapeutin työhön tutustumismooduulin (1op) aidossa työelämän kontekstissa itse hankitussa tutustumispaikassa (14h). Lisäksi opintojaksolla tehdään yhteistyötä Espoon kaupungin kanssa (Seniorit liikkeelle-tapahtuma) sekä Helsingin kaupungin työelämäedustajan kanssa.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Tutkintosääntöön (2024) perustuen toteutukselle hyväksytyn opiskelijan edellytetään vahvistavan osallistumisensa osoittamalla aktiivisuutta opinnon alkaessa seuraavalla tavalla:
Aktiivisuuden osoittamiseksi opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa toinen opiskelija.
Ensimmäinen kontaktikerta on 9.1.2024.
Opintojakson työpajoissa on 100% läsnäolovaatimus.Työpajojen ajankohdat näet pakista. Lisäksi mittaamista harjoitellaan käytännössä Espoon kaupungin Seniorit Liikkeelle tapahtumassa 10.2-11.2.2024. Tapahtumassa läsnäolovaatimus.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Tutkintosäännön (2024) mukaan opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Laureassa osaamisen tunnistamista ja tunnustamista toteutetaan kahden eri menettelyn kautta: a) hyväksiluku (toisen korkeakoulun opinnoissa hankittu osaaminen) ja b) osaamisen näyttö (muulla tavoin hankittu osaaminen). Aloitteen osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Opiskelijan vastuulla on osoittaa ja todentaa osaamisensa. Lisätietoa hyväksiluvusta ja osaamisen näytöstä on opiskelijaintrassa.
Osaamisen hankkimiseksi voit arvioida myös työn opinnollistamisen mahdollisuutta. Lue lisää opinnollistamisesta opiskelijaintrasta.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opinnon työmäärä on mitoitettu siten, että opinnon tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseksi yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Todellinen ajan tarve vaihtelee yksilöittäin mm. aiemman osaamisen takia.
Sisältö ja sen jaksotus
Opintojaksolla tutustutaan fysioterapiaprosessiin ja kliiniseen päättelyyn sekä teorian että käytännön työpajojen kautta. Työpajoissa harjoitellaan erityisesti fysioterapeuttiseen tutkimiseen liittyviä käytännön taitoja. Opintojakson sisältö:
- Työpajat
- Seniorit Liikkeelle mittaustapahtuma
- Fysioterapeutin työhön tutustumisjakso (2 päivää)
Lisäksi opintojaksoon kuuluu itsenäisiä tehtäviä ja ryhmätentti.
Arviointiasteikko
H-5
Lisätiedot
Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.
Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä esim. Canvasissa tai Teamsissa.