Siirry suoraan sisältöön

Biokemia (5 op)

Toteutuksen tunnus: PK00BW38-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
22.05.2023 - 28.05.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
22.08.2023 - 28.11.2023
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
3 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Toimipiste
Laurea Tikkurila
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
Kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutus (PKV2), Laurea Tikkurila
Opettajat
Teija Hyppönen-Paloheimo
Mila Andersén
Sari Viitala
Vastuuopettaja
Teija Hyppönen-Paloheimo
Ryhmät
PKV223KAM
Kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutus, monimuotototeutus, K23, Tikkurila
Opintojakso
PK00BW38

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- kuvata ihon ja hiusten perusrakenteen ja -toiminnot solu- ja kudostasolla
- tunnistaa soluissa esiintyvien biomolekyylien rakenteet sekä ymmärtää ja osaa viestiä niiden merkityksen solujen toiminnassa
- tunnistaa keskeisimmät kosmetiikassa raaka-aineina esiintyvät biomolekyylit ainesosaluettelosta sekä osaa selittää niiden tehtävät kosmetiikkatuotteissa yleisellä tasolla
- arvioida biomolekyylien vaikuttavuutta kosmetiikkatuotteessa

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Materiaali löytyy Canvas-oppimisalustalta. Lisää materiaalia löytyy esim. internetistä ja lukion biologian kirjoista. Lisäksi kannattaa lukea opintojaksoa tukevaa kirjallisuutta http://libguides.laurea.fi/kauneudenhoitoala -sivustolta.

Toteutustapa

.
Opintojaksoon kuuluu teoriapohjaista opetusta ja/tai ryhmätyöskentelyä ja ryhmässä oppimista.
Ensimmäisellä kontaktilla on pakollinen läsnäolo tutkintosäännön mukaisesti. Pakollisia osia myös mahdolliset ryhmätyöt ja esityskerta.

Opinnon toteutusta tukee Canvasiin rakennettu oppimisympäristö. Opinnolla on aikataulutettua opetusta tai ohjausta kampuksella Tikkurilassa tai etänä Zoomissa. Itsenäisesti tehtävät kotitehtävät vaikuttavat myös arviointiin. Osasta tehtäviä saat palautetta. Lisäksi voidaan hyödyntää myös vertaispalautteenantoa.

Aihealueet ovat mm. solu ja sen rakenne, ihon ja hiusten rakenteet sekä biomolekyylit.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Opintojakso alkaa 22.8. ja tentti on viimeisellä kontaktikerralla 14.11.
Myös ryhmätyön esityskerta on pakollinen.

Uusintatentit ovat joulu- ja tammikuussa, päivämäärät löydät Canvas-työtilasta.
Tehtävien aikataulutus löytyy Canvas-työtilasta.
Ajantasaiset kontaktitiedot löydät aina Pakista!

Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä.” Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

1 opintopiste vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä. Eli 5 op on 135 tuntia työtä. Vain osa tästä työstä kuluu kontakteissa. Opintojakso sisältää opetuksen lisäksi verkkotyöskentelyä ja muuta itsenäisesti tehtävää työtä.

Sisältö ja sen jaksotus

Sisältö:
Solu ja solun rakenne
Ihon ja hiusten rakenne
Biomolekyylit
Solun aineenvaihdunta
Tiedonsiirto
Immunologia ja allergiat
Entsyymit
Soluliitokset ja kantasolut

Arviointiasteikko

H-5

Lisätiedot

Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.
Jos opinnon toteutustapaa on oleellisesti muutettu, hyödyntää opettaja toteutuksen laadun arvioinnissa opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä esim. Canvasissa..

Siirry alkuun