Siirry suoraan sisältöön

Palvelujärjestelmien kehittäminen (10 op)

Toteutuksen tunnus: A9146-3008

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
23.11.2020 - 29.11.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
11.01.2021 - 19.03.2021
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
10 op
Lähiosuus
7 op
Virtuaaliosuus
3 op
TKI-osuus
4 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
suomi
Paikat
10 - 40
Koulutus
Palveluelämysten tuottaminen ja kehittäminen (MSA2), Laurea Leppävaara
Opettajat
Leila Jaakkola
Tuula Kuivanen
Anikó Lehtinen
Henry Lybäck
Vastuuopettaja
Henry Lybäck
Ajoitusryhmät
Ryhmä 1A (Koko: 20 . Avoin AMK : 0.)
Ryhmä 1B (Koko: 20 . Avoin AMK : 0.)
Pienryhmät
Ryhmä 1A
Ryhmä 1B
Opintojakso
A9146

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- kehittää palveluprosesseja osana palvelujärjestelmää
- arvioida ja kehittää palvelutuotantoa
- suunnitella ja tuottaa asiakaslähtöisiä palveluja
- toimia esimiehenä palvelutuotannossa

Aika ja paikka

11.1.2020.-19.3.2020
BarLaurea LivingLab-oppimisympäristö ja Laurea-ammattikorkeakoulun luokkatilat sekä ZOOM-verkkotyökalu.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Jokinen, P., Laine, H. ja Lampi, R. 2002. Ammattikeittiön laitteet ja työvälineet. WSOY.

Immonen, I., Laaksonen, S., Lattu, L. ym. 2010. Erityisruokavalioiden valmistus ammattikeittiössä. Helsinki: WSOYPro.

Kela ja Valtion ravitsemusneuvottelukunta. 2016. Toinen, uudistettu painos. Korkeakouluopiskelijoiden ruokailusuositus - Terveyttä ruoasta. https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/159824/Korkeakouluopiskelijoiden_ruokailusuositus_2016_korjattu.pdf?sequence=5

Lampi, R., Laurila, A. & Pekkala, M-L. 2012. Ruokapalvelut työnä. SanomaPro.

Laurent, B. 2006. Päivittäisjohtaminen matkailu- ja ravintola-alalla. Helsinki: WSOY Oppimateriaalit.

Kaikkonen, A., Mäkynen, T., Tiusanen, M. & Viinikka, E. 2017. Kokkiprokkis. 9. - 10. painos. Helsinki: SanomaPro.

Mykkänen, J. & Ursin, H. 2006. Tarjoilukirja. Restamark.

Taskinen, T. 2007. Ammattikeittiöiden ruokatuotantoprosessit. Mikkelin ammattikorkekoulu. A: Tutkimuksia ja raportteja 22. https://laurus.amkit.fi/vwebv/search?searchArg=ammattikeittiöiden+ruoka?&searchCode=TALL&limitTo=none&recCount=50&searchType=1&page.search.search.button=Hae

Valtion ravitsemusneuvottelukunta. 2014. Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. Terveyttä ruoasta! http://www.ravitsemusneuvottelukunta.fi/files/attachments/fi/vrn/ravitsemussuositukset_2014_fi_web.pdf

Ylikoski, T.2000. Unohtuiko asiakas?. Keuruu:KY-Palvelu.

Työhön perehdyttäminen ja opastus - ennakoivaa työsuojelua, Työturvallisuuskeskus (optiman materiaaleissa)

Kangas,P. 2004. Perehdyttäminen palvelualoilla. Edita. (osin skannattuna optimassa)

Hotellin ja ravintolan työturvallisuus Työturvallisuuskeskus (kirjastossa)

Toteutustapa

Opintojakson toteutus koostuu teoriaopetuksen ja käytännön opetuksesta.
Teoriaopetus toteutetaan intensiiviviikkoina A-ryhmä vkolla 3 ja 11 ja B-ryhmä vkolla 2 ja 10. Aikataulu ja sisältö tulee Canvas-työtilaan.

BarLaurean käytännön oppimisvuorot toteutetaan vuoroviikoin. A-ryhmä viikot 2,4,6.8.10 ja B-ryhmä viikot 3,5,7,9,11.
BarLaurean käytännön oppimisvuorot toteutuvat erillisen ravintolapäällikön ilmoittaman vuorolistan mukaan. Vuorolista tulee sähköpostitse ilmoittautuneille opiskelijoille sekä BarLaurean Canvas-työtilaan.

BarLaurean käytännön oppimisvuorot ovat läsnäololtaan pakollisia, ne suoritetaan loppuun asti opintojakson aikana sekä kaikki kontaktiopetuksen tehtävät hyväksytysti ennen opinotojakson opintopisteiden ja kokonaisarvosanan saamista.

Opintojakson tehtäviä työstetään itsenäisesti lähiopetuskertojen ja BarLaureassa.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Rakentuu BarLaurean toimintaan ja sen yhteistyökumppaneihin.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Saatavilla toteutuksen Canvas-työtiloissa.

Kansainvälisyys toteutuksella

BarLaurean oppimisympäristössä on kansainvälisiä opiskelijoita, heidän kanssaan päivittäin tuotamme asiakaslähtöisiä palveluita asiakkaillemme. BarLaureassa opiskelijat pääsevät päivittäin toimimaan englannin kielellä.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ydinosaamista, ei ole valinnaisia suoritustapoja.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

10 op = 270 tuntia: BL-vuoroja 26 kpl X 7 tuntia = 182, jää 88 tuntia teoriaopintoihin.
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 10 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 270 tuntia.

Arviointiasteikko

H-5

Lisätiedot

BarLaurea oppimisympäristö on tärkeä osa Laurea-ammattikorkeakoulusta valmistuvien restonomien oppimiskokemuksia.

Siirry alkuun