Social Sector Service System and Social Care Legislation (10 cr)
Code: R0018-3034
General information
- Enrollment
-
23.05.2022 - 29.05.2022
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
26.08.2022 - 31.12.2022
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 10 cr
- Local portion
- 5 cr
- Virtual proportion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Campus
- Laurea Hyvinkää
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Sosionomikoulutus (SSB2), Laurea Hyvinkää (Finnish)
- Teachers
- Pilvi Niemelä
- Pia Harju
- Sanni Einovaara
- Teacher in charge
- Pilvi Niemelä
- Scheduling groups
- Avoin AMK (Koko: 5 . Open UAS : 5.)
- Groups
-
SSB222KASosionomikoulutus, monimuotototeutus, K22, Hyvinkää
- Small groups
- Open UAS
- Study unit
- R0018
Objective
The student is able to
- analyse the welfare changes and objectives in Finnish society, as well as the challenges it encounters in a globalised world.
- describe the structure and service system of Finnish social security.
- identify the main features of the social care legislation
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Opintojakson oppimateriaalit ovat nähtävissä Canvas-ympäristössä, joka aukeaa opiskelijoille opintojakson alkaessa.
Toteutustapa
The implementation plan is available in Finnish.
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Opintojaksolla vierailee työelämän edustajia, mutta opintojaksoon ei sisälly varsinaista työelämäprojektia.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Opintojakson pakolliset läsnäolopäivät ovat orientaatio, tentti sekä seminaaripäivä. Pakolliset läsnäolopäivät on ilmoitettu opintojakson aikataulussa. Tentin uusinnat tapahtuvat Laurean yleisinä uusintatenttipäivinä.
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.
Kansainvälisyys toteutuksella
Tällä opintojaksolla ei ole kansainvälisiä yhteyksiä.
Completion alternatives
Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. ” Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.
Mikäli opiskelija haluaa näyttää osaamistaan, tulee hänen olla yhteydessä opintojakson vastuulehtoriin hyvissä ajoin ennen opintojakson alkamista.
Student workload
Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä.
Sisältö ja sen jaksotus
Opintojakso koostuu seuraavista arviointiosista:
1. Hyvinvointivaltion muutos 3 op
2. Sosiaaliturvan rakenteet ja palvelujärjestelmä 4 op
3. Sosiaalilainsäädännön perusteet 3 op
Käytännössä opintojaksolla perehdytään sosiaaliturvan historiaan, sosiaaliturvajärjestelmämme nykyisiin ja tuleviin rakenteisiin sekä asiakasryhmäkohtaiseen palvelujärjestelmään. Opintojakson keskiössä on sosiaalialan toimintaa ohjaava lainsäädäntö.
Evaluation scale
H-5
Further information
Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä esim. Canvasissa.