•   Ruoka- ja juomamatkailu TO00BS64-3001 17.09.2021-29.10.2021  5 op  (TOP221SY) +-
    Opintojakson osaamistavoitteet
    Opiskelija osaa
    - kasvattaa ymmärrystä ruokamatkailun kokonaiskuvasta ja merkityksestä alalle
    - kuvata ja hyödyntää alan trendejä
    - kuvata alueelliset matkailun vetovoimatekijät
    - integroida paikallisen ruoan ja juoman osaksi kokonaiselämystä matkailussa
    - hyödyntää kannattavuuden ja markkinoinnin näkökulmia ruokamatkailupalveluissa
    - kehittää asiakaslähtöisiä palveluita ja prosesseja ruokamatkailussa

    Vastuuopettaja

    Marjaana Salomaa

    Toteutusmuoto

    60% Lähiopetus, 40% Etäopetus

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Esimerkiksi: Visit Finland. Tunne asiakkaasi. Kohderymäopas matkailuyrityksille. Ruokamatkailuhanke. Haaga-Helia amk: www.hungryforfinland.fi Visit FInland. Ruokamatkailun tuotesuositukset 2020

    Toteutustapa

    Opintojaksolla tutustutaan ruokamatkailuun ja tehdään kehittämistehtävä, jonka kautta opiskelija saa ymmärrystä ruokamatkailusta ja ruokareiteistä Suomessa, perehtyy tuotekehitykseen huomioiden kohderyhmän tarpeet ja alueen vetovoimatekijät ja oppi integroimaan paikallisen ruoan ja juoman osaksi kokonaiselämystä.

    Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

    Ryhmätehtävä
    Itse- ja vertaisarviointi

    Opetuskieli/-kielet
    • suomi
    Ajoitus

    17.09.2021 - 29.10.2021

    Ilmoittautumisaika

    24.05.2021 - 30.05.2021

    Ryhmä(t)
    • TOP221SY
    Paikkoja

    20 - 40

    Yksikkö

    Laurea Yhteinen

    Opettaja(t)

    Anikó Lehtinen, Henry Lybäck, Marjaana Salomaa

    Lisätietoja opiskelijoille

    Edellytetään aiempia matkailun opintoja.
    Ensimmäinen tapaamiskerta on edellytys opintojakson suorittamiselle. Jos joudut olemaan siltä pois, sinun tulee ilmoittaa siitä etukäteen sähköpostitse vastuuopettajalle. Muussa tapauksessa ilmoittautuminen hylätään.

    Koulutus

    Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat

    T&K osuus

    3 op

    Virtuaaliosuus

    2 op

    Arviointiasteikko

    H-5

    Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

    Opintojakso tehdään yhteistyössä Hungry for Finland -hankkeen kanssa.

    Toteutuksen tärkeät päivät

    Intensiivitoteutus:
    Luennot
    Ryhmätehtävä

    Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

    Viikottaiset luennot kurssin teemoista
    Aktiivinen, itsenäinen ryhmätyöskentely

    Arviointikriteerit
    Tyydyttävä

    Opiskelija osaa: * Käyttää keskeisiä/yksittäisiä ja asianmukaisia ammattikäsitteitä sekä osoittaa perehtyneensä tietoperustaan. * Toimia ohjattuna asianmukaisesti. * Käyttää opittuja tekniikoita ja malleja. * Ottaa toiminnassaan asiakkaat huomioon. * Toimia ryhmän jäsenenä ja tavoitesuhteisesti. * Toimia ammattieettisten periaatteiden mukaisesti.

    Hyvä

    Opiskelija osaa: * Perustella, vertailla ja analysoida toimintaansa yleisillä ohjeilla. * Selviytyä itsenäisesti erilaisissa tehtävissä kulloisessakin toimintaympäristössä. * Soveltaa monipuolisesti opittuja tekniikoita ja malleja. * Toimia ammatillisesti asiakastilanteissa. * Toimia ryhmässä tavoitesuhteisesti. * Perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti.

    Kiitettävä

    Opiskelija osaa: * Käyttää asiantuntevasti ja systemaattisesti ammattikäsitteitä. * Perustella toimintaa tutkitun tiedon avulla. * Toiminta on usein joustavaa, järjestelmällistä, kehittämispainotteista, luovaa ja aktiivista. * Valita toimintaan soveltuvia tekniikoita ja malleja ja perustella valintansa. * Toimia asiakaslähtöisesti ja tilanteenmukaisesti. * Edistää ryhmän toimintaa.