Siirry suoraan sisältöön

Moninaisuuden ja monikulttuurisuuden perusteet (5 op)

Toteutuksen tunnus: R0413-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

25.05.2020 - 01.08.2020

Ajoitus

01.10.2020 - 31.12.2020

Opintopistemäärä

5 op

TKI-osuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Laurea Tikkurila, sote

Toimipiste

Laurea Tikkurila

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 30

Koulutus

  • Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOS2), Terveys- ja hyvinvointialat

Opettaja

  • Minttu Räty
  • Riitta Dincay

Vastuuopettaja

Minttu Räty

Ryhmät

  • TOS220SY
    Täydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S20, Terveys- ja hyvinvointialat

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- eritellä kulttuurisuuteen ja kulttuuri-identiteettiin liittyvä näkökulmia
- tunnistaa ylirajaisen muuttoliikkeen, pakolaisuuden ja siirtolaisuuden taustalla olevia historiallisia, poliittisia, sosiaalisia, kulttuurisia, uskonnollisia ja globaaleja taustoja, selityksiä ja seurauksia
- tunnistaa ja reflektoida omia arvojaan, asenteitaan ja ennakkoluulojaan
- edistää ihmisten yhdenvertaista kohtelua yhteiskunnassa

Toteutustapa

opintojakso sisältää teoriaopetuksen lisäksi ryhmätyöskentelyä kotouttamiskoulutuksessa olevien maahanmuuttajien kanssa Moniaistisessa tilassa.

Aika ja paikka

[Kenttä ei ole Laureassa käytössä]

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

https://libguides.laurea.fi/sosiaaliala/aistien-menetelma

Sue, D. W. (2016). Multicultural social work practice: A competency-based approach to diversity and social justice (Second edition.). Hoboken, New Jersey: John Wiley & Sons

Hiitola, Johanna, Marja Alastalo, Riti Esberg, Merja Anis, Kati Turtiainen, ja Merja Anis. Maahanmuutto, Palvelut Ja Hyvinvointi: Kohtaamisissa Kehittyviä Käytäntöjä. Tampere: Vastapaino, 2018.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Laurean tutkintosäännön mukaisesti kaikilla opiskelijalla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa moduulista tai opintojaksosta vastaava opettaja tai muu korkeakouluyksikön johtajan nimeämä henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja arviointiasteikkoa kuin opintojaksolla. Katso lisätietoa Linkistä.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Opintojakso toteutetaan osana DISC -hankkeen pilotointityötä.
https://discproject.eu/

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Opintojaksoon kuuluva ryhmätyöskentely ( 5 krt) vaatii läsnäoloa.

Kansainvälisyys toteutuksella

Opintojakson projektitoiminta on osa kansainvälistä DISC-hanketta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

johdantoluennot 1 op
ryhmätehtävä ja sen raportointi 4 op

Sisältö ja sen jaksotus

Johdantoluennolla opiskelija saa perustiedot kulttuuriin ja kulttuuri-identiteetin käsitteistä sekä kuvan ylirajaisen muuttoliikkeen, pakolaisuuden ja siirtolaisuuden taustalla olevista sosiaalisista, kulttuurisista, ja globaaleista ilmiöistä.

Ryhmätehtävän avulla opiskelija saa valmiuksia edistää ihmisten yhdenvertaista kohtelua yhteiskunnassa sekä tunnistaa ja reflektoida omia arvojaan, asenteitaan ja ennakkoluulojaan.

Lisätietoja opiskelijoille

Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija. (Lauran tutkintosääntö.) Virtuaalitoteutuksilla voidaan edellyttää muunlaista aktiivisuuden osoitusta paikan vahvistamiseksi viikon sisällä toteutuksen alkamisesta (Opetuksesta vastavan vararehtorin päätös 7/2019). ”

[Mikäli toteutuksen tiedoissa on ilmaistu, että toteutukselle on varattu paikkoja Avoimen AMK:n, 3AMKin tai väyläopintojen opiskelijoille, kerro kohderyhmälle varattu paikkamäärä tässä. Tarvittaessa tässä myös ilmaistaan mille kohderyhmälle täydentävän osaamisen opinto on ensisijaisesti kohdennettu, jos kohderyhmällä halutaan olevan etusija opintototeutukselle hyväksyttäessä.]]

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Osaamisen arviointi perustuu opetussuunnitelmien tavoitekuvauksiin ja opinnon toteutussuunnitelmalla ilmoitettavaan arviointikriteeristöön (Laurean tutkintosääntö).

Opinnon arvioinnissa käytetään amk-tutkinto-opiskelijan osaamisen arviointikehikon vaatimustason II mukaisia kriteereitä

Opintojakson arviointi perustuu ryhmäraporttiin sekä itsenäiseen oppimisen itsereflektioon.
Raportit palautetaan viimeistään 11.12. .