Restonomina nyt ja tulevaisuudessa (5 op)
Toteutuksen tunnus: R0172-MKA1811
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
14.05.2018 - 31.05.2018
Ajoitus
10.09.2018 - 19.12.2018
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
2 op
TKI-osuus
3 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Laurea Leppävaara, palvelu
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus (MKA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
- Marjaana Salomaa
- Tuula Kuivanen
- Petri Miinalainen
- Kaija Meriläinen
- Päivi Mantere
Vastuuopettaja
Päivi Mantere
Ryhmät
-
MKA218SNMatkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus, päivätoteutus, S18, Leppävaara
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- kuvata ja selittää toimialaa
- keskustella ja arvioida restonomin tulevaisuuden osaamista
- valita opintojakson käytyään oman täydentävien polun
Toteutustapa
Opinnot sijoittuvat opiskelijan ensimmäiseen kauteen
Opiskelija muodostaa peruskäsityksen toimialasta ja sen tehtävistä
Aika ja paikka
Leppävaaran kampuksella ja tutustumiskäyntien osalta pääkaupunkiseudun toimijoilla
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
ilmoitetaan Optimassa opintojen alkaessa
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
ei valinnaista suoritusta,
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
työelämään tutustumisen tehtäviä
alan eri toiminnot
keskeiset toimialat
alan tulevaisuus
matkailu- ja tapahtumapalvelujen peruskäsitteet
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
ks. aikataulu
Kansainvälisyys toteutuksella
kv-vaihdot ja harjoittelut ja projektit osana restonomin koulutusta ja työelämää
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
7 kontaktikertaa,
essee
osaamisen karttumista kuvaava oppimispäiväkirja ja sitä tukevat tehtävät
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
hyväksytty/ hylätty
opintojakson suorittaakseen opiskelijan tulee osallistua tutustumiskäynteihin ja suorittaa opintojakson tehtävät (sisältäen kokoavan oppimispäiväkirjan)
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
VAATIVUUSTASO I
AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN Arvioidaan soveltuvin osin: RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS
5 OSAA - käyttää monipuolisesti ammattikäsitteitä
- vertailla ja valita
tarkoituksenmukaista tietoa
- raportoida ja viestiä ammattimaisesti - toimia itsenäisesti opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- ottaa vastuuta asiakkaan ja /tai yhteistyötahojen kanssa toimimisesta ja heidän tarpeisiinsa vastaamisesta
- ennakoida ohjaustarpeitaan
- edistää toiminnallaan ryhmän toimintaa ja ilmapiiriä
- hallita ajankäyttöään tehden sovitut tehtävät työssä vaadittavalla laatutasolla
- toimia vastuullisesti ja soveltaa opittuja taitoja ja menetelmiä
- suunnitella ja arvioida toimintaansa turvallisuus ja/tai eettiset näkökulmat huomioiden
3 OSAA - käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja –tilanteita selittäessään
- koota tietoa ja hyödyntää tietoperustaansa
- raportoida sovitulla tavalla
- toimia opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- toimia ammatillisesti asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa ja tunnistaa heidän tarpeensa
- osallistua ohjaukseen ja hyödyntää sitä
- toimia tavoitteellisesti ryhmässä
- suunnitella ja hallita oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- havaita turvallisuuteen liittyviä riskejä
- perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
H/1 OSAA -käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja –tilanteita selittäessään
-etsiä tietoa eri tietolähteistä
-raportoida
- toimia ohjattuna opiskeltavia taitoja ja menetelmiä käyttäen
- toimia asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa
- ottaa vastaan ohjausta
-toimia ryhmän jäsenenä
-suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- toimia turvallisesti ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
-noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä