•   Opinnäytetyö R0045-3166 01.01.2022-31.12.2022  15 op  (SHF219KA, ...) +-
    Opintojakson osaamistavoitteet
    Opiskelija osaa
    - esittää perusteltuja työelämää koskevia kehittämisehdotuksia
    - käsitteellistää työelämän ilmiöitä tutkittuun tietoon perustuen
    - käyttää sopivia tutkimus- ja kehittämismenetelmiä uuden tiedon tuottamiseksi
    - toimia kehittämishankkeissa yhteistoiminnallisesti ja vastuullisesti työelämän ja muiden yhteistyökumppanien kanssa
    - arvioida omaa toimintaansa ja omia ratkaisujaan kriittisesti
    - hallita kokonaisuuksia sekä esittää asiansa loogisesti ja perustellen

    Vastuuopettaja

    Eliisa Kukkola

    Toteutusmuoto

    Lähiopetus

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Vuorela K. (2015). Lähdeviitteiden ja lähteiden merkintätavat Laureassa. (Link FI)] Opinnäytetyöpohja on Linkissä: katso Dokumenttipohjat (tai Opinnäytetyö) . Plagioinnin (eli luvaton tekstin lainaaminen) tunnistamiseen käytetään Urkund-ohjelmaa. Urkund-käyttöohje opiskelijalle ja Plagiointitapausten käsittely Laureassa on ohjeistettu Linkin sivulla Opintojen kulku > Plagiointi.]

    Toteutustapa

    Opinnäytetyökurssille ei ilmoittauduta, vaan otat yhteyttä opinnäytetyökoordinaattoriin (Eliisa Kukkola), joka lisää sinut canvasin opinnäytetyötilaan. Opinnäytetyön tekeminen edellyttää tutkimus- ja kehittämismenetelmäosaamista, joten kurssi pitää olla suoritettuna tai hyväksiluettuna tai kurssi aloitetaan yhtäaikaa opinnäytetyön kanssa.
    Opinnäytetyö lähtee liikkeelle aiheen valinnasta ja aiheanalyysistä. Tutustu prosessin etenemiseen Intrassa sivulla Opinnäytetyö. Opinnäytetyön laatimiseen kuuluu toisen opinnäytetyön opponointi (suunnitelma ja valmis työ), oman työn esittely, arviointikeskustelu ja kypsyysnäytteen tekeminen. Aiheanalyysinhyväksymisen jälkeen koordinaattori lisää sinut kurssille ja saat oman ohjaajan.

    Opinnäytetyön aiheen hakemisesta ja hyväksyttämisestä saat tietoa opinnäytetyöinfossa. Opinnäytetyö tehdään 2-3 opiskelijan yhteistyönä ja sillä pitää olla tilaaja eli jokin organisaatio.

    ”Opinnäytetyöhön kuuluvan kypsyysnäytteen kirjoitat suomen tai ruotsin kielellä ammattikorkeakouluasetuksen mukaisesti oman koulusivistyskielesi mukaan. Mikäli koulusivistyskielesi on muu kuin suomi tai ruotsi tai olet saanut koulusivistyksensä ulkomailla, kirjoitat kypsyysnäytteen joko suomeksi tai englanniksi.” (Laurean tutkintosääntö.)

    Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

    Opinnäytetyön arviointi on ohjeistettu Linkissä (Opintojen kulku > Arviointi).
    Laurean opinnäytetyöohje sisältää arviointikriteerit.

    Kaikkien Laurean toimijoiden odotetaan noudattavan hyviä tieteellisiä käytänteitä, joihin kuuluu asianmukainen lähteisiin viittaaminen. Perehdy ja kysy käytänteistä tarvittaessa. Kaikki opinnäytetyöt tarkistetaan Urkund-plagioinnintunnistusjärjestelmää käyttäen.


    Arviointi T1-K5

    Opetuskieli/-kielet
    • suomi
    Ajoitus

    01.01.2022 - 31.12.2022

    Ryhmä(t)
    • SHF219KA
    • SHF220SA
    • SHF220KA
    • SHF219SN
    Paikkoja

    20 - 200

    Yksikkö

    Laurea Lohja, sote

    Opettaja(t)

    Anu Elorinne, Eliisa Kukkola, Erja Annola, Jarmo Mikkonen, Liisa Ranta, Maija-Leena Kukkonen, Virtuaalihenkilö Lohjan sairaanhoitajakoulutus, Kirsi Halttunen, Elina Pajakoski, Salla Rinne, Virpi Valkama

    Lisätietoja opiskelijoille

    Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija.” (Lauran tutkintosääntö.) Virtuaalitoteutuksilla voidaan edellyttää muunlaista aktiivisuuden osoitusta paikan vahvistamiseksi viikon sisällä toteutuksen alkamisesta (Opetuksesta vastavan vararehtorin päätös 7/2019). ”

    Koulutus

    Sairaanhoitajakoulutus (SHF2), Laurea Lohja

    Toimipiste

    Laurea Lohja

    T&K osuus

    15 op

    Arviointiasteikko

    H-5

    Vaihtoehtoiset suoritustavat

    Hakeaksesi hyväksilukua, ota yhteyttä opintopäällikköön tai ONT-koordinaattoriin.


    Katso lisätietoa Linkistä: Opintojen kulku > Opinnäytetyö

    Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

    Opinnäytetyöltä odotetaan selkeää yhteyttä työelämän kehittämiseen. Tavoitteena voi olla esimerkiksi palvelun, toimintamallien tai uuden työkulttuurin kehittäminen. Opinnäytetyö voi olla osa ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehittämistoimintaa.

    Toteutuksen tärkeät päivät

    Opintojen ohjaus toteutetaan lukujärjestykseen merkityissä pajoissa, joihin ilmoittaudutaan viikkoa ennen etukäteen työn eri vaiheissa. Omat ohjaajat voivat antaa myös lisäohjausaikoja. Tarkemmat ohjeet opinnäyetyöinfossa. Opiskelijat voivat edetä opinnäytetyön kanssa oman aikataulunsa mukaan. Ensin tehdään opinnäytetyösuunnilema, joka vastaa n. 5op, joten tähän kannattaa varata aikaa. Tutkimuslupien saannin jälkeen pääsee toteuttamaan suunnitelmaa.

    Jos olet valmistumassa, huomioi tärkeät päivämäärät opinnäytetyön palautuksessa. Katso syksyn julkaisuseminaariaikataulut intrasta.

    Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

    Opinnäytetyö on 15op ja se vastaa 405 tuntin yhden opiskelijan työtä.

    Sisältö ja sen jaksotus

    Opinnäytetyö voi olla tutkimustyö (tutkimuksellinen opinnäytetyö), jossa kartoitetaan tutkimusmenetelmien avulla jotain asiaa jossain organisaatiossa. Kehittämistyössä (toiminnallinen opinnäytetyö) tehdään kehittämistyö johonkin työelämän organisaatioon ja prosessin aikana käytetään tutkimus- ja kehittämismenetelmiä..

    Aika ja paikka

    [Kenttä ei ole Laureassa käytössä. ]