Susan Gustafsson
20% Lähiopetus, 80% Etäopetus
Opinnon materiaali löytyy Canvas-oppimisalustalta, johon saat pääsyn viimeistään opinnon alkaessa.
Opintojakso toteutetaan sekä lähiopetuksena ja verkossa käyttäen Canvas-oppimisalustaa ja Zoom-ympäristöä.
Canvas-työtila avataan lähempänä aloitusajankohtaa, josta tiedotetaan erikseen toteutuksen opiskelijoille.
Opintojaksoon kuuluu läsnäolovelvoitteisia verkkoluentoja Zoom-ympäristössä ja muutama lähiopetuskerta Tikkurilan kampuksella.
Opiskelijan on oltava läsnä opintototeutuksen ensimmäisellä lähi- tai verkkotapaamisella tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle. Ilmoittamatta poissaolevan opiskelijan tilalle voidaan ottaa uusi opiskelija.
Opiskelijat osallistuvat verkkoluentoihin omalta koneelta opetushetkellä (läsnäolovelvoite 75%).Verkkoluennot ovat aktiivista luentoja, joilla harjoitetaan suullista osaamista parieittan tai ryhmissä. Suositellaan headsetin käyttöä, jotta suulliset tehtävät toimivat sujuvasti.
Opintojaksolla on yhteensä 8 luentoa + palautustehtävät (suullisia ja kirjallisia, yht. n.3) + tentit:
Suullinen tentti (15 min/opiskelija) suoritetaan Zoomissa erillisen varauskalenterin mukaan. Suullisessa tentissä käytettävässä tietokoneessa on oltava kamera.
Kirjallinen tentti verkossa Canvas/Proctorio 5.12. klo 9.00 tai Laurean uusinnoissa kampuksella alkuvuodesta 2023 (kaksi uusintamahdollisuutta). Canvaksessa löytyvät tarkemmat tiedot tentistä.
Huomaa, että opinnon läsnäolovelvoite on 75 %.
Osaamisen arviointi kohdistuu opetussuunnitelmien tavoitekuvauksiin ja osaamisen taso arvioidaan opinnon toteutussuunnitelmalla ilmoitetun arviointikriteeristön perusteella (Laurean tutkintosääntö). Opintototeutuksella arvioidaan sekä suullinen että kirjallinen kielitaito. Opinnon arvosana koostuu puoliksi suullisen ja puoliksi kirjallisen taidon arvosanasta. Tutkintotodistukseen tuleva ruotsin kielen suullinen taito ja ruotsin kielen kirjallinen taito määräytyvät tämän opinnon perusteella.
Arviointi perustuu ns. eurooppalaisen viitekehyksen taitotasoasteikkoon, jotka ovat luettavissa opiskelijaintrassa: https://laureauas.sharepoint.com/sites/studentFin_opintojensuunnittelu/SitePages/Ydinopintoihin-kuuluvat-englannin-ja-toisen-kotimaisen-kielen-opinnot.aspx Ruotsin kielessä tavoitetasona on vähintään B1-tasoinen ammatillinen kielitaito.
Opiskelijan, joka ei ole suorittanut hyväksytyksi opintojakson läpäisemiseksi asetettuja tehtäviä tai tenttejä, tulee täydentää tai uusia suorituksensa opintojakson opettajan määrittelemällä tavalla ja opettajan määrittelemässä ajassa. Hylätyn tentin tai muun suorituksen voi uusia kaksi kertaa. Varsinaiseen tenttiin osallistumatta jättäminen lasketaan yhdeksi suorituskerraksi. (Laurean tutkintosääntö.)
Kaikkien Laurean toimijoiden odotetaan noudattavan hyviä tieteellisiä käytänteitä, joihin kuuluu asianmukainen lähteisiin viittaaminen. Perehdy ja kysy käytänteistä tarvittaessa. Kaikki opintotehtävät tehdään yksilötyönä, jollei tehtävässä ole muuta ohjeistettu. Ouriginalin käytöstä tehtävien tarkistuksen yhteydessä opettaja kertoo erikseen.
Opintojakso on hyväksytysti suoritettu, kun
- opintojakson suulliset ja kirjalliset tehtävät ovat hyväksytysti suoritettu
- läsnäolovelvoite (75%) toteutuu
- sekä suullinen että kirjallinen tentti hyväksytysti suoritettu (arviointi 1 - 5)
Kun opintojakso on hyväksytysti suoritettu, opiskelija saa myös merkinnän valtionhallinnon toisen kotimaisen kielen suorittamisesta.
01.09.2022 - 31.12.2022
23.05.2022 - 29.05.2022
20 - 40
Laurea Tikkurila, tiko
Susan Gustafsson
Opiskelija on suorittanut ruotsin kielen tasotestin ennen ilmoittautumistaan opinnolle. Hylätyn tasotestin jälkeen suositellaan suorittamaan Valmentava ruotsi –opinto, tai hankkimaan vastaava osaaminen muulla tavoin.
Lisätietoa intrasta: https://laureauas.sharepoint.com/sites/studentFin_opintojensuunnittelu/SitePages/Kielitestit.aspx
Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.
Tietojenkäsittelyn koulutus (NTV2), Laurea Tikkurila
Laurea Tikkurila
4 op
H-5
Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). ... Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. ”
Jos opiskelijalla on aiempia korkea-asteen ammattikielen opintoja eri alalta, hänellä on oikeus suorittaa opinto hyväksiluvun täydennyksellä. Tässä tapauksessa opiskelija ottaa yhteyden opinnon opettajaan, joka ohjaa tarvittaessa eteenpäin.
Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.
Kirjallinen koe 5.12 klo 09.
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.
Opinnolla tutustutaan työelämään ja –kulttuureihin Pohjoismaissa.
Opintojakso on 5 opintopistettä eli n. 135 h työtä. Tästä suuri osa on itsenäistä työskentelyä.
[Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Voit arvioida opiskelijan ajankäyttöä opinnon eri kokonaisuuksissa/tehtävissä. Kuormittavuuden laskemiseen löydät työvälineen Pepin opettajan työpöydän valikosta ”Toteutukset”.]
•opinnot
•työpaikka
•small talk, mielipiteen ilmaisu, asiakaspalvelu
•yrityksen toiminnot ja prosessit
•suullinen ja kirjallinen liikeviestintä
•messut
•tuote-esittely
•markkinointi
•kulttuurienväliset erot pohjoismaalaisessa työympäristössä
Tarkemmat tiedot löytyvät Canvaksessa.
Tarkemmat kuvaukset löytyvät link.laurea.fi Kirjallinen osaaminen: https://laureauas.sharepoint.com/sites/linkfi/Dokumentit/Ruotsi_totasokuvaukset_kirjallinen.pdf Suullinen osaaminen: https://laureauas.sharepoint.com/sites/linkfi/Dokumentit/Ruotsi_tasokuvaukset_suullinen.pdf
Tarkemmat kuvaukset löytyvät link.laurea.fi Kirjallinen osaaminen: https://laureauas.sharepoint.com/sites/linkfi/Dokumentit/Ruotsi_totasokuvaukset_kirjallinen.pdf Suullinen osaaminen: https://laureauas.sharepoint.com/sites/linkfi/Dokumentit/Ruotsi_tasokuvaukset_suullinen.pdf
Tarkemmat kuvaukset löytyvät link.laurea.fi Kirjallinen osaaminen: https://laureauas.sharepoint.com/sites/linkfi/Dokumentit/Ruotsi_totasokuvaukset_kirjallinen.pdf Suullinen osaaminen: https://laureauas.sharepoint.com/sites/linkfi/Dokumentit/Ruotsi_tasokuvaukset_suullinen.pdf