•   Kosmetiikan vaikutukset ja vaikutusmahdollisuudet – keskiössä iho KY00BS03-3003 16.02.2022-30.04.2022  5 op  (TYJ22KJ) +-
    Opintojakson osaamistavoitteet
    Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
    - kuvata kirjallisuuteen perustuen kosmetiikan raaka-aineiden mahdollisuudet ihonhoidossa
    - kuvata tiettyjen ihon biokemiallisten reaktioiden, esimerkiksi ihon pigmenttimuutosten, mekanismit ja kosmetiikan mahdolliset vaikutusmahdollisuudet niihin
    - tarkastella kosmetiikan väitettyjen vaikutusten ja kosmetiikka-asetuksesta tulevan kosmetiikan määritelmän välisiä eroja

    Vastuuopettaja

    Marjo Poutanen

    Toteutusmuoto

    Etäopetus

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Opintojakson materiaali löytyy Canvas-työtilasta. Aihealueisiin kannatta perehtyä lisää Laurea Lib Guidesin avulla. Sieltä löydät paljon Kauneudenhoitalan kirjallisuutta. https://libguides.laurea.fi/kauneudenhoitoala

    Toteutustapa

    Opintojaksoon kuuluu kolme zoom-yhteydellä pidettävää kontaktia. Opintojakson Canvas-työtila aukeaa viimeistään ensimmäisenä kontaktipäivänä. Opintojaksoon liittyviä kysymyksiä voi tehdä Canvas-työtilan Q&A-osion kautta. Ennen työtilan avautumista kysymyksiin vastataan sähköpostitse

    Sisältö: Ihon rakenne ja ihoon imeytyminen, ihon vanheneminen, ihon pigmentaatio, kosmetiikka ja iho sekä markkinoinnin ja lainsäädännön näkökulma.

    Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

    ”Osaamisen arviointi perustuu opetussuunnitelmien tavoitekuvauksiin ja opinnon toteutussuunnitelmalla ilmoitettavaan arviointikriteeristöön” (Laurean tutkintosääntö).


    ”Opiskelijan, joka ei ole suorittanut hyväksytyksi opintojakson läpäisemiseksi asetettuja tehtäviä, tulee täydentää suorituksensa opintojakson opettajan määrittelemällä tavalla ja opettajan määrittelemässä ajassa.” (Laurean tutkintosääntö.)

    Kaikkien Laurean toimijoiden odotetaan noudattavan hyviä tieteellisiä käytänteitä, joihin kuuluu asianmukainen lähteisiin viittaaminen. Perehdy ja kysy käytänteistä tarvittaessa. Kaikki opintotehtävät tehdään yksilötyönä, jollei tehtävässä ole muuta ohjeistettu.

    Opetuskieli/-kielet
    • suomi
    Suorituskieli/-kielet
    • suomi
    Ajoitus

    16.02.2022 - 30.04.2022

    Ilmoittautumisaika

    29.11.2021 - 02.01.2022

    Ryhmä(t)
    • TYJ22KJ
    Paikkoja

    41 - 50

    Yksikkö

    Korkeakouluyksikkö D /YAMK

    Pienryhmät
    • Pienryhmä 1 (Koko: 20. Avoin amk: 20.)
    Opettaja(t)

    Marjo Poutanen, Sari Viitala

    Lisätietoja opiskelijoille

    Opinto on vaatimuksiltaan yamk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.

    Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija. (Lauran tutkintosääntö.) Virtuaalitoteutuksilla voidaan edellyttää muunlaista aktiivisuuden osoitusta paikan vahvistamiseksi viikon sisällä toteutuksen alkamisesta (Opetuksesta vastavan vararehtorin päätös 7/2019). ”
    Toteutukselle on varattu paikkoja Avoimen opiskelijoille.

    Opintototeutuksen laatua on arvioitu ja raportti itsearvioinnista löytyy Canvasista.

    Koulutus

    Laurea täydentävä osaaminen, yamk-tutkinto (TYJ), Yhteiset opinnot

    Toimipiste

    Laurea Verkkokampus

    T&K osuus

    5 op

    Virtuaaliosuus

    5 op

    Arviointiasteikko

    H-5

    Vaihtoehtoiset suoritustavat

    Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”kaikilla opiskelijalla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa moduulista tai opintojaksosta vastaava opettaja tai muu korkeakouluyksikön johtajan nimeämä henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja arviointiasteikkoa kuin opintojaksolla.” Katso lisätietoa Linkistä.

    Toteutuksen tärkeät päivät

    Opintojakson tehtävien aikataulu näkyy Canvas-työtilassa. Zoom-tapaamisten aikataulut ohjaavat myös tehtävien aikatauluja.

    Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

    Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Opintojakson suorittamiseen tulee varata noin 134 tuntia. Näistä tunneista suurin osa menee tehtävien tekemiseen itsenäisesti tai ryhmässä.

    Sisältö ja sen jaksotus

    Tällä opintojaksolla opiskelija perehtyy kosmetiikan raaka-aineisiin ja ymmärtää niiden vaikutukset iholla. Hän tutustuu ihon biokemiaan ja ihon rakenteeseen ja toimintaan sekä kosmetiikan mahdollisuuksiin imeytyä ihoon ja sitä kautta sen mahdollisuuksiin vaikuttaa iholla.

    Aika ja paikka

    [Kenttä ei ole Laureassa käytössä]