Maria Ekström
60% Lähiopetus, 40% Etäopetus
Wiig. 2019. Exploring Resilience. Springer International Publishing. (e-kirja löytyy tästä Finnan kautta DOAB Directory of Open Access Books) Brian Walker (2019) Finding Resilience?: Change and Uncertainty in Nature and Society. Clayton, VIC: CSIRO PUBLISHING. Available at: http://search.ebscohost.com.nelli.laurea.fi/login.aspx?direct=true&db=e000tww&AN=2038828&site=ehost-live (Accessed: 30 April 2020).
Opintojakson osaamistavoitteiden saavuttamiseksi opiskelija tutustuu resilienssikäsitteeseen ja kehittää omaa resilienssiään seuraavalla tavalla:
Opintojaksolla on kaksi pakollista lähipäivää: 11.9.2020 ja 13.2.2021
Lähipäivä 1 Luento aiheesta resilienssi + luodaan tiekartta resilienssin kehittämiselle.
Lähipäivä 2 Johda muutosta vahvalla resilienssillä, lisää muutosjoustavuutta. Projektiesityksiä
Tehtävänanto 1 (parityö): Jokainen pari kirjoittaa lyhyen artikkelin aiheesta resilienssi (luo viitekehyksen). Artikkeli perustuu vertaisarvioituihin lähteisiin. Artikkeli julkaistaan. Julkaisumuoto ilmoitetaan opintojakson alkaessa.
Tehtävänanto 2 (parityö): Luodaan yhdessä resilienssin työkalupakki (perustuu artikkelin tietoperustaan)
Tarkempaa tietoa opintojakson sisällöistä ja tehtävista jaetaan Canvas-alustalla.
”Osaamisen arviointi perustuu opetussuunnitelmien tavoitekuvauksiin ja opinnon toteutussuunnitelmalla ilmoitettavaan arviointikriteeristöön” (Laurean tutkintosääntö).
Arviointikriteerit:
Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- luoda johdonmukaisen viitekehyksen/tietoperustan hyödyntäen sekä kotimaisia että kansainvälisiä tieteellisiä lähteitä kriittisesti analysoiden. (Tietoperusta)
- ratkaista vaativia ongelmia tutkimus-, kehittämis- ja/tai innovaatiotoiminnassa, jossa luodaan uutta tietoa ja osaamista sekä soveltaa ja yhdistää eri alojen tietoja. (Ongelmanratkaisu)
- tavoitteellisesti ja yhteisöllisesti kehittää osaamisalueen toimintaa (Kehittäminen)
- viestiä vakuuttavasti suullisesti ja kirjallisesti sekä alan että alan ulkopuoliselle yleisölle. (Viestintä)
Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- hankkia, käsitellä, tuottaa ja arvioida tietoa kriittisesti ja laaja-alaisesti sekä kotimaisia että kansainvälisiä tieteellisiä lähteitä hyödyntäen. (Tietoperusta)
- käyttää perustellusti asiantuntijuusalueen käsitteitä. (Tietoperusta)
- ratkaista ongelmia tutkimus-, kehittämis- ja/tai innovaatiotoiminnassa soveltamalla ja yhdistämällä eri alojen tietoja. (Ongelmanratkaisu)
- luoda tavoitteellisia, perusteltuja kehittämissuunnitelmia ottaen yhteisön huomioon. (Kehittäminen)
- viestiä asiantuntevasti, selkeästi ja johdonmukaisesti sekä suullisesti että kirjallisesti. (Viestintä)
Tyydyttävän arvosanan 1 tasolla opiskelija osaa:
- hankkia, käsitellä, tuottaa ja arvioida tietoa laaja-alaisesti. (Tietoperusta)
- käyttää systemaattisesti asiantuntijuusalueen käsitteitä. (Tietoperusta)
- ratkaista ongelmia tutkimus-, kehittämis- ja/tai innovaatiotoiminnassa. (Ongelmanratkaisu)
- tunnistaa ja analysoida kehittämiskohteita tietoperustaa hyödyntäen. (Kehittäminen)
- viestiä selkeästi sekä suullisesti että kirjallisesti.
”Opiskelijan, joka ei ole suorittanut hyväksytyksi opintojakson läpäisemiseksi asetettuja tehtäviä tai tenttejä, tulee täydentää tai uusia suorituksensa opintojakson opettajan määrittelemällä tavalla ja opettajan määrittelemässä ajassa. … Hylätyn tentin tai muun suorituksen voi uusia kaksi kertaa. Varsinaiseen tenttiin osallistumatta jättäminen lasketaan yhdeksi suorituskerraksi.” (Laurean tutkintosääntö.)
Kaikkien Laurean toimijoiden odotetaan noudattavan hyviä tieteellisiä käytänteitä, joihin kuuluu asianmukainen lähteisiin viittaaminen. Perehdy ja kysy käytänteistä tarvittaessa. [Urkundin käytöstä tehtävien tarkistuksen yhteydessä opettaja kertoo erikseen.]
01.09.2020 - 28.02.2021
18.05.2020 - 24.05.2020
20 - 30
Korkeakouluyksikkö D /YAMK
Maria Ekström
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija. (Lauran tutkintosääntö.) Virtuaalitoteutuksilla voidaan edellyttää muunlaista aktiivisuuden osoitusta paikan vahvistamiseksi viikon sisällä toteutuksen alkamisesta (Opetuksesta vastavan vararehtorin päätös 7/2019). ”
[Mikäli toteutuksen tiedoissa on ilmaistu, että toteutukselle on varattu paikkoja Avoimen AMK:n tai 3AMKin tai opiskelijoille, kerro kohderyhmälle varattu paikkamäärä tässä. Tarvittaessa tässä myös ilmaistaan mille kohderyhmälle täydentävän osaamisen opinto on ensisijaisesti kohdennettu, jos kohderyhmällä halutaan olevan etusija opintototeutukselle hyväksyttäessä.]
Kestävän kasvun johtaminen (HYV6), Laurea Tikkurila
Laurea Tikkurila
3 op
2 op
H-5
Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”kaikilla opiskelijalla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa moduulista tai opintojaksosta vastaava opettaja tai muu korkeakouluyksikön johtajan nimeämä henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja arviointiasteikkoa kuin opintojaksolla.” Katso lisätietoa Linkistä.
Opintojaksolla luomme hankehakuihin tarvittavaa tietoperustaa, kirjallisuuskatsausta aiheesta resilienssi/muutosjoustavuus ja työkalupakin resilienssin kehittämistä varten.
Opintojaksolla on kaksi pakollista lähipäivää: 11.9.2020 ja 13.2.2021. Mikäli opiskelija joutuu perustellusta syystä (esim. sairastuminen) olemaan poissa opintojakson lähipäivästä hän on yhteydessä opintojakson opettajaan. Vallitsevan koronatilanteen takia lähipäiviin voi osallistua etänä.
Opintojaksolla on kaksi pakollista lähipäivää Tikkurilan kampuksella: 11.9.2020 ja 13.2.2021