Palvelujärjestelmien kehittäminen (10 op)
Toteutuksen tunnus: A9146-MKA1821
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
26.11.2018 - 02.12.2018
Ajoitus
07.01.2019 - 17.03.2019
Opintopistemäärä
10 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Laurea Leppävaara, palvelu
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus (MKA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
- Leila Jaakkola
- Tuula Kuivanen
- Henry Lybäck
- Anikó Lehtinen
Vastuuopettaja
Henry Lybäck
Ajoitusryhmät
- Ryhmä 1A (Koko: 20. Avoin AMK: 0.)
- Ryhmä 1B (Koko: 20. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
MKA218KNMatkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus, päivätoteutus, K18, Leppävaara
Pienryhmät
- Ryhmä 1A
- Ryhmä 1B
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- kehittää palveluprosesseja osana palvelujärjestelmää
- arvioida ja kehittää palvelutuotantoa
- suunnitella ja tuottaa asiakaslähtöisiä palveluja
- toimia esimiehenä palvelutuotannossa
Toteutustapa
Opintojaksolla on uusi prosessi ja se aloitetaan 7.1. yhteisellä perehdytyspäivällä BarLaurean käytännön harjoitteluvuorolla. 8.1. lähtien B-ryhmä on vkolla 2 tiistaista perjantaihin teoriaopinnoissa. Vastaavasti A-ryhmä on BarLaureassa käytännön harjoittelussa. Vkolla 3 A-ryhmä on teoria opinnoissa ja B-ryhmä BarLaurean käytännön harjoittelussa.
Opintojakson tehtävien esitykset ja palautepäivät ovat B-ryhmällä vkolla 10 torstai ja perjantai sekä A-ryhmällä vkolla 11 torstai ja perjantai.
Opintojakson tavoitteet:
•kehittää palveluprosesseja osana palvelujärjestelmää
•arvioida ja kehittää palvelutuotantoa
•suunnitella ja tuottaa asiakaslähtöisiä palveluja
•toimia esimiehenä palvelutuotannossa
Opintojakson toteutus koostuu
•kontaktiopetuksesta vkolla 2 ja 3 sekä tehtävien esittelystä ja palautteesta vkolla 10 ja 11.
•käytännön oppimisvuoroista BarLaurean ruokapalveluissa.
Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Optima-työtilaan A9146/MKA1821 Palvelujärjestelmien kehittäminen.
Harjoitteluvuorot BarLaureassa toteutuvat erillisen ravintolapäällikön ilmoittaman vuorolistan mukaan. Vuorolista tulee BarLaurea-työtilaan Optimassa.
Harjoitteluvuorot BarLaureassa ovat läsnäololtaan pakollisia, ne suoritetaan loppuun asti opintojakson aikana sekä kaikki kontaktiopetuksen tehtävät hyväksytysti ennen opinotojakson opintopisteiden ja kokonaisarvosanan saamista.
Opintojakson tehtäviä työstetään itsenäisesti lähiopetuskertojen ja BarLaurea-käytännön harjoitteluvuorojen välillä. Osaa tehtävistä tehdään myös käytännön harjoitteluvuoroissa.
Aika ja paikka
Vkot 2-11 7.1.-.15.3.2019
BarLaurea ravintolamaailma vkot 2-11
BarLaurean käytännön perehdytys molemmille ryhmille 7.1.2018.
Teoriatunnit vkolla 2-3 ja vkolla 10-11.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Opetusmateriaali löytyy palvelujärjestelmien kehittäminen Optima-työtilassa ja käydään opiskelijoiden kanssa läpi ensimmäisellä teoriatunnilla.
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
BarLaurea ja mukana olevat elintarvike-alan yritykset
Kansainvälisyys toteutuksella
BarLaurea on kansainvälinen oppimisympäristö.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
-10 op = 270 tuntia: BL-vuoroja 25 kpl X 7 tuntia = 175 tuntia lisäksi tähän tulee 2 Catering vuoro per opiskelija yht 189 h, jää 81 tuntia teoriaopintoihin.
Lähiopetus on 6 päivää.
Opintojaksolla joka toinen viikko on BarLaurean käytännön vuoroja. Vuorot riippuvat kummassa ryhmässä on.
Lisätietoja opiskelijoille
Arvioinnissa käytetään alkuvaiheen opiskelijan arviointkriteerejä. Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat Palvelujärjestelmien kehittämisen Optimassa-työtilassa.
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arvosanan muodostuminen Opintopisteet painokerroin Arviointi
Laajuus
1 BarLaurea Käytäntö 4,00 0,40 1-5
2 Flow-teemavkon toteuttaminen ja raportointi 4,00 0,40 1-5
3 Omavalvonta 0,00 0,00 Hyv/hyl
4 Työturvallisuus 0,00 0,00 Hyv/hyl
5 Ravitsemus 0,00 0,00 Hyv/hyl
6 Ymäristöpassi 0,00 0,00 Hyv/hyl
7 Itse-arvioiniti 2,00 0,20 1-5
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
Arvioinnissa käytetään alkuvaiheen opiskelijan arviointkriteerejä. Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat A9146/MKA1811 Palvelujärjestelmien kehittämisen Optimassa-työtilassa.
Lisätiedot
Viimeinen toteutus syyslukukaudella 2023. Mikäli opinto on suorittamatta tämän jälkeen, voit korvata sen opintojaksolla ML00BW67 Ravitsemispalveluprosessit 10 op edellyttäen, että et ole suorittanut vastaavaa opintoa.