Skip to main content

Legal Competence (5 cr)

Code: HL00BN46-3027

General information


Enrollment
29.11.2021 - 05.12.2021
Registration for the implementation has ended.
Timing
27.01.2022 - 30.04.2022
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
0 cr
Virtual proportion
5 cr
RDI proportion
2 cr
Mode of delivery
Distance learning
Campus
Laurea Virtual Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 50
Degree programmes
Turvallisuuden ja riskienhallinnan koulutus (HTA2), Laurea Leppävaara (Finnish)
Teachers
Reijo Lähde
Teacher in charge
Reijo Lähde
Groups
HTA222KA
Turvallisuuden ja riskienhallinnan koulutus, monimuotototeutus, K22, Leppävaara
Study unit
HL00BN46

Learning outcomes

The student is able to
- demonstrate knowledge of the working principles of the legal system
- act in accordance with the legal position of the citizens
- apply the general set of norms and principles that regulates working life

Location and time

Verkossa tapahtuvaa monimuoto-opetusta.

Materials

• Oppimistyötilassa oleva materiaali (esityskalvot ja erikseen ilmoitettavat artikkelit) sekä luennoitsijan ja mahdollisten vierailijaluennoitsijoiden jakama esitysmateriaali opintojakson Canvas-työtilassa

• Yritysjuridiikka-verkkojulkaisu (tekijä Kalle Kyläkallio), luvut 1-4, 6-12, luettavana sähköisesti Laurean Finna-palvelun kautta (edellyttää rekisteröitymistä)

Teaching methods

Verkossa tapahtuvaa monimuoto-opetusta.

Läsnäolopakko 27.1.2022 ensimmäisellä verkkolähiopetuskerralla Zoomissa: opiskelijan on oltava läsnä ensimmäisellä ensimmäisellä verkossa tapahtuvalla lähiopetuskerralla TAI ilmoitettava etukäteen poissaolostaan opettajalle.
---
Laurean tutkintosääntö 15.6.2021:

18 § Opetukseen ja ohjaukseen osallistuminen
...
Mikäli opiskelija ei aio osallistua toteutukselle, jolle hänet on hyväksytty, on hänen peruutettava ilmoittautumisensa toteutuksen vastuuopettajalle ennen opinnon alkua, jotta hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija.
Opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi.
...

Exam schedules

- Läsnäolopakko 27.1.2022 ensimmäisellä verkkolähiopetuskerralla Zoomissa

- Verkkotentti suoritettava jonakin alla olevista päivistä klo 8-18 välisenä aikana. Verkkotentissä käytettävissä oleva aika on 90 minuuttia.
- Verkkotentti: 30.3.2022
- Uusintaverkkotentit: 6.4.2022 (1. uusinta) ja 27.4.2022 (2. uusinta)

Uusintaverkkotentteihin saavat osallistua vain ne opiskelijat, jotka ovat saaneet verkkotentistä aiemmin joko hylätyn (= pistemäärä alle 20 pistettä) tai jotka eivät ole aiemmin osallistuneet siihen. Hyväksytyn verkkotentin pistemäärää ei voi korottaa uusintatenteissä.

- Ryhmätehtävän palautus Canvasiin viimeistään 10.4.2022.

Completion alternatives

Laurean tutkintosäännön mukaisesti kaikilla opiskelijalla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa moduulista tai opintojaksosta vastaava opettaja tai muu korkeakouluyksikön johtajan nimeämä henkilö. Katso lisätietoa opiskelijaintrasta ja opintojakson Canvas-työtilasta.

Aiempi osaaminen:

- Korkeakoulutasoiset vähintään 5 op yritysjuridiikan opinnot => Opinnon hyväksiluku/korvaaminen

- Työelämässä, alan työtehtävissä ja muussa koulutuksessa hankittu, osaamistavoitteet osittain kattava yritysjuridiikan osaaminen => Osaamisen näyttö

Osaamisen näyttö: 1) opinto-, kurssi- ja työtodistusten, nimikirjanotteen (vast.) esittäminen ja 2) kirjallinen osaamisanalyysi ja 3) näyttö opintojaksolla verkkotentin hyväksytyllä suorittamisella, ja verkkotentistä on saatava vähintään alin hyväksyttävä minimipistemäärä

Menettely:
- Tee osaamisanalyysi
- Ilmoittaudu opintojaksolle (Turvallisuuden ja riskienhallinnan opiskelijoille HTAxxx suunnattu toteutus)
- Ole sähköpostilla yhteydessä vastuuopettajaan (reijo.lahde@laurea.fi) hyvissä ajoin ennen jakson aloitusta ja toimita hänelle osaamisanalyysi ja osaamisen näyttöön liittyvät dokumentit sekä sovi näytöstä.

Student workload

Opintojakson laajuus on 5 op , eli 5 x 26,7 h = 133,5 h (yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä).

Assessment criteria, approved/failed

Tämän opintojakson arvioinnin vaativuustaso on I.


Yhteispistemäärä/arvosana:

87 - 100 p = 5
75 - < 87 p = 4
63 - < 75 p = 3
51 - < 63 p = 2
40 - < 51 p = 1
< 40 p = Hylätty

Loppuarvosanan saaminen opintojaksosta edellyttää, että verkkotentti ja pienryhmätehtävä on suoritettu hyväksytysti ja jätetty arvioitavaksi annetun aikataulun mukaisesti. Hyväksytyn loppuarvosanan saaminen opintojaksosta edellyttää paitsi sitä, että yhteispistemäärä on vähintään 40 pistettä, myös sitä, että verkkotentistä saa vähintään 20/60 pistettä ja pienryhmätehtävästä vähintään 20/40 pistettä.

Palautetut raportit arvioidaan pisteinä asteikolla: 40 pistettä; 35 pistettä; 30 pistettä; 25 pistettä; 20 pistettä ja Hylätty). Raportin palauttaminen myöhässä alentaa tehtävästä saatavia pisteitä seuraavasti: Jos tehtävä palautetaan enintään seitsemän (7) vuorokautta myöhässä, tehtävästä saatava pistemäärä laskee 10 pisteellä siitä, mitä se olisi ollut ajoissa palautettuna. Jos tehtävä palautetaan enintään 14 vuorokautta myöhässä, siitä saatava arvosana laskee 15 pisteellä, mitä se olisi ollut ajoissa palautettuna. Mikäli tehtävä palautetaan yli 14 vuorokautta myöhässä, siitä saatava arvosana laskee 20 pisteellä, mitä se olisi ollut ajoissa palautettuna. Myöhässä palautetusta tehtävästä on näiden vähennysten jälkeen saatava kuitenkin vähintään 20 pistettä, jotta se olisi hyväksyttävä.

Ryhmässä kaikki opiskelijat saavat kehittämistehtävästä saman arvosanan, ja ryhmä huolehtii itse siitä, että työnjako ryhmässä on oikeudenmukainen.

Content scheduling

Opintojakso sisältää osiot oikeusjärjestyksestä, sopimusoikeudesta, kuluttajaoikeudesta, immateriaalioikeudesta ja yritystoiminnan oikeudellisista kysymyksistä.

Opintojakso sisältää verkkotentin (yksilösuoritus) ja kehittämistehtävän (pienryhmätyö).

Opintojaksolla on seuraavat osiot (moduulit): Oikeusjärjestyksestä ja oikeuslähteistä; Sopimusoikeudesta; Kuluttajaoikeudesta; Yritystoiminnan oikeudellisia kysymyksiä.

Opintojakson keskeisiä käsitteitä: oikeudellinen toimikelpoisuus; oikeudellinen toimintakelpoisuus; oikeudellinen vastuunalaisuus; oikeustoimi; lojaliteettiperiaate; kontrollit; sopimusehdot; ylivoimainen este; pätemättömyys; sopimusriski; vahingonkorvaus; sopimus; liikesalaisuus; oikeusjärjestelmä; oikeuslähteet; lainvalmistelu; yritysjuridiikka; sisäinen tarkastus; sisäinen valvonta; riskien hallinta; hyvä hallinnointitapa; corporate governance; väärinkäytös; immateriaalioikeus; patentti; tekijänoikeus; teollisoikeus; salassapito; mallioikeus; tavaramerkki; mallisuoja; yhtiöoikeus

Evaluation scale

H-5

Further information

- Verkossa Canvas-oppimisympäristössä tapahtuvaa monimuoto-opetusta.

- Opintojakso suoritetaan nopeutetussa aikataulussa (alkaa 27.1. ja päättyy 30.4.2022).

Go back to top of page