Food and Food Services Safety (5 cr)
Code: R0382-3002
General information
- Enrollment
-
26.11.2018 - 02.12.2018
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
28.01.2019 - 22.03.2019
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual proportion
- 5 cr
- RDI proportion
- 3 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- Laurea university of applied sciences
- Campus
- Laurea Leppävaara
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 15 - 50
- Degree programmes
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Learning outcomes
The student is able to
- apply knowledge of legislation related to food and food services
- describe the effects of microbiological, chemical and other risks related to food production
- amend corrective actions to company's quality control system and processes
Location and time
Opintojakso on osa CampusOnline -tarjontaa
Opintojakson Optima -työtila avataan opiskelijoille ma 28.1.2019
Materials
Oppimateriaalina käytetään alan lainsäädäntöä, tutkimuksia ja muita julkaisuja.
Oppimateriaali ja lähteet ovat opintojakson Optima -työtilassa
Teaching methods
Opintojakson sisältö
Opintojakson keskeistä sisältöä on elintarviketurvallisuuden ajankohtaiset asiat ja valmisteilla oleva uusi elintarvikelainsäädäntö. Opintojakson kantavina teemoina ovat elintarvikkeiden mikrobiologiset ja kemialliset riskit, elintarvikelainsäädäntö, tuoteväärennökset ja kyberturvallisuus elintarvike- ja ruoka-alalla.
Opiskelijat saavat sähköpostilla ohjeet Laurean tunnusten aktivointiin ennen opintojakson alkua.
Opintojakso on täysin virtuaalinen ja ei sisällä kontaktikertoja.
Opintojakso etenee teemoittain ja viikko-ohjelman mukaan, jota on hyvä noudattaa. Jokaisessa teemassa on itseopiskelumateriaalia. Oppimistehtävät, käsitteenmäärittely- tehtävä, osaamisloki, essee ja skenaariokortti- tehtävä tehdään yksilötyönä.
Ohjaus ja viestintä tapahtuu opintojakson Optima- työtilan kautta.
Employer connections
Tutkimuksellisuus oppimistehtävissä:
- Teoreettinen essee
- Skenaariokortit
Exam schedules
Opintojakson Optima- työtila avataan opiskelijoille ma 28.1.2019
Opintojakso päättyy pe 22.3.2019. ja opintojakso on arvioitu viimeistään pe 8.4.2019
Opintojakson aikana viikoittain tehdään tehtäviä, luetaan itseopiskelumateriaalia ja käydään osaamislokissa pienimuotoista ohjauskeskustelua opettajan kanssa.
Esseestä tehdään vertaisarvioiti ja näin ollen esse tulisi palauttaa aikataulun mukaan, viimeistään pe 15.3. Muiden tehtävien palautuspäivämääristä voidaan hieman joustaa.
Pe 22.3. mennessä tulisi palauttaa kaikki tehtävät.
Opintojakson tarkempi aikataulu, tehtävät ja kaikki muu opiskeluun liittyvä materiaali on opintojakson Optima- työtilassa.
International connections
Ei koske tätä opintojaksoa.
Completion alternatives
Ei koske tätä opintojaksoa.
Student workload
Opintojaksolla on neljä tehtävää ja kaikki tehtävät ovat yksilötehtäviä.
Opiskelijan työmäärän jakautuminen opintojaksolla, arvio tunteina
1. Käsitteenmäärittely -tehtävä, 5h
2. Osaamisloki, 5h
3. Essee, 85h
4. Skenaario -kortti, 20h
Muu perehtyminen opintojakson materiaaleihin, 15h
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 130 tuntia.
HUOM! Jos käsitteenmäärittelytehtävää ei ole palautettu sen palautuspäivään mennessä, niin tämä on osoitus siitä, että opiskelija ei ole aikeissa suorittaa opintojaksoa. Käsitteenmäärittelytehtävän viimeisen palautuspäivän jälkeen opintojaksolta poistetaan sellaiset opikelijat, jotka eivät ole palauttaneet ko tehtävää.
Content scheduling
Keskeinen sisältö:
- elintarvikkeisiin liittyvät mikrobiologiset ja kemialliset riskitekijät
- riskinarviointi
- HACCP
- elintarvikevalvonta
- elintarvikelainsäädäntö
- jäljitettävyys ja tuotteen takaisinveto
- elintarvikkeiden tuoteväärennökset
- kyberturvallisuus elintarvikeprosesseissa
Evaluation scale
H-5
Qualifications
Competence in food service and hygiene included in the compulsory studies of the Bachelor's degree in Hospitality Management program, or equivalent competence.
Further information
Suositus edeltävistä opinnoista, Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijat:
- A9131 Laatu ravitsemispalveluissa ja
- A9146 Palvelujärjestelmien kehittäminen -opintojaksot tai
- vastaava osaaminen.
Suositus edeltävistä opinnoista, muiden ammattikorkeakoulujen opiskelijat:
- Elintarvikehygienian perusteet. Omavalvontaan, hygieenisiin työskentelytapoihin ja työntekijän henkilökohtaiseen hygieniaan liittyvät teoriat.