Skip to main content

Food and Food Services Safety (5cr)

Code: R0382-3002

General information


Enrollment
26.11.2018 - 02.12.2018
Registration for the implementation has ended.
Timing
28.01.2019 - 22.03.2019
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
0 cr
Virtual proportion
5 cr
RDI proportion
3 cr
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Laurea university of applied sciences
Campus
Laurea Leppävaara
Teaching languages
Finnish
Seats
15 - 50
Degree programmes
Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Teachers
Mervi Niemelä
Teacher in charge
Mervi Niemelä
Study unit
R0382

Learning outcomes

The student is able to
- apply knowledge of legislation related to food and food services
- describe the effects of microbiological, chemical and other risks related to food production
- amend corrective actions to company's quality control system and processes

Teaching methods

Opintojakson sisältö
Opintojakson keskeistä sisältöä on elintarviketurvallisuuden ajankohtaiset asiat ja valmisteilla oleva uusi elintarvikelainsäädäntö. Opintojakson kantavina teemoina ovat elintarvikkeiden mikrobiologiset ja kemialliset riskit, elintarvikelainsäädäntö, tuoteväärennökset ja kyberturvallisuus elintarvike- ja ruoka-alalla.
Opiskelijat saavat sähköpostilla ohjeet Laurean tunnusten aktivointiin ennen opintojakson alkua.
Opintojakso on täysin virtuaalinen ja ei sisällä kontaktikertoja.
Opintojakso etenee teemoittain ja viikko-ohjelman mukaan, jota on hyvä noudattaa. Jokaisessa teemassa on itseopiskelumateriaalia. Oppimistehtävät, käsitteenmäärittely- tehtävä, osaamisloki, essee ja skenaariokortti- tehtävä tehdään yksilötyönä.
Ohjaus ja viestintä tapahtuu opintojakson Optima- työtilan kautta.

Time and location

Opintojakso on osa CampusOnline -tarjontaa
Opintojakson Optima -työtila avataan opiskelijoille ma 28.1.2019

Learning materials and recommended literature

Oppimateriaalina käytetään alan lainsäädäntöä, tutkimuksia ja muita julkaisuja.
Oppimateriaali ja lähteet ovat opintojakson Optima -työtilassa

Alternative completion methods of implementation

Ei koske tätä opintojaksoa.

Co-operation with working life and/or RDI

Tutkimuksellisuus oppimistehtävissä:
- Teoreettinen essee
- Skenaariokortit

Important dates

Opintojakson Optima- työtila avataan opiskelijoille ma 28.1.2019
Opintojakso päättyy pe 22.3.2019. ja opintojakso on arvioitu viimeistään pe 8.4.2019
Opintojakson aikana viikoittain tehdään tehtäviä, luetaan itseopiskelumateriaalia ja käydään osaamislokissa pienimuotoista ohjauskeskustelua opettajan kanssa.
Esseestä tehdään vertaisarvioiti ja näin ollen esse tulisi palauttaa aikataulun mukaan, viimeistään pe 15.3. Muiden tehtävien palautuspäivämääristä voidaan hieman joustaa.
Pe 22.3. mennessä tulisi palauttaa kaikki tehtävät.
Opintojakson tarkempi aikataulu, tehtävät ja kaikki muu opiskeluun liittyvä materiaali on opintojakson Optima- työtilassa.

Forms of internationality

Ei koske tätä opintojaksoa.

Student workload

Opintojaksolla on neljä tehtävää ja kaikki tehtävät ovat yksilötehtäviä.
Opiskelijan työmäärän jakautuminen opintojaksolla, arvio tunteina
1. Käsitteenmäärittely -tehtävä, 5h
2. Osaamisloki, 5h
3. Essee, 85h
4. Skenaario -kortti, 20h
Muu perehtyminen opintojakson materiaaleihin, 15h
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 130 tuntia.
HUOM! Jos käsitteenmäärittelytehtävää ei ole palautettu sen palautuspäivään mennessä, niin tämä on osoitus siitä, että opiskelija ei ole aikeissa suorittaa opintojaksoa. Käsitteenmäärittelytehtävän viimeisen palautuspäivän jälkeen opintojaksolta poistetaan sellaiset opikelijat, jotka eivät ole palauttaneet ko tehtävää.

Content and scheduling

Keskeinen sisältö:
- elintarvikkeisiin liittyvät mikrobiologiset ja kemialliset riskitekijät
- riskinarviointi
- HACCP
- elintarvikevalvonta
- elintarvikelainsäädäntö
- jäljitettävyys ja tuotteen takaisinveto
- elintarvikkeiden tuoteväärennökset
- kyberturvallisuus elintarvikeprosesseissa

Further information

Suositus edeltävistä opinnoista, Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijat:
- A9131 Laatu ravitsemispalveluissa ja
- A9146 Palvelujärjestelmien kehittäminen -opintojaksot tai
- vastaava osaaminen.
Suositus edeltävistä opinnoista, muiden ammattikorkeakoulujen opiskelijat:
- Elintarvikehygienian perusteet. Omavalvontaan, hygieenisiin työskentelytapoihin ja työntekijän henkilökohtaiseen hygieniaan liittyvät teoriat.

Evaluation scale

H-5

Qualifications

Competence in food service and hygiene included in the compulsory studies of the Bachelor's degree in Hospitality Management program, or equivalent competence.

Go back to top of page