Skip to main content

Nutrition as Support for Wellbeing (5 cr)

Code: G8291-3014

General information


Enrollment
01.04.2024 - 07.04.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.05.2024 - 31.08.2024
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
1 cr
Virtual proportion
4 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Laurea university of applied sciences
Campus
Laurea Virtual Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOS2), Terveys- ja hyvinvointialat
Teachers
Tapani Risto
Teacher in charge
Tapani Risto
Study unit
G8291

Learning outcomes

The student is able to
- describe the basic functions of the digestive system and its regulation and the effect of physical activity on nutrition
- describe and recognise the significance of nutrition for the wellbeing of people in different ages
- evaluate the client’s body composition and support dietary habits that promote a client's wellbeing
- design approaches that take physical activity and nutrition into account and promote the client's overall wellbeing.

Materials

LAUREA finna: Ravitsemustiede (linkki CAnvasissa)
Ihmisen fysiologiaa - perusteista pidemmälle. VK-kustannus.

Teaching methods

Ravitsemusfysiologian osuus (2 op) etäluento-opetuksena.
Ravitsemus- ja aktiivisuuspäiväkirja, sekä kliinisen ravitsemuksen osuus oppimistehtävin.

Exam schedules

Orientaatio ja aloitusluento: 20.05.2024 09.00 - 12.00
Kurssin viimeiset palautukset: 9.8.2024 klo. 23.59

Student workload

5 op, josta sidottu etäluentoopetukseen 4 x 3 h (12 h).
Itsenäinen opiskelu ja oppimistehtävät kattavat 120 h opiskelijan työtä.

Content scheduling

Touko- kesäkuu (7.6.2024 klo. 23.59) Ravitsemusfysiologia (2 op) etäluennot ja aiheen osuuden palautettavat oppimistehtävät.
Kesä- heinäkuu (19.7.2024 klo. 23.59) Ravitsemus- ja aktiivisuuspäiväkirjan palautus.
Heinä- elokuu (9.8.2024 klo. 23.59) Killinisen esseen palautus.

Evaluation scale

H-5

Go back to top of page