Nutrition as Support for Wellbeing (5 cr)
Code: G8291-3014
General information
- Enrollment
-
01.04.2024 - 07.04.2024
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
01.05.2024 - 31.08.2024
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 1 cr
- Virtual proportion
- 4 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Unit
- Laurea university of applied sciences
- Campus
- Laurea Virtual Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOS2), Terveys- ja hyvinvointialat
Learning outcomes
The student is able to
- describe the basic functions of the digestive system and its regulation and the effect of physical activity on nutrition
- describe and recognise the significance of nutrition for the wellbeing of people in different ages
- evaluate the client’s body composition and support dietary habits that promote a client's wellbeing
- design approaches that take physical activity and nutrition into account and promote the client's overall wellbeing.
Materials
LAUREA finna: Ravitsemustiede (linkki CAnvasissa)
Ihmisen fysiologiaa - perusteista pidemmälle. VK-kustannus.
Teaching methods
Ravitsemusfysiologian osuus (2 op) etäluento-opetuksena.
Ravitsemus- ja aktiivisuuspäiväkirja, sekä kliinisen ravitsemuksen osuus oppimistehtävin.
Exam schedules
Orientaatio ja aloitusluento: 20.05.2024 09.00 - 12.00
Kurssin viimeiset palautukset: 9.8.2024 klo. 23.59
Student workload
5 op, josta sidottu etäluentoopetukseen 4 x 3 h (12 h).
Itsenäinen opiskelu ja oppimistehtävät kattavat 120 h opiskelijan työtä.
Content scheduling
Touko- kesäkuu (7.6.2024 klo. 23.59) Ravitsemusfysiologia (2 op) etäluennot ja aiheen osuuden palautettavat oppimistehtävät.
Kesä- heinäkuu (19.7.2024 klo. 23.59) Ravitsemus- ja aktiivisuuspäiväkirjan palautus.
Heinä- elokuu (9.8.2024 klo. 23.59) Killinisen esseen palautus.
Evaluation scale
H-5