Skip to main content

Usage of Wild Herbs in the Experience Economy (5cr)

Code: TO00BN16-3006

General information


Timing
06.05.2024 - 31.05.2024
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
RDI proportion
2 cr
Mode of delivery
Contact learning
Campus
Laurea Leppävaara
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Teachers
Lauri Hakala
Henry Lybäck
Anikó Lehtinen
Teacher in charge
Anikó Lehtinen
Study unit
TO00BN16

Learning outcomes

The student is able to
- recognize different wild herbs and be able to present information about these
- promote different ways to use wild herbs in the experience economy
- be able to implement marketing using wild herbs
- market and sell wild herb products to different experience consepts and to be able to execute different styles of wild herb recepies.

Teaching methods

Opintokurssi toteutetaan tiivisopintojaksona toukokuussa.
Opintojakso toteutetaan pääosin lähitapaamisina. Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Canvas-työtilaan. Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien ja projektien avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat Canvas-työtilassa.

Time and location

Opetuspäivät:. toukokuussa, pääsääntöisesti klo 9-16.

Lähitapaamiset toteutetaan Leppävaaran, Metropolian tai Haagan kampuksella lehtoreiden ja työelämä-vierailijoiden sekä asiantuntijoiden avulla. Myös vierailuja lähiluontoon sekä elinkeinotuottajille, kuten panimolle.
Tuntien sisältö: Villiyrttien perustieto, villiyrttien keräys ja tunnistus, villiyrttien hyöty markkinoinnissa, villiyrttien tuotekehitys, villiyrtit juomissa, kokkaus villiyrteillä, oluen, kombuchan, maustetun tisleen ja cocktailien tekoa villiyrteillä, aistinvarainen arviointi, villiyrttien säilöntä ja käsittely.

Opintojaksolla toteutetaan ryhmätyönä oma villiyrtteihin liittyvä konseptitehtävä, johon liittyy sekä juoma- että ruokatuotekehitystä.

Learning materials and recommended literature

Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan Canvas-työtilassa.

Alternative completion methods of implementation

Opintoaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.

Co-operation with working life and/or RDI

Keruuagentuuri
BarLaurea
Asiantuntijat
3 AMK

Important dates

Osallistuminen intensiiviopintojaksoon aktiivisesti.
Opetuspäivät:. toukokuussa, pääsääntöisesti klo 9-16.
Ilmoittautuminen vain 3amk.fi sivujen kautta!

Student workload

Yhteensä 133,5 tuntia.
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen tällä 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.

Content and scheduling

Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa
•Tunnistaa villiyrtit ja soveltaa niiden käyttöön liittyvää tietoa
•Esitellä erilaisia villiyrttien kaupallisia käyttömalleja elintarvike -ja elämystaloudessa
• Osata hyödyntää markkinointia villiyrttien ja niistä tehtyjen tuotteiden hyväksi osana erilaisia konsepteja
• Ideoida, suunnitella ja kehittää villiyrttien käyttöä tietyssä ravintola/juoma/elintarvikekonseptissa osana elämystaloutta

Further information

Intensiiviviikon ohjelma: (opetuspäivät pääsääntöisesti klo 9-16):

Teoriaa ja lainsäädäntö (jokamiehen oikeudet ja uuselintarvike), keräys ja tunnistus

Vililiyrttien säilöntä kuivaamalla, oluenteko, kombucha, markkinointi

Villiyrttien keräys, ruokien valmistusta villiyrttikokin johdolla

Villiyrttien keräys, cocktailit, säilöntä, viinat

Opiskelijaryhmien omien tuotteiden loppuesitykset.

Evaluation scale

H-5

Go back to top of page