Usage of Wild Herbs in the Experience Economy (5cr)
Code: TO00BN16-3006
General information
- Timing
- 06.05.2024 - 31.05.2024
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- RDI proportion
- 2 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Campus
- Laurea Leppävaara
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
- Teachers
- Lauri Hakala
- Henry Lybäck
- Anikó Lehtinen
- Teacher in charge
- Anikó Lehtinen
- Study unit
- TO00BN16
Learning outcomes
The student is able to
- recognize different wild herbs and be able to present information about these
- promote different ways to use wild herbs in the experience economy
- be able to implement marketing using wild herbs
- market and sell wild herb products to different experience consepts and to be able to execute different styles of wild herb recepies.
Teaching methods
Opintokurssi toteutetaan tiivisopintojaksona toukokuussa.
Opintojakso toteutetaan pääosin lähitapaamisina. Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Canvas-työtilaan. Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien ja projektien avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat Canvas-työtilassa.
Time and location
Opetuspäivät:. toukokuussa, pääsääntöisesti klo 9-16.
Lähitapaamiset toteutetaan Leppävaaran, Metropolian tai Haagan kampuksella lehtoreiden ja työelämä-vierailijoiden sekä asiantuntijoiden avulla. Myös vierailuja lähiluontoon sekä elinkeinotuottajille, kuten panimolle.
Tuntien sisältö: Villiyrttien perustieto, villiyrttien keräys ja tunnistus, villiyrttien hyöty markkinoinnissa, villiyrttien tuotekehitys, villiyrtit juomissa, kokkaus villiyrteillä, oluen, kombuchan, maustetun tisleen ja cocktailien tekoa villiyrteillä, aistinvarainen arviointi, villiyrttien säilöntä ja käsittely.
Opintojaksolla toteutetaan ryhmätyönä oma villiyrtteihin liittyvä konseptitehtävä, johon liittyy sekä juoma- että ruokatuotekehitystä.
Learning materials and recommended literature
Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan Canvas-työtilassa.
Alternative completion methods of implementation
Opintoaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.
Co-operation with working life and/or RDI
Keruuagentuuri
BarLaurea
Asiantuntijat
3 AMK
Important dates
Osallistuminen intensiiviopintojaksoon aktiivisesti.
Opetuspäivät:. toukokuussa, pääsääntöisesti klo 9-16.
Ilmoittautuminen vain 3amk.fi sivujen kautta!
Student workload
Yhteensä 133,5 tuntia.
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen tällä 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.
Content and scheduling
Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa
•Tunnistaa villiyrtit ja soveltaa niiden käyttöön liittyvää tietoa
•Esitellä erilaisia villiyrttien kaupallisia käyttömalleja elintarvike -ja elämystaloudessa
• Osata hyödyntää markkinointia villiyrttien ja niistä tehtyjen tuotteiden hyväksi osana erilaisia konsepteja
• Ideoida, suunnitella ja kehittää villiyrttien käyttöä tietyssä ravintola/juoma/elintarvikekonseptissa osana elämystaloutta
Further information
Intensiiviviikon ohjelma: (opetuspäivät pääsääntöisesti klo 9-16):
Teoriaa ja lainsäädäntö (jokamiehen oikeudet ja uuselintarvike), keräys ja tunnistus
Vililiyrttien säilöntä kuivaamalla, oluenteko, kombucha, markkinointi
Villiyrttien keräys, ruokien valmistusta villiyrttikokin johdolla
Villiyrttien keräys, cocktailit, säilöntä, viinat
Opiskelijaryhmien omien tuotteiden loppuesitykset.
Evaluation scale
H-5