Skip to main content

Service Design in Practice (10 cr)

Code: ML00BW68-3004

General information


Enrollment
20.05.2024 - 26.05.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.08.2024 - 31.12.2024
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
10 cr
Local portion
7.5 cr
Virtual proportion
2.5 cr
RDI proportion
10 cr
Mode of delivery
Blended learning
Campus
Laurea Leppävaara
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Restaurant and Event Management (PRA2), Laurea Leppävaara (Finnish)
Teachers
Jami Riihihuhta
Tia Karlsson
Teacher in charge
Jami Riihihuhta
Groups
PRA223SN
Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus, päivätoteutus, S23, Leppävaara
Study unit
ML00BW68

Learning outcomes

The student is able to:
- plan and implement a service design project using co-creation methods
- organise work as a facilitator
- develop a service concept that enhances customer value, using future information

Materials

Forsberg S., Koivisto M. & Säynäjäkangas J. 2019.Palvelumuotoilun bisneskirja. Helsinki: Alma Talent. Ebook: LinkLinks to an external site.
Ojasalo K., Koskelo M. & Nousiainen A. 2015. Foresight and Service Design Boosting Dynamic Capabilities in Service Innovation. In: Agarwal R. et al (eds.). The Handbook of Service Innovation. London: Springer-Verlag, 193-212. (PDF Download PDF)
Ojasalo, K., Moilanen, T. & Ritalahti, J. 2014. Kehittämistyön menetelmät: uudenlaista osaamista liiketoimintaan. Helsinki: WSOY. Julkaistu myös E-kirjana. Kehittämistyön menetelmät | Ellibs Library
Schneider, J. & Stickdorn, M. 2011. This is Service Design Thinking Basics – Tools – Cases. BIS Publishers. Amsterdam. Julkaistu myös E-kirjana. https://laurea.finna.fi/Record/laurus.74054 (Linkittyy ulkoiselle sivustolle.)
Stickdorn M., Hormess M., Lawrence A. & Schneider J. 2018. This is service design doing.Sebastopol: O’Reilly. Ebook: LinkLinks to an external site.
Tuulaniemi J. 2016. Palvelumuotoilu. 3. painos. Helsinki: Talentum Pro. Ebook: LinkLinks to an external site.

Teaching methods

The implementation plan is available in Finnish.

Employer connections

Opintoksolla hyödynnetään FSBM liiketoimintamallia. Palvelumuotoilun projekti toteutetaan yhteistyössä kumppaniorganisaation kanssa.

Exam schedules

Opintojaksolle on varattu kalentereihinne torstai päivät ja maanantai iltapäivät. Opintojakson laajuus on 270 h, joten sinulla on käytettävissä viikottain kolmen päivän verran aikaa opintojakson työskentelylle. Varaathan kalenteristasi sekä lähi- etä, että itsenäiseen tapaamiseen riittävästi aikaa!
Huomioi, että osa tapaamisista on varattu tiimityöskentelylle.

Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.

International connections

Opintojakso toteutetaan suomeksi, mutta palvelumuotoilun kentällä on käytössä paljon kansainvälistä materiaalia. Opintojaksolla hyödynnettävä liiketoimintamalli on kehitetty kansainvälisessä hankkeessa.

Completion alternatives

Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). .Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. ” Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.

Student workload

ks. kohta toteutuksen tärkeät päivämäärät

Content scheduling

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
- suunnitella ja toteuttaa palvelumuotoiluprojektin hyödyntäen yhteiskehittämisen menetelmiä
- organisoida työskentelyä toimien fasilitaattorina
- kehittää asiakasarvoa lisäävän palvelukonseptin hyödyntäen tulevaisuustietoa

Opintojaksolla toteutetaan käytännönläheinen palvelumuotoilun projekti, jossa opiskelijatiimit kehittävät tulevaisuusorientoituneita palveluideoita kumppaniorganisaation liiketoiminnan kehittämiseksi.

Opiskelijatiimit harjoittelevat palvelumuotoilun fasilitointia tukemalla yhteiskehittämisen prosessia
Palvelumuotoilun projektin portfoliosta palautetaan löydä, määritä, kehitä ja tuota vaiheiden palautukset. Tämän lisäksi lopullinen kokoava palautus.

Itse-ja vertaisarviointia hyödynnetään osaamisen reflektoinnissa ja arvioinnissa.

Evaluation scale

H-5

Further information

Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.

Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä.
Toteutukselle on varattu paikkoja myös 3AMK ja Avoin AMK

Go back to top of page