Skip to main content

Food Service Processes (10 cr)

Code: ML00BW67-3002

General information


Enrollment
19.05.2025 - 25.05.2025
Registration for introductions has not started yet.
Timing
12.09.2025 - 19.12.2025
The implementation has not yet started.
Number of ECTS credits allocated
10 cr
Local portion
0.5 cr
Virtual proportion
9.5 cr
RDI proportion
7 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
10 Liiketalous-, tietojenkäsittely- ja palvelualat
Campus
Laurea Leppävaara
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Palveluliiketoiminnan koulutus (MLA2), Laurea Leppävaara (Finnish)
Teachers
Leila Jaakkola
Mervi Niemelä
Teacher in charge
Leila Jaakkola
Groups
MLA224SAM
Palveluliiketoiminnan koulutus, monimuotototeutus, S24, Leppävaara
Study unit
ML00BW67

Learning outcomes

The student is able to:
- plan and implement a customer-oriented, commercially viable service package
- analyse and develop service processes in the food and beverage sector
- provide customer-oriented services in a food services sector environment in practice
- take an interactive and workplace-oriented approach as a member of a multicultural work community

Location and time

Katso opinnon aikataulut Lukkarikoneesta osoitteesta https://lukkarit.laurea.fi. Laurea pidättää oikeudet muutoksiin.

Materials

Oppimateriaalitietoa lisätään viimeistään elokuussa.

Teaching methods

The implementation plan is available in Finnish.

Employer connections

Opinnolla toteutetaan projektitehtävänä ravitsemispalveluprosessin(osan) kehitystehtävä pienryhmissä. Kehityskohde valitaan jokaisessa pienryhmässä yhden ryhmän jäsenen työpaikalta opinnon projektitehtäväohjeen mukaan.

Exam schedules

Tutkintosääntöön (2024) perustuen toteutukselle hyväksytyn opiskelijan edellytetään vahvistavan osallistumisensa osoittamalla aktiivisuutta opinnon alkaessa seuraavalla tavalla:

Aktiivisuuden osoittamiseksi opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle, leila.jaakkola@laurea.fi, opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa toinen opiskelija.

Ensimmäinen kontaktikerta on pe 12.9. klo 12.30 - 15.00 Leppävaaran kampuksella.

International connections

-

Completion alternatives

Tutkintosäännön (2024) mukaan "opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. ... Laureassa osaamisen tunnistamista ja tunnustamista toteutetaan kahden eri menettelyn kautta: a) hyväksiluku (toisen korkeakoulun opinnoissa hankittu osaaminen) ja b) osaamisen näyttö (muulla tavoin hankittu osaaminen). Aloitteen osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Opiskelijan vastuulla on osoittaa ja todentaa osaamisensa." Lisätietoa hyväksiluvusta ja osaamisen näytöstä on opiskelijaintrassa.

Osaamisen hankkimiseksi voit arvioida myös työn opinnollistamisen mahdollisuutta. Lue lisää opinnollistamisesta opiskelijaintrasta.

Student workload

Opinnon työmäärä on mitoitettu siten, että opinnon tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseksi yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Todellinen ajan tarve vaihtelee yksilöittäin mm. aiemman osaamisen takia.

Opintojaksolla on kolme tehtäväkokonaisuutta sekä yksi lähiopetuskerta kampukselle ja viisi Zoom-verkkotapaamista.

Opiskelijan työmäärän jakautuminen opintojaksolla, alustava arvio on tunteina:
(huomio: muutokset ovat mahdollisia)

Tehtävät
1. Päiväkirja 54 h
2. Projektitehtävä: Projektisuunnitelma ja projektiraportti 208 h
3. Buddycheck 5 h

Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 10 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on keskimäärin 267 tuntia.

Content scheduling

Opinnolla opitaan mallintamaan, analysoimaan ja kehittämään palveluprosesseja tai niiden osaprosesseja, jotka ovat osa asiakaslähtöistä, liiketaloudellisesti kannattavaa ravitsemisalan palvelukokonaisuutta. Kehittämistehtävä sisältää käytännön toiminnallisen osan ohella projektisuunnitelman ja -raportin kirjoittamisen. Projektin raportoinnissa opitaan lisää tutkimuksellisen kehittämistehtävän kirjoittamisen käytänteistä. Lisäksi opinnolla kirjoitetaan päiväkirjaa mm. ravitsemisalan ajankohtaisista aiheista ja opitaan lisää ravitsemisalan prosesseihin liittyvistä tekijöistä.

Evaluation scale

H-5

Further information

Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.

Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä Canvasissa.

Go back to top of page