Competence in Food and Beverage Experiences (5cr)
Code: ML00BW57-3003
General information
- Enrollment
- 25.11.2024 - 01.12.2024
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 01.01.2025 - 31.07.2025
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual proportion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- 10 Liiketalous-, tietojenkäsittely- ja palvelualat
- Campus
- Laurea Leppävaara
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Palveluliiketoiminnan koulutus (MLA2), Laurea Leppävaara (Finnish)
- Teachers
- Anikó Lehtinen
- Petri Vähäkangas
- Teacher in charge
- Petri Vähäkangas
- Groups
-
MLA224SAMPalveluliiketoiminnan koulutus, monimuotototeutus, S24, Leppävaara
- Study unit
- ML00BW57
Learning outcomes
The student is able to:
- name and explain key food and beverage concepts
- describe the significance of food and beverages as a whole in producing experiences
- design a commercial food and beverage offering for an experience in a customer-oriented manner
Teaching methods
Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien ja projektien avulla.
Time and location
Tavoitteet:
Opiskelija ymmärtää miten ruuan ja juoman avulla tuotetaan elämyksiä sekä matkailu-, tapahtuma- , ravintola- että ruoka&juomamarkkinointi -alalle.
Opiskelija osaa suunnitella elämyslähtöisen ruoka-ja juomakonseptin eri tarpeisiin ja toteuttaa sen tehokkaasti ja innovatiivisesti.
Opiskelijalla on perustiedot erilaisista ruuan ja juoman avulla tuotetuista elämyskonsepteista.
Opiskelija osaa laskea erilaisten ruuan ja juoman avulla tuotettavien elämysten kannattavuuksia ja ymmärtää niiden tuotantoprosessin.
Learning materials and recommended literature
Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan Canvas-työtilassa ennen opintojakson alkua.
Alternative completion methods of implementation
Päiväopetukseen osallistuminen.
Co-operation with working life and/or RDI
Koulutuksessa yritysyhteistyötä alan toimijoiden kanssa.
Important dates
Sisältö:
Elämyslähtöisten ruoka- ja juomakonseptien läpikäynti
Ruoka- ja juomatietouden perusteet
Juomien ja ruokien tekniset tarjoilu- ja myyntitaidot
Juoma- ja ruokaelämysten konseptoinnin hinnottelu ja kannattavuus
Ruoka ja juoma-elämysten markkinointi
Ruokaan ja juomaan liittyvän elämyksen tuottaminen ryhmissä
Student workload
Itsenäinen opiskelu ja tehtävä 113,5 tuntia.
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.
Content and scheduling
Jakson laajuus 5 op /133.5 tuntia.
Further information
Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti 1-5. Opintojaksolla käytetään myös itsevertaisarviointia.
Evaluation scale
H-5