Surface-active Agents and Emulsions (5 cr)
Code: PK00BW40-3002
General information
- Enrollment
-
20.05.2024 - 26.05.2024
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
29.08.2024 - 20.12.2024
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 1 cr
- Virtual proportion
- 4 cr
- RDI proportion
- 1 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Campus
- Laurea Tikkurila
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 45
- Degree programmes
- Kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutus (PKV2), Laurea Tikkurila (Finnish)
- Teachers
- Teija Hyppönen-Paloheimo
- Sari Viitala
- Teacher in charge
- Teija Hyppönen-Paloheimo
- Groups
-
PKV223SAKauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutus, verkko-opinnot, S23, Tikkurila
- Study unit
- PK00BW40
Learning outcomes
The student is able to
- identify key surface-active and hair care ingredients from the list of ingredients of a cosmetics product and can explain their functions in a cosmetics product
- describe the differences of various surface-active substances and their impacts in products
- evaluate the effects of the properties of surface-active agents on the composition and stability of the product and manufacture basic cosmetic products containing surface-active agents.
- identify the key ingredients of different hair styling products from the list of ingredients and can explain the significance of different ingredients for the functions of the product
Location and time
Katso opinnon aikataulut Lukkarikoneesta osoitteesta https://lukkarit.laurea.fi. Laurea pidättää oikeudet muutoksiin.
Materials
Materiaali ja linkit opintojakson sisältöön löytyvät Canvas-työtilasta. Lisää kannattaa etsiä esim. http://libguides.laurea.fi/kauneudenhoitoala -sivuston kautta.
Teaching methods
The implementation plan is available in Finnish.
Employer connections
Opintojaksolla hyödynnetään työelämäkumppaneilta saatuja raaka-aineita ja formuloita. Lisäksi laboratorio-osuus yhdistetään FarKos-hankkeeseen.
Exam schedules
Opintojakso alkaa 29.8.2024 ja viimeinen kontaktikerta/tentti on 4.12.
Laboratoriokerrat ovat pakissa merkitty tilaan B201. Näillä kerroilla on pakollinen läsnäolo.
Uusintatenttien päivämäärät löydät Canvas-työtilasta opintojakson alettua.
Tehtävien aikataulutus löytyy Canvas-työtilasta.
Ajantasaiset kontaktitiedot löydät aina Pakista.
Tutkintosääntöön (2024) perustuen toteutukselle hyväksytyn opiskelijan edellytetään vahvistavan osallistumisensa osoittamalla aktiivisuutta opinnon alkaessa seuraavalla tavalla:
Aktiivisuuden osoittamiseksi opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa toinen opiskelija.
Ensimmäinen kontaktikerta on 29.8.2024
Opettaja jakaa opiskelijat ilmoittautumisen jälkeen kolmeen ryhmään. Jokainen on laboratoriossa yhden kokonaisen päivän. Laboratoriossa työskennellään pareittain.
Completion alternatives
Tutkintosäännön (2024) mukaan opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Laureassa osaamisen tunnistamista ja tunnustamista toteutetaan kahden eri menettelyn kautta: a) hyväksiluku (toisen korkeakoulun opinnoissa hankittu osaaminen) ja b) osaamisen näyttö (muulla tavoin hankittu osaaminen). Aloitteen osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Opiskelijan vastuulla on osoittaa ja todentaa osaamisensa. Lisätietoa hyväksiluvusta ja osaamisen näytöstä on opiskelijaintrassa.
Osaamisen hankkimiseksi voit arvioida myös työn opinnollistamisen mahdollisuutta. Lue lisää opinnollistamisesta opiskelijaintrasta.
Tarvittaessa ole yhteydessä opinnon vastuuopettajaan (Teija Hyppönen-Paloheimo).
Student workload
1 opintopiste vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä eli opintojakson suorittaminen vaatii noin 133 tuntia opiskelijan työtä. Vain osa tästä työstä kuluu kontakteissa. Opintojakso sisältää kontaktien lisäksi itsenäisesti tai ryhmänä tehtävää työtä.
Content scheduling
Opintojakso alkaa pintajännitys-käsitteen avaamisella ja veden merkityksen kertaamisella. Tämän ymmärtäminen on tärkeää, jotta ymmärtää seuraavan kokonaisuuden, miten pinta-aktiiviset tensidit toimivat. Erilaiset emulsiot ja niiden muodostuminen sekä niiden koostumuksen pysyminen emulgaattoreiden avulla on opintojaksolla keskeistä. Valmiin tuotteen reologisia ominaisuuksia käsitellään myös pintapuolisesti.
Ylläolevat asiat tulee hallita ennen kuin siirrytään laboratorioon, jossa teoriaa sovelletaan käytäntöön. Laboratoriossa valmistetaan shampoo, hoitoaine sekä vartalovoide. Laboratoriotyöskentelystä pidetään laboratoriopäiväkirjaa.
Opintojaksolla perehdytään lisäksi tarkemmin hiuskosmetiikkaan kuten hoito- ja muotoilutuotteisiin.
Evaluation scale
H-5
Further information
Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.
Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä Canvasissa.
Koska opintojaksoon kuuluu laboratorio-opetusta, tulee opiskelijalla olla riittävät kemian taidot. Vähintään Kemian perusteet ja Kosmetiikan kemian yhdisteet ja reaktiot -opintojaksot tulee olla suoritettuna tai opiskelijalla tulee olla vastaava osaaminen. Ole tarvittaessa yhteydessä opintojakson vastuuopettajaan.