Project Management and Communication (5 cr)
Code: YY00BW72-3042
General information
- Enrollment
-
27.11.2023 - 03.12.2023
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
15.01.2024 - 06.05.2024
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 3 cr
- Virtual proportion
- 2 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Campus
- Laurea Hyvinkää
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Sosionomikoulutus (SSB2), Laurea Hyvinkää (Finnish)
- Teachers
- Jani Lehtoranta
- Paula Väliaho
- Monika Cseh
- Anja Mertanen
- Teacher in charge
- Paula Väliaho
- Groups
-
SSB224KASosionomikoulutus, monimuotototeutus, K24, Hyvinkää
- Study unit
- YY00BW72
Learning outcomes
The student is able to
- plan and report on the progress of a project, taking different elements of project management into consideration and using basic project management tools
- write text that is based on research results, using reliable field-specific sources and referencing
- communicate in a goal-oriented way, taking the target group and needs into consideration
- utilise IT tools in project management and communication
Materials
Lähdekirjallisuutta projektinhallinnasta:
* Hyttinen, K. 2017. Project Management Handbook. Laurea-ammattikorkeakoulu. https://www.theseus.fi/handle/10024/122192
* Kymäläinen, H-R., Lakkala, M., Carver, E. & Kamppari, K. 2016. Opas projektityöskentelyyn. Helsingin yliopisto. https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/160099/Opas_projektity%C3%B6skentelyyn_2016.pdf?sequence=1
* Mäntyneva, M. 2016. Hallittu projekti : jäntevästä suunnittelusta menestykselliseen toteutukseen. Helsinki: Kauppakamari.
* Mäntyneva, M. 2016. Miten projektisuunnitelma tehdään? HAMK Unlimited Professional 2.11.2016. https://unlimited.hamk.fi/yrittajyys-ja-liiketoiminta/miten-projektisuunnitelma-tehdaan/
* Pulkkanen, A. Projektipäällikön vinkkikirja. 10 johtamisvinkkiä kehittyvälle projektipäällikölle. https://www.agendium.com/projektinhallinta/3-johtaminen
* Ruuska, K. 2012. Pidä projekti hallinnassa : suunnittelu, menetelmät, vuorovaikutus. Helsinki: Talentum.
* Suomen Projekti-Instituutti. 2010. Projektitoiminnan kehittäjän pikaopas. Espoo: Suomen Projekti-Instituutti Oy.
HUOM! Projekti-instituutilla on myös paljon artikkeleita projektijohtamisesta: https://www.adapro.fi/lue_lataa
Viirkorpi, P. 2000. Onnistunut projekti -opas kunta-alan projektityöskentelyyn. Kuntaliitto: Helsinki. Onnistunut projekti. opas kunta-alan projektityöskentelyyn.pdf Download Onnistunut projekti. opas kunta-alan projektityöskentelyyn.pdf
Teaching methods
The implementation plan is available in Finnish.
Employer connections
Opinnolla toteutetaan opiskelijaohjauksia pienryhmissä, jotka raportoidaan osana opintojakson arvioitavia tehtäviä. Opinnolla ei tehtäne ulkopuolista työelämäyhteistyötä.
Exam schedules
Opiskelijalla on läsnäolovelvollisuus:
15.1. opintojakson orientaatiossa tutkintosäännän 18 § mukaisesti
22.1. tiedonhankinnan opetuksessa
6.2. projektin käynnistämisessä
13.2. projektinhallintapäivässä
12.3. projektisuunnitelmaseminaarissa
9.4. projektitoteutuspäivässä
6.5. loppuseminaarissa
Lisäksi opiskelijan tulee osallistua ainakin yhteen ohjaukseen yhdessä pienryhmänsä kanssa. Myös muuhun opetukseen osallistuminen on suositeltavaa.
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.
Ajantasainen opetuksen ja ohjauksen aikataulu löytyy opinnon lukujärjestyksestä.
International connections
Opinnolle ei ole varmistuneita kv-yhteyksiä ainakaan syksyllä 2023. Keväällä 2024 on kuitenkin useita kv-mahdollisuuksia tarjolla ja niitä hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan. Kv-yhteyksiä voidaan opinnolle lisätä myös opiskelija-aloitteesta.
Completion alternatives
Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). ... Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. ” Katso lisätietoa käytänteistä opiskelijaintrasta.
HUOM! Mikäli opiskelija haluaa suorittaa opinnon näyttönä, tulee hänen joka tapauksessa osallistua opinnon orientaatioon ja ilmoittaa näyttötoiveestaan viimeistään siellä.
Student workload
Opinnon kokonaislaajuus on 5 op vastaten n. 135 h työtä. Tämä jaottuu:
* 2,5 op projektinhallinta ja
* 2,5 op viestintä
Opinnon opetus painottuu aluksi viestintään, sen jälkeen projektinhallintaan. Lisäksi opinnolla on opetusta/ohjausta tiedonhankinnasta ja tietotyövälineistä. Opinnon osat linkittyvät luontevasti yhteen.
Vain osa opinnon työmäärästä on merkitty lukujärjestykseen, osan ajoittamisesta opiskelija vastaa itse/pienryhmänsä kanssa.
Content scheduling
Projektinhallinta ja viestintä -opintojaksolla opiskelija saa työvälineitä ja kokemusta paitsi projektitaidoista, myös erityisen tärkeitä akateemisen viestinnän taitoja ja kokemusta. Sekä projektinhallinnan että viestinnän taitoja tarvitaan paitsi opinnoissa, myös työelämässä.
Evaluation scale
H-5
Further information
Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.
Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä [esim. Canvasissa tai Teamsissa].
[Mikäli toteutuksen tiedoissa on ilmaistu, että toteutukselle on varattu paikkoja Avoimen AMK:n, 3AMKin tai CampusOnlinen opiskelijoille, kerro asiasta tässä].