Social Work with Children and Young People (10 cr)
Code: R0367-3018
General information
- Enrollment
-
03.04.2023 - 09.04.2023
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
02.05.2023 - 22.08.2023
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 10 cr
- Local portion
- 2 cr
- Virtual proportion
- 8 cr
- RDI proportion
- 3 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Campus
- Laurea Hyvinkää
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOS2), Terveys- ja hyvinvointialat
Learning outcomes
The student is able to
- discern, recognise and assess the special help needs of children and young people
- support children and young people in different life situations and operating environments
- apply information related to the specific stage of a child's and young person's life
Materials
Opintojakson kirjallisuusehdotukset löytyvät opintojakson Canvas-tilasta. Opintojaksoon liittyy myös itsenäistä tiedonhankintaa opiskelijan/pienryhmän aiheesta ja mielenkiinnon kohteista kummuten.
Teaching methods
The impelmentation plan is available in Finnish.
Employer connections
Opintojakson LbD-tehtävä tehdään lähtökohtaisesti opiskelijan itsensä sopiman toimeksiantajan puitteissa. Lisäksi opintojaksolle kuuluu lukuisten eri työelämätoimijoiden haastatteluita.
LbD-tehtävän tekemisestä tulee tehdä PRM-kirjaus.
Exam schedules
Opintojaksolla on läsnäolovelvollisuus orientaatiossa 2.5., videoseminaarissa 5.6. ja opintojakson päätöstilaisuudessa 15.8. Nämä opetuskerrat järjestetään Hyvinkään kampuksella. Opintojakson suorittamiseksi näistä ainakin kahdessa on oltava läsnä, yhden voi suorittaa opiskelijan itsensä ehdottamalla korvaavalla tehtävällä. Muussa opetuksessa ja ohjauksessa ei ole läsnäolovelvollisuutta.
Opintojakson viimeisen tehtävän ensimmäinen eräpäivä on vasta syyslukukaudella 2023. Lukuvuoden 2022-2023 polkuopiskelijoilla on kuitenkin mahdollisuus saada opintojakson kokonaisarviointi jo ennen 31.7.2023 palauttamalla kaikki opintojakson tehtävät hyväksytysti viim. 23.6.2023.
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.
International connections
Syksyllä 2023 toteutetaan kv-opintojakso yhdessä eurooppalaisten kumppanikorkeakoulujen kanssa. Opintojakson laajuus on 5 op. Voit halutessasi suorittaa Lasten ja nuorten kanssa työskentely -opintojakson 10 op yhdistämällä 5 op tältä toteutukselta ja 5 op kv-opintojaksolta.
Completion alternatives
Opintojakson voi suorittaa myös näyttönä ja työn opinnollistamisena. Mikäli olet kiinnostunut suorittamaan opintojakson näyttönä, ole yhteydessä opintojakson vastuulehtoriin Paula Väliahoon viimeistään huhtikuussa. Halutessasi suorittaa opintojakson työn opinnollistamisena, etene työn opinnollistamisen prosessin mukaisesti aloittaen keskustelun oman opettajatuutorisi kanssa. Sekä näyttösuorituksesta että työn opinnollistamisesta löydät lisätietoa opiskelijaintrasta, alla myös lainaus tutkintosäännöstä.
Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä.”
Student workload
Opintojakson tehtävien laajuudet ovat:
* orientoiva tehtävä,0,5 op
* mentalisaatioharjoitus, 0,5 op
* kaksiosainen videotehtävä
- osa I, 5 op
- osa II, 1 op
* LbD-tehtävä, 3 op
Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä.
Opintojakson opetus painottuu touko-kesäkuulle. Luennot ja haastattelut kuitenkin tallennetaan ellei toisin mainita ja niihin voi tutustua omassa aikataulussaan.
Content scheduling
Opintojakso on osa Lastensuojelun ja perhetyön osaamisen ops-moduulia. Opintojakso tarjoaa monipuolista osaamista kaikille, joiden tavoitteena on lasten ja/tai nuorten kanssa työskenteleminen. Sen suoritettuaan opiskelijalla on kattava kuva lasten ja nuorten kanssa työskentelystä sekä tilanteen salliessa myös käytännön kokemusta siitä.
Evaluation scale
H-5
Further information
Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.
Opetuksessa ja opintojakson suunnittelussa hyödynnetään opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä esim. Canvasissa.