Thesis (15 cr)
Code: SH00BT05-3009
General information
- Timing
-
01.01.2024 - 31.12.2024
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 15 cr
- Local portion
- 11 cr
- Virtual proportion
- 4 cr
- RDI proportion
- 15 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Campus
- Laurea Porvoo
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 1 - 100
- Degree programmes
- Sairaanhoitajakoulutus (SHP2), Laurea Porvoo (Finnish)
- Teachers
- Erja Annola
- Jenni-Maria Jaakola
- Johanna Kamke
- Taina Heinonen
- Outi Kukkola
- Hanna Aaltonen
- Anu Sinisalo
- Ann-Marie Suvisaari
- Teacher in charge
- Hanna Aaltonen
- Groups
-
SHP222SASairaanhoitajakoulutus, monimuotototeutus, S22, Porvoo
-
SHP222KASairaanhoitajakoulutus, monimuotototeutus, K22, Porvoo
-
SHP221SASairaanhoitajakoulutus, monimuotototeutus, S21, Porvoo
-
SHP223KASairaanhoitajakoulutus, monimuotototeutus, K23, Porvoo
- Study unit
- SH00BT05
Learning outcomes
The student is able to
- apply evidence-based information and research and development methods to develop nursing practice
- conceptualise phenomena in working life based on researched data
- work collaboratively and responsibly in development projects with working life and other partners
- present justified development proposals related to patient care and working life
- assess their own activities and solutions critically
- manage their own activities and thesis work
- manage thesis process and present their ideas logically and with justifications
- demonstrate readiness for independent expert work
Materials
Opinnäytetyötä edeltävät opinnot: Tutkimus- ja kehittämismenetelmät 5 op. Tämän opintojakson aikana suositeltu menetelmäkirjallisuus ja opintojakson muu materiaali.
Vuorela K. (2015). Lähdeviitteiden ja lähteiden merkintätavat Laureassa, opinnäytetyön mallipohja > Opiskelijaintra.
Plagioinnin (eli luvaton tekstin lainaaminen) tunnistamiseen käytetään Turnit-ohjelmaa. Turnitkäyttöohje opiskelijalle > Opiskelijaintra, Canvas
Teaching methods
Opinnäytetyö alkaa aiheen valinnasta ja aiheanalyysin kirjoittamisesta. Tutustu prosessin etenemiseen Laurean opiskelijaintrassa sekä Canvas -ympäristössä.
Laurean opiskelijaintrassa on esillä kampus- ja laureatasoisia projekteja ja hankkeita, joissa opiskelijat voivat tehdä opinnäytetöitään. Oman opinnäytetyön suunnittelun ja toteutuksen lisäksi opinnäytetyöhön kuuluu yhden arviointivaiheessa olevan opinnäytetyön kirjallinen ja suullinen opponointi, oman työn esittely kaksi kertaa opinnäytetyön prosessin aikana; 1. suunnitelmavaiheessa ja 2. julkaisuvaiheessa. Lisäksi arviointikeskustelu ja kypsyysnäytteen hyväksytty suorittaminen.
Opinnäytetyö on pääosin itsenäistä työskentelyä. Opinnäytetyön prosessin alussa Porvoon kampuksella toteutetaan aiheanalyysityöpajat. Näiden työpajojen tavoitteena on tukea ja edistää opinnäytetyön aloittamista. Hyväksytyn aiheanalyysin jälkeen opiskelijalle määritetään opinnäytetyön ohjaaja. Jokaisella opinnäytetyöllä on oma opettajaohjaaja. Ohjausajoista ja ohjausmenetelmistä sovitaan oman opinnäytetyön ohjaajan kanssa erikseen.
Employer connections
Opinnäytetyöltä odotetaan selkeää yhteyttä työelämän kehittämiseen sekä työelämäkumppanin mukanaoloa opinnäytetyön prosessissa. Opinnäytetyön tavoitteena voi olla esimerkiksi palvelun, toimintamallien tai uuden työkulttuurin kehittäminen. Opinnäytetyö voi olla osa ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehittämistoimintaa.
Työelämäkumppanuus toteutuu yleensä erilaisissa yhteisissä hankkeissa ja kehittämisprojekteissa. Työelämän edustaja osallistuu opinnäytetyön ohjaukseen ja opinnäytetyön tuotoksen/tuloksen arviointiin erikseen sovitulla tavalla.
Exam schedules
Opinnäytetyön info-tilaisuudet (Zoom ) toteutuvat kaksi kertaa lukukaudessa; lukukauden alussa ja keskivaiheilla. Opiskelijat otetaan opinnäytetyön Canvastyötilaan jäseniksi 2. opiskeluvuoden aikana.
Opinnäytetyön prosessi alkaa opinnäyteyön aihevalinnalla ja aiheanalyysin kirjoittamisella. Aiheanalyysin kirjoittamisen tueksi Porvoo kampuksella toteutuvat aiheanalyysityöpajat kaksi kertaa lukukaudessa.Aiheanalyysityöpajat on tarkoitettu tukemaan opinnäytetyön käynnistymistä. Aiheanalyysiin on saatavilla työpajoissa henkilökohtaista/opinnäytetyökohtaista ohjausta, Aiheanalyysityöpajojen aikataulut > opiskelioijden Lukkari ja opinnäytetyö Canvas -kalenteri.
Opinnäytetyön seminaarit toteutuvat noin kaksi kertaa kuukaudessa, pääosin tiistaisin ja keskiviikkoisin iltapäivällä, alkaen viikolla 34 syyslukukaudella ja viikolla 3 kevätlukukaudella. Opinnäytetyön seminaariajat löytyvät opiskelijoiden Lukkarista sekä Laurean opiskelijaintrasta > ohjeita opinnäytetyöntekijälle > Kampuskohtaiset aikataulut.
Completion alternatives
Laureassa opinnäytetyön voi tehdä kehittämistehtävänä, tutkimuksellisena opinnäytetyönä. tai päiväkirjamuotoisena (oman työn tutkimista etnografian keinoin) opinnäytetyönä. Myös opinnäytetyön kirjoittaminen portfoliona on mahdollista. Opinnäytetyöiden eri muotojen kuvaukset löytyvät Laurean opiskelijaintrasta > ohjeita opinnäytetyön tekijälle > Opinnäytetyö amk-tutkinnossa.
Opinnäytetyöstä hyväksilukua hakiessaan opiskelija ottaa yhteyttä Laurean opintopäällikköön Eija Mäkelään (eija.makela@) tai ONT-koordinaatoriin Hanna Aaltoseen hanna.aaltonen@laurea.fi.
Ohjeet opinnäytetyön hyväksilukuun Laurean opiskelijaintra > Ohjeita opinnäytetyöntekijälle > Opinnäytetyö amk -tutkinnossa.
Student workload
1 opintopiste vastaa keskimäärin 27 tuntia opiskelijan tekemää opiskelutyötä.
Opinnäytetyö on ammattikorkeakouluissa laajuudeltaan 15 op
Opinäytetyöprosessi on kuvattu Laurean opiskelijaintrassa ja opinnäytetyön Cavas-ympäristössä. Opinnäytetyön 15 op toteutuu seuraavien vaiheiden kautta:
1. Suunnitelmavaihe
2. Toteutusvaihe
3. Julkaisuvaihe (arviointivaihe)
Content scheduling
Opinnäytetyön prosessi etenee Laurean yhteisen prosessikuvauksen mukaisesti. Laurean opiskelijaintra ja Canvas -ympäristö ovat keskeiset informaatio- ja viestintäkanavat opinnäytetyöprosessissa. Porvoon kampuksen opinnäyteyötä koskevat ohjeet ja muut toimintatavat opinnäytetyöprosessissa ovat laurealaisen linjauksen mukaiset. Kampuskohtaiset seminaariaikataulut ja ilmoittautumiskäytänteet löytyvät Laurean opiskelijaintrasta > Kampuskohtaset aikataulut > Porvoon kampus sekä opiskelijoiden Lukkarista.
Porvoo kampuksen opinnäytetyön koordinoinnista ja opinnäytetyöprosessin kehittämisestä vastaa lehtori Hanna Aaltonen (hanna.aaltonen@laurea.fi)
Evaluation scale
Approved/Failed