Project Management and Communication (5 cr)
Code: R0183-3186
General information
- Enrollment
-
23.05.2022 - 29.05.2022
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
25.08.2022 - 25.11.2022
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 3 cr
- Virtual proportion
- 2 cr
- RDI proportion
- 2 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Campus
- Laurea Hyvinkää
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Sosionomikoulutus (SSB2), Laurea Hyvinkää (Finnish)
- Teachers
- Paula Väliaho
- Salla Janhunen
- Monika Cseh
- Teacher in charge
- Paula Väliaho
- Groups
-
SSB222SASosionomikoulutus, monimuotototeutus, S22, Hyvinkää
- Study unit
- R0183
Learning outcomes
The student is able to
- plan, implement and evaluate a practical project in multidisciplinary cooperation
- work in an appropriate way in multicultural organisations and networks
- acquire and use information to support development, and use ICT tools
- communicate appropriately and in a goal-oriented way in the communication and documenting situations required by the project
Materials
Projektinhallinnan osalta yhtenä päämateriaalina on: Kymäläinen, H-R., Lakkala, M., Carver, E. & Kamppari, K. 2016. Opas projektityöskentelyyn. Helsingin yliopisto.
https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/160099/Opas_projektity%C3%B6skentelyyn_2016.pdf?sequence=1
Muilta osin opintojakson oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus on eritelty opintojakson Canvas-tilassa.
Teaching methods
The implementation plan is available in Finnish.
Employer connections
Opintojaksointegraation puitteissa toteutetaan Hyvinkään lukiossa Kipinässä kaksi hyvinvointiviikon ohjauspäivää. Ohjaukset toteutetaan yhteistyössä paikallisten kumppaneiden kanssa projektiryhmissä. Projektiryhmät suunnittelevat ja toteuttavat itse ohjauspäivänsä kumppanin ja lehtorin tukemana. Hyvinvointiviikko on myös osa Hyvinvoiva opiskelija -kokonaisuutta.
Exam schedules
Opintojaksolla on läsnäolovelvollisuus orientaatiopäivänä (kts. ote tutkintosäännöstä alla) 25.8. ja lisäksi seuraavissa opetuskerroissa:
* 1.9. tiedonhankinta
* 3.9. projektiryhmäohjaukset, osittainen läsnäolovelvollisuus
* 1.10. väliseminaari
* 6.10. opintojakson demopäivä
* 19.10. toimeksiantajademopäivä
* 3. tai 4.11. ohjaukset lukiolla, oman projektiryhmän ohjauspäivässä läsnäolovelvollisuus
* 17.11. seminaari
Lisäksi yhteistyökumppanit esittäytyvät kampuksella 2.9. ja projektiryhmät muodostetaan heti tämän jälkeen opiskelijoiden toiveiden pohjalta. Läsnäolo tällöin on suositeltavaa.
Opintojakson tarkempi aikataulu ja tehtävien palautuspäivät löytyvät lukujärjestyksestä.
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.
International connections
Kesällä 2022 ei ole tietoja KV-yhteyksistä opintojaksolla. Niitä voidaan kuitenkin mahdollisuuksien mukaan lisätä myös opiskelijan aloitteesta.
Completion alternatives
Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen (näyttösuoritus). Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). ... Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä."
Mikäli sinulla on opintoja, joilla Projektinhallinta ja viestintä -opintojakson voisi hyväksilukea, haluat suorittaa sen näyttönä tai työn opinnollistamisena, ole yhteydessä vastuulehtoriin jo ennen opintojakson orientaatiota (25.8.) Tutustu sitä ennen kuitenkin tarkkaan opintojakson tavoitteisiin ja muihin suoritustapoihin.
Lisätietoja sekä näyttösuorituksista, työn opinnollistamisesta että hyväksiluvuista löydät opiskelijaintrasta.
Student workload
Yksi opintopiste (op) vastaa n. 27 h työtä. Opintojakson osa-alueiden laajuudet ovat työmäärältään laskennallisesti:
* projektinhallinta 2 op
* viestintä 2 op
* tiedonhanku ja tietotyövälineet 1 op
yht. 5 op = 135 h työtä
Lisäksi opintojakson integroituminen Dialogi, kohtaaminen ja ammatillinen vuorovaikutus -opintojakson (5 op) kanssa vaikuttaa työmäärään.
Content scheduling
Opintojaksolla opiskelija toimii projektiryhmässä, missä toteutetaan paikallisille toimeksiantajalle projektina ohjauspäivä, sen suunnittelu ja arviointi. Ohjauspäiviä on yhteensä kaksi, joten projektiryhmät tekevät myös tiivistä yhteistyötä toistensa kanssa.
Evaluation scale
H-5
Further information
Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.
Toteutuksen laadun arvioinnissa on hyödynnetty opetuksen laatukriteereitä, arviointi on nähtävillä opintojakson Canvas-tilassa.