Skip to main content

Shelf Life of Cosmetics (5 cr)

Code: V1591-SKV1811A

General information


Enrollment
14.05.2018 - 31.05.2018
Registration for the implementation has ended.
Timing
28.08.2018 - 21.12.2018
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
2 cr
Virtual proportion
3 cr
RDI proportion
1 cr
Mode of delivery
Blended learning
Campus
Laurea Tikkurila
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 45
Degree programmes
Kauneudenhoitoalan koulutus (SKV2), Laurea Tikkurila (Finnish)
Teachers
Satu Vuorela
Teacher in charge
Satu Vuorela
Study unit
V1591

Learning outcomes

The student is able to
- justify the significance of microbiology in the manufacture, preservation and use of cosmetics and identify the risks of deficient hygiene in beauty care sector operating environments
- recognise key ingredients that have an effect on the microbiological or chemical self life of a cosmetics product in the list of ingredients: preservatives and antioxidants
- describe the operating principles of ingredients that have an effect on shelf life

Location and time

Opintojakso alkaa 28.8. Tentti on 4.12. Ajantasaiset kontaktit löytyvät Pakista.
Opintojakso toteutetaan Tikkurilan kampuksella.

Materials

Oppimateriaali löytyy Optimasta.

Teaching methods

Opintojaksolla käsitellään kosmetiikan mikrobiologista ja kemiallista säilyvyyttä sekä sitä, miten niihin voidaan vaikuttaa erilaisilla säilyvyyttä lisäävillä aineosilla kuten säilöntäaineilla ja antioksidanteilla. Lisäksi käydään läpi erilaisia säilyvyyteen vaikuttavien aineiden toimintaperiaatteita.
Ensimmäisellä kontaktilla on pakollinen läsnäolo tukintosäännön mukaan.

Student workload

Opintojakso on 5 op eli 135 tuntia opiskelijan työtä. Suurin osa opiskelusta suoritetaan verkko-opintoina.

Content scheduling

Opintojakson aikataulu löytyy Optimasta.

Evaluation scale

H-5

Go back to top of page