Shelf Life of Cosmetics (5 cr)
Code: V1591-SKV1811A
General information
- Enrollment
-
14.05.2018 - 31.05.2018
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
28.08.2018 - 21.12.2018
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 2 cr
- Virtual proportion
- 3 cr
- RDI proportion
- 1 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Campus
- Laurea Tikkurila
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 45
- Degree programmes
- Kauneudenhoitoalan koulutus (SKV2), Laurea Tikkurila (Finnish)
Learning outcomes
The student is able to
- justify the significance of microbiology in the manufacture, preservation and use of cosmetics and identify the risks of deficient hygiene in beauty care sector operating environments
- recognise key ingredients that have an effect on the microbiological or chemical self life of a cosmetics product in the list of ingredients: preservatives and antioxidants
- describe the operating principles of ingredients that have an effect on shelf life
Location and time
Opintojakso alkaa 28.8. Tentti on 4.12. Ajantasaiset kontaktit löytyvät Pakista.
Opintojakso toteutetaan Tikkurilan kampuksella.
Materials
Oppimateriaali löytyy Optimasta.
Teaching methods
Opintojaksolla käsitellään kosmetiikan mikrobiologista ja kemiallista säilyvyyttä sekä sitä, miten niihin voidaan vaikuttaa erilaisilla säilyvyyttä lisäävillä aineosilla kuten säilöntäaineilla ja antioksidanteilla. Lisäksi käydään läpi erilaisia säilyvyyteen vaikuttavien aineiden toimintaperiaatteita.
Ensimmäisellä kontaktilla on pakollinen läsnäolo tukintosäännön mukaan.
Student workload
Opintojakso on 5 op eli 135 tuntia opiskelijan työtä. Suurin osa opiskelusta suoritetaan verkko-opintoina.
Content scheduling
Opintojakson aikataulu löytyy Optimasta.
Evaluation scale
H-5