Skip to main content

Shelf Life of Cosmetics (5 cr)

Code: V1591-3002

General information


Enrollment
18.05.2020 - 24.05.2020
Registration for the implementation has ended.
Timing
07.09.2020 - 30.11.2020
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
2 cr
Virtual proportion
3 cr
RDI proportion
1 cr
Mode of delivery
Blended learning
Campus
Laurea Tikkurila
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutus (PKV2), Laurea Tikkurila (Finnish)
Teachers
Teija Hyppönen-Paloheimo
Teacher in charge
Teija Hyppönen-Paloheimo
Study unit
V1591

Learning outcomes

The student is able to
- justify the significance of microbiology in the manufacture, preservation and use of cosmetics and identify the risks of deficient hygiene in beauty care sector operating environments
- recognise key ingredients that have an effect on the microbiological or chemical self life of a cosmetics product in the list of ingredients: preservatives and antioxidants
- describe the operating principles of ingredients that have an effect on shelf life

Location and time

Ajantasaiset kontaktit löytyvät Pakista.
Opintojakso toteutetaan Tikkurilan kampuksella.

Materials

Oppimateriaali löytyy Optimasta.
Lisää kannattaa etsiä esim. http://libguides.laurea.fi/kauneudenhoitoala -sivuston kautta.

Teaching methods

Opintojaksolla käsitellään kosmetiikan mikrobiologista ja kemiallista säilyvyyttä sekä sitä, miten niihin voidaan vaikuttaa erilaisilla säilyvyyttä lisäävillä aineosilla kuten säilöntäaineilla ja antioksidanteilla. Lisäksi käydään läpi erilaisia säilyvyyteen vaikuttavien aineiden toimintaperiaatteita.
Ensimmäisellä kontaktilla on pakollinen läsnäolo tutkintosäännön mukaan.

Exam schedules

Opintojakso alkaa 7.9.2020 klo 12.30. Tentti on 30.11.2020 klo 12.30.
Uusintatentit ovat tammi- ja helmikuun yleisinä tenttipäivinä.
Tehtävien aikataulutus löytyy Optima-työtilasta.
Ajantasaiset kontaktitiedot löydät aina Pakista!

Completion alternatives

Laurean tutkintosäännön mukaisesti kaikilla opiskelijalla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja arviointiasteikkoa kuin opintojaksolla. Katso lisätietoa Linkistä.

Student workload

Opintojakso on 5 op eli 135 tuntia opiskelijan työtä.

Content scheduling

Opintojakson aikataulu löytyy Optimasta.
Sisältö:
Mikrobien hyödyt ja haitat sekä kasvu ja kasvun estäminen
Kosmetiikan säilöntäaineet

Evaluation scale

H-5

Further information

Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija. (Lauran tutkintosääntö.) Virtuaalitoteutuksilla voidaan edellyttää muunlaista aktiivisuuden osoitusta paikan vahvistamiseksi viikon sisällä toteutuksen alkamisesta (Opetuksesta vastavan vararehtorin päätös 7/2019). ”

Go back to top of page