Sosiaali- ja terveysalan matematiikka (5 op)
Toteutuksen tunnus: TH00BM49-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
02.05.2019 - 31.05.2019
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
01.06.2019 - 31.07.2019
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Toimipiste
- Laurea Tikkurila
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 15
- Koulutus
- VALME Korkeakouluopintoihin valmentava koulutus maahanmuuttajille
Tavoitteet
Opiskelija hallitsee peruslaskutoimitukset, yksikkömuunnokset ja keskeiset laskutavat. Opiskelija osaa tulkita oikein sanallisia sosiaali- ja terveysalan matematiikkaan liittyviä tehtäviä. Opiskelijan laskutaito kehittyy, ja opiskelija osaa hyödyntää erilaisia keinoja laskemisen helpottamiseksi ja oikean laskutuloksen varmistamiseksi.
Sisältö
Opintojaksolla harjoitellaan mm. yksikkömuunnoksia, erilaisia laskutapoja sekä suuruusluokan arviointia.Opiskelija tutustuu sosiaali- ja terveysalan matematiikkaan liittyviin käsitteisiin ja perehtyy esim. pitoisuuden (vahvuuden) käsitteeseen ja verrannollisuuden ideaan.
Aika ja paikka
3.6. - 31.7.2019 HUOM! (8.7-31.7.2019 opiskellaan itsenäisesti ja pienryhmissä, ei opettajan ohjausta)
Opiskelija toimii pääasiassa Viope-oppimisalustalla, ja Moodle-oppimisympäristössä on linkki Viope-alustalle.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Oppimateriaali on pääsääntöisesti verkossa Viope-oppimisalustalla.
Toteutustapa
Opintojakso matematiikan perusteita niin, että eteneminen ammattikorkeakoulun matematiikan opintoihin sujuu mukavasti. Matematiikkaa opiskellaan itsenäisesti ja pienryhmässä videoiden, verkkotapaamisten ja laskuharjoitusten avulla. Opiskelija tapaa pienryhmäänsä verkossa noin kolmesti viikossa ja opettajan vähintään kaksi kertaa viikossa (3.6-5.7.2019). Opettajalta saa apua myös chatin kautta.
Matematiikat soveltavat tehtävät liittyvät sosiaali- ja terveysalan opintoihin ja työtehtäviin.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Matematiikkaa opiskellaan yhteensä noin 17h joka viikko. Opiskelija työskentelee itsenäisesti paikasta riippumatta ja yhteisöllisesti sovittuina aikoina muun opiskelijaryhmän kanssa.
Maanantaisin ja perjantaisin on 1,5 tunnin verkkotapaaminen opettajan kanssa. Lisäksi matematiikan opintoihin sisältyy 2h viikossa pienryhmätapaamisia.
Sisältö ja sen jaksotus
Kesäkuu:
vko 23 (3.6-7.6.) Matematiikan opintoihin orientoituminen. Peruslaskutoimitukset + termit suomeksi. Roomalaiset numerot.
vko 24 (10.6-14.6.) Negatiiviset luvut ja yksikön muunnokset sekä murtoluvut; video + laskemista pienryhmissä.
vko 25 (17.6-20.6.): Ohjaava kontakti ylläolevista teemoista + video potensseista ja yhtälöistä. Laskemista pienryhmissä.
vko 26 (24.6-28.6.): Ohjaava kontakti ylläolevista teemoista + video prosenttilaskuista. Laskemista pienryhmissä.
Heinäkuu:
vko 27 (1.7-5.7):Ohjaava kontakti ylläolevista teemoista. Orientoituminen itsenäiseen laskemiseen.
vko 28 (8.7-12.7.): Pienryhmät laativat yhden matemaattisen tehtävän jokaisesta kurssin teemasta. Ryhmä laatii tehtäviin myös mallivastaukset.
vko 29 (15.7-19.7.): Ryhmät vaihtavat tehtäviä keskenään. Ryhmät ratkovat toistensa laatimia tehtäviä. Kukin pienryhmä videoi ratkaisunsa yhteen tehtävään. Soveltavia tehtäviä.
vko 30 (22.7-26.7.): Itsenäistä laskemista ja pienryhmäkokoontumisia. Tentti. Reflektio yhdessä toisen opiskelijan kanssa. Soveltavia tehtäviä.
Arviointiasteikko
H-5
Lisätiedot
Opittavat teemat ohjaavat matematiikan verkko-opintoja. Jokaisesta teemasta ja joka viikko tulee tehdä oman valinnan mukaan 20 laskua. Pelkkä lopputentin läpäiseminen ei siis riitä opintojakson läpäisemiseen.
Opintojakson aikana saa ohjausta laskuharjoituksiin, joissa tarvitsee apua. Teemojen lopusta (Viopessa) löytyvä lopputesti on vapaaehtoinen eikä vaikuta opintojakson läpäisemiseen. Opettaja on ryhmätapaamisissa tavattavissa sovittuina aikoina.