Food and Food Services Safety (5cr)
Code: R0382-3005
General information
- Enrollment
- 23.05.2022 - 29.05.2022
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 26.09.2022 - 28.11.2022
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual proportion
- 5 cr
- RDI proportion
- 3 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Campus
- Laurea Virtual Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Learning outcomes
The student is able to
- apply knowledge of legislation related to food and food services
- describe the effects of microbiological, chemical and other risks related to food production
- amend corrective actions to company's quality control system and processes
Teaching methods
The implementation plan is available in Finnish.
Learning materials and recommended literature
Kirjallisuutta:
Häikiö, I. 2003. Elintarvikemikrobiologia. Helsinki, WSOY
Ijäs, T. & Saloniemi, M. 2016. Hallitse elintarvikehygienia. Turku: Hygieniakonsultointi Välimäki.
Rahkio, M. & Siitonen, A. 2004. Ruokaturvallisuuden käsikirja. Helsinki: Art Hous
Kirjallisuus ilmoitataan tarkemmin opintojakson aikana.
Alternative completion methods of implementation
-
Co-operation with working life and/or RDI
Opintojaksolla toteutetaan tutkimuksellinen kirjoitusprojekti liityen elintarviketurvallisuuteen.
Important dates
Canvas-työtila avataan opiskelijoille opintojakson alkaessa ma 26.9.2022, klo 8.00.
Opintojakso päättyy ma 28.11.2022
Forms of internationality
-
Student workload
Opintojakson kaikki tehtävät ovat yksilötehtäviä.
Opiskelijan työmäärän jakautuminen opintojaksolla, arvio on tunteina
1.) Käsitteenmäärittely- tehtävä, 9h
2.) Moduulien pienemmät tehtävät (1teht./moduuli, yht 5tehtävää), 25h
3.) Essee- tehtävä, 80h
Muu perehtyminen opintojakson materiaaleihin, 20h
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on 134 tuntia.
Content and scheduling
Opintojakso etenee moduleittain, Canvas-työtilassa olevan aikataulun mukaan.
Opintojakso koostuu viidestä moduulista
1.) Elintarvikealat
2.) Lainsäädäntö
3.) Elintarvikeketjun riskit
4.) Elintarvikeväärennökset
5.) Kyberturvallisuus elintarvike- ja ravitsemisalalla
Further information
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija. (Lauran tutkintosääntö.) Virtuaalitoteutuksilla voidaan edellyttää muunlaista aktiivisuuden osoitusta paikan vahvistamiseksi viikon sisällä toteutuksen alkamisesta (Opetuksesta vastavan vararehtorin päätös 7/2019). ”
Evaluation scale
H-5
Qualifications
Competence in food service and hygiene included in the compulsory studies of the Bachelor's degree in Hospitality Management program, or equivalent competence.