Food and Food Services Safety (5cr)
Code: R0382-3004
General information
- Enrollment
- 23.11.2020 - 31.05.2021
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 20.09.2021 - 05.11.2021
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual proportion
- 5 cr
- RDI proportion
- 3 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Campus
- Laurea Virtual Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 15 - 40
- Degree programmes
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Learning outcomes
The student is able to
- apply knowledge of legislation related to food and food services
- describe the effects of microbiological, chemical and other risks related to food production
- amend corrective actions to company's quality control system and processes
Teaching methods
The implementation plan is available in Finnish.
Learning materials and recommended literature
-
Alternative completion methods of implementation
-
Co-operation with working life and/or RDI
Opintojaksolla toteutetaan tutkimuksellinen kirkoitusprojekti liityen elintarviketurvallisuuteen.
Important dates
-
Forms of internationality
-
Student workload
Opintojaksolla on kolme tehtävää ja kaikki tehtävät ovat yksilötehtäviä.
Opiskelijan työmäärän jakautuminen opintojaksolla, arvio on tunteina
1.) Käsitteenmäärittely- tehtävä, 9h
2.) Osaamisloki, 20h
3.) Essee, 85h
Muu perehtyminen opintojakson materiaaleihin, 20h
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on 134 tuntia.
Content and scheduling
Opintojakso etenee moduleittain, Canvas-työtilassa olevan aikataulun mukaan.
Further information
-
Qualifications
Competence in food service and hygiene included in the compulsory studies of the Bachelor's degree in Hospitality Management program, or equivalent competence.