Introduction to Linux Operating System (5 cr)
Code: E9955-3002
General information
- Enrollment
-
03.02.2020 - 09.02.2020
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
02.03.2020 - 12.06.2020
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual proportion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Campus
- Laurea common
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 65
- Degree programmes
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TON2), Tietojenkäsittely ja tietoliikenne (ICT)
Learning outcomes
The student is able to
- install Linux operating system
- modify OS according to requirements
- use desktop and command line interface
- create, modify and delete files and folders
- create command line scripts
- automate and schedule scripts
- maintain the system and its data security
Content
Kurssilla perehdytään Linux-käyttöjärjestelmän rooliin sekä mahdollisuuksiin osana yritysten tietojärjestelmiä. Kurssin aikana opiskelija tutustuu Linux-pohjaisten työasemien ja palvelimien käyttöön ja hallintaan. Aiheita ovat mm. käyttöjärjestelmän asentaminen ja konfigurointi, erilaisten palveluiden/palvelimien asennus ja ylläpito, tavallisimpien sovellusten käyttö, varmuuskopiointi, tietoturva-asiat sekä yksinkertaisten komentoriviohjelmien tuottaminen.
Location and time
Verkko-opintoja voi suorittaa ajasta riippumatta kurssin alettua. Työpajojen aikatauluista tiedotetaan Optimassa.
Materials
Opettajan tuottama materiaali.
Linux Mint System Administrators Beginners Guide;Montoro, Arturo Fernandez (2012).
E-book:http://www.laurea.eblib.com/patron/FullRecord.aspx?p=1108344
Teaching methods
Opiskelu tapahtuu itsenäisesti verkossa. Opiskelun tueksi järjestetään vapaaehtoisia työpajoja.
Student workload
Kurssi vaatii opiskelijalta itsenäistä työskentelyä. Opetusmateriaali tulee käydä
itsenäisesti läpi minkä pohjalta tehdään harjoituksia kotona.Kurssin aikana järjesteltään
4-5 lähitapaamista, joissa esitellään alkava teema ja on mahdollista saada tukea
oppimistehtäviin.
Evaluation scale
H-5